Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
Napisano

No to w ziołem się za malowanie kabiny ale mi podkładu brakło na resztę kabiny i będę musiał pojechać po podkład i kabinka będzie pomalowana wtedy i następny etap to składanie pierdół do ramy.

8de35a9cce2ead70m.jpge173a7b1149f4530m.jpg

Przymiarka.

0fe779d819af2266m.jpg

Napisano

Malowanie jest OK, ale najpierw powinieneś posklejać całą kabinę do kupy, poszlifować i ew. poszpachlować, a dopiero potem malować w całości. Jeśli masz już pomalowane poszczególne elementy kabiny, to musisz teraz bardzo dokładnie je posklejać i uważać, żeby gdzieś klej nie wypłynął. Chyba, że planujesz pomalować jeszcze raz po poskładaniu kabiny.

Pozdrowienia.

• 3 weeks later...
Napisano

No to czas pokazać coś dalej.TO tak zostało zrobione zawieszenie przednie i tylnie oraz kabina w 90% jest gotowa do ramy jeszcze brakuje kilka pierdół czyli skrzyni biegów oraz wała i takie tam jeszcze.

f463d2e30d390a9bm.jpgb8af31620e19f883m.jpg

be5e1bc2f6c2e389m.jpgb96b1ad6c5c047ebm.jpg

cbfa7bbfe78f0e80m.jpg

A tu złośliwość firmy ZŁOMREX którzy mi zniszczyli model volva FH 16 a stało sie to tak że model stał na parapecie i nagle jak rypneli to sobie volvo odjechało i sie roztrzaskało.

c63dbffc0980e6bam.jpg85caa79bb0464869m.jpg

Fotki są już z kilku dni narazie udowa stoi a i wybaczcie za estetyke dafa to mój 3 model.

Napisano

Hmm kabina to już jest ostateczne malowanie ? Bo widzę kalki nakleiłeś jeżeli tak no to tak sobie to wszystko wygląda, znaczy Kabina.

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

oj Poster poster. Mówiłem żebyś się przyłożył no...

Patrz czego ja się dopatrzyłem:

b2a9dada49e72de6m.jpg

zlota obudowa od silnika??

Jakie odpryski;/ kurcze no. POtem te pomalowane na tłusta powierzchnię zbiorniki od powietrza. Szkoda no. Bo zapowiadało się że będzie ładnie.

Szkoda że nakleiłeś już kalke bo mógłbyś zmatować i pomalować jeszcze raz całość. No ale juz po zabawie.'

Na przyszłość to do malowania skej wszystko razem do kupy już.

Napisano
Szkoda że nakleiłeś już kalke bo mógłbyś zmatować i pomalować jeszcze raz całość. No ale juz po zabawie.'

Zawsze można poprosić Italerkę o nowe kalki.

Ja już tak robiłem i dostałem (oczywiście bezpłatnie).

Teraz też czekam na obiecane kalki.

Pozdrowienia.

Napisano

No JarekS, ale to troszkę trzeba czekać na częsci/kalkomanie z Italeri z tej karteczki sorki za taki mały OT.

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

miqs wielu traciło wiarę po ponad pół roku, a tu ni z tąd ni z tamtąd przyszły zamawiane części . Więc poczekaj jeszcze trochę... Cierpliwość u modelarza rzeczą świętą

Sorry za off topic.

Pozdrawiam

Napisano

eKrystian, miqs - po tygodniu od mojej prośby, kalkomanie leżały w skrzynce pocztowej

Owszem, części są problemem i odsyłają do dystrybutora w danym kraju. Jednak kalkomanie, z modeli obecnie produkowanych, wysyłają niemal natychmiast (jak się ładnie poprosi, oczywiście po angielsku i bezpośrednio do Italerki).

Pozdrowienia.

Napisano

O przepraszam. Zareklamowałem szyby od VN 1,5 roku temu i dostałem tydzień temu. Co prawda szyby były od VN670, a ja chciałem do VN780, ale no coż

Napisano

Halo możecie mi nie zaśmiecać tematu od takich rzeczy są specjalne działy a co do Gareka to było wszystko cacy ale mi farbka odpadła a co do przodu to nie wiem co z tym zrobić ale daf ma taka mini szpare chyba.

Napisano
Halo możecie mi nie zaśmiecać tematu od takich rzeczy są specjalne działy a co do Gareka to było wszystko cacy ale mi farbka odpadła a co do przodu to nie wiem co z tym zrobić ale daf ma taka mini szpare chyba.

NIE

I tak prawie wogóle tutaj nie zaglądasz ... a my chcemy dobrze , także czekamy na update i poprawki

Napisano

posterMAN ja na twoim miejscu bym jeszcze raz pomalował kabinę, aby było dokładnie a nie o tak ale decyzja do Ciebie należy.

Pozdrawiam,eKrystian

• 5 months later...
Napisano

Trochę odkurzę temat he Dafik wyglądał jeszcze do niedawna tak

DSCN4873.jpg

DSCN4879.jpg

DSCN4880.jpg

DSCN4882.jpg

DSCN4883.jpg

DSCN4878.jpg

Zrezygnowałem z przeróbki go na 105 z prawdziwego zdarzenia ale teraz tylko kilku pierdół mu brakuje i wygląda tak

1091290.jpg

1091291.jpg

1091292.jpg

1091293.jpg

I to by było na tyle i za wszystkie błędy jakie mi pokażecie w modelu przepraszam.

Napisano

Paweł126 kapcia złapała

Dafik ładny Motipem malowałeś?

Napisano

Fajnie się prezentuje, aczkolwiek nie przykleiłes tablicy rejestracyjnej z przodu, brak kloszy przednich lamp, szkoda że nie położyłes werniksu na model i nie wypolerowałeś (wiele by na tym zyskał).

Ale ogólnie fajnie

Pozdrawiam

• 2 months later...
Napisano

Daf-ik wyszedł ci czysto i estetycznie jak na twój trzeci model oby tak dalej!!!