Truckerek93 Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 Marcin1990 aha ,dobra kończy ten OT , Łukasz czekamy na fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterMAN Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 No to w ziołem się za malowanie kabiny ale mi podkładu brakło na resztę kabiny i będę musiał pojechać po podkład i kabinka będzie pomalowana wtedy i następny etap to składanie pierdół do ramy. Przymiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 Malowanie jest OK, ale najpierw powinieneś posklejać całą kabinę do kupy, poszlifować i ew. poszpachlować, a dopiero potem malować w całości. Jeśli masz już pomalowane poszczególne elementy kabiny, to musisz teraz bardzo dokładnie je posklejać i uważać, żeby gdzieś klej nie wypłynął. Chyba, że planujesz pomalować jeszcze raz po poskładaniu kabiny. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterMAN Napisano 23 Marca 2008 Autor Share Napisano 23 Marca 2008 JarekS może zrobię tak jak mówiłeś po przyklejeniu pomalować jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterMAN Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 No to czas pokazać coś dalej.TO tak zostało zrobione zawieszenie przednie i tylnie oraz kabina w 90% jest gotowa do ramy jeszcze brakuje kilka pierdół czyli skrzyni biegów oraz wała i takie tam jeszcze. A tu złośliwość firmy ZŁOMREX którzy mi zniszczyli model volva FH 16 a stało sie to tak że model stał na parapecie i nagle jak rypneli to sobie volvo odjechało i sie roztrzaskało. Fotki są już z kilku dni narazie udowa stoi a i wybaczcie za estetyke dafa to mój 3 model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Hmm kabina to już jest ostateczne malowanie ? Bo widzę kalki nakleiłeś jeżeli tak no to tak sobie to wszystko wygląda, znaczy Kabina. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Czy możesz pokazać DAFa od przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 oj Poster poster. Mówiłem żebyś się przyłożył no... Patrz czego ja się dopatrzyłem: zlota obudowa od silnika?? Jakie odpryski;/ kurcze no. POtem te pomalowane na tłusta powierzchnię zbiorniki od powietrza. Szkoda no. Bo zapowiadało się że będzie ładnie. Szkoda że nakleiłeś już kalke bo mógłbyś zmatować i pomalować jeszcze raz całość. No ale juz po zabawie.' Na przyszłość to do malowania skej wszystko razem do kupy już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 PosterkaManka poprostu chciał szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Szkoda że nakleiłeś już kalke bo mógłbyś zmatować i pomalować jeszcze raz całość. No ale juz po zabawie.' Zawsze można poprosić Italerkę o nowe kalki. Ja już tak robiłem i dostałem (oczywiście bezpłatnie). Teraz też czekam na obiecane kalki. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 No JarekS, ale to troszkę trzeba czekać na częsci/kalkomanie z Italeri z tej karteczki sorki za taki mały OT. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Taaaa. Mi napisali , zę poszukają i co? Szuakją już ponad pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 miqs wielu traciło wiarę po ponad pół roku, a tu ni z tąd ni z tamtąd przyszły zamawiane części . Więc poczekaj jeszcze trochę... Cierpliwość u modelarza rzeczą świętą Sorry za off topic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 eKrystian, miqs - po tygodniu od mojej prośby, kalkomanie leżały w skrzynce pocztowej Owszem, części są problemem i odsyłają do dystrybutora w danym kraju. Jednak kalkomanie, z modeli obecnie produkowanych, wysyłają niemal natychmiast (jak się ładnie poprosi, oczywiście po angielsku i bezpośrednio do Italerki). Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 O przepraszam. Zareklamowałem szyby od VN 1,5 roku temu i dostałem tydzień temu. Co prawda szyby były od VN670, a ja chciałem do VN780, ale no coż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterMAN Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Halo możecie mi nie zaśmiecać tematu od takich rzeczy są specjalne działy a co do Gareka to było wszystko cacy ale mi farbka odpadła a co do przodu to nie wiem co z tym zrobić ale daf ma taka mini szpare chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Halo możecie mi nie zaśmiecać tematu od takich rzeczy są specjalne działy a co do Gareka to było wszystko cacy ale mi farbka odpadła a co do przodu to nie wiem co z tym zrobić ale daf ma taka mini szpare chyba. NIE I tak prawie wogóle tutaj nie zaglądasz ... a my chcemy dobrze , także czekamy na update i poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 posterMAN ja na twoim miejscu bym jeszcze raz pomalował kabinę, aby było dokładnie a nie o tak ale decyzja do Ciebie należy. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterMAN Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 Trochę odkurzę temat he Dafik wyglądał jeszcze do niedawna tak Zrezygnowałem z przeróbki go na 105 z prawdziwego zdarzenia ale teraz tylko kilku pierdół mu brakuje i wygląda tak I to by było na tyle i za wszystkie błędy jakie mi pokażecie w modelu przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Ładny ten Daf-ik P.S. Co ta Magnum-ka tak krzywo stoi na kołach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Paweł126 kapcia złapała Dafik ładny Motipem malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 1. Brak klaru 2. Skazy na lakierze 3. Brak uszczelek 4. Szkoda że sie poddałes z tymi przerobkami ... Ogólne wrażenie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Fajnie się prezentuje, aczkolwiek nie przykleiłes tablicy rejestracyjnej z przodu, brak kloszy przednich lamp, szkoda że nie położyłes werniksu na model i nie wypolerowałeś (wiele by na tym zyskał). Ale ogólnie fajnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterMAN Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 paffko napisałem że brakuje mu kilka pierdół więc miedzy innymi to co wymieniłeś brakuje :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Daf-ik wyszedł ci czysto i estetycznie jak na twój trzeci model oby tak dalej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi