Baldigozz Napisano 7 Marca 2019 Share Napisano 7 Marca 2019 Co by już nie zaśmiecać sobie innego wątku robię nowy. Nie na długo co prawda ale kto wie? Model bowiem, to reanimacja po dwuletniej przerwie spowodowanej nerwem na producenta zestawu, który sprzedał mi model z babolem, znaczy ponadplanową dziurą w nadbudówce. Teraz siadłem i dziurę zaklajstrowałem dumnym, bojowym szmatexem zapewne obowiązkowo w kolorze rewolucyjnym. Model natenczas przygotowany do zabiegów malarskich, gdzie planuję inaczej niż poprzednio pobawić się w kamuflaż zimowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Marca 2019 Share Napisano 7 Marca 2019 A co on taki zaruściały? Baza pod zdrapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 7 Marca 2019 Autor Share Napisano 7 Marca 2019 (edytowane) Już nie pamiętam chyba po prostu podmalowywałem jako podkład znaczy nadmiar farby w aero pod gąski oddałem na model. Bo te podmalujki sprzed 2 lat. Edytowane 7 Marca 2019 przez Baldigozz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Marca 2019 Share Napisano 7 Marca 2019 W sumie to przez dwa lata bez farby miał prawo zardzewieć, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 14 Marca 2019 Autor Share Napisano 14 Marca 2019 Bez zdjęć przeskoczyłem jeden etap czyli nakładanie podstawowego koloru zielonego. Ponieważ miał iść pod biały, to nie bawiłem w nowomodne światłocienie ale potraktowałem go raczej oldskulowo I tak nic z tego nie widać pod białym ale zabawa była przednia. Tym razem białe kamo robione inaczej niż przy Jagdpantherze. Zdążyłem jeszcze zrobić filtr. Ponieważ jak kiedyś pisałem Grey for yellow sand Mig-a jest beznadziejny, a inne które mam za mocne, to zmieszałem Grey z Ochre Panel Line Wash Mig-a i taką mieszankę można uznać za filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 17 Marca 2019 Autor Share Napisano 17 Marca 2019 No i po washu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 31 Marca 2019 Autor Share Napisano 31 Marca 2019 Troszkę zabawy olejami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 31 Marca 2019 Share Napisano 31 Marca 2019 Co za waszyk, co za oleje lepiej powiedz bo wygląda świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 31 Marca 2019 Autor Share Napisano 31 Marca 2019 Wszystko akurat od Ammomig. Wash jakiś dark, a oleje to tym razem same oilbrushery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 1 Kwietnia 2019 Share Napisano 1 Kwietnia 2019 Solidnie styrany. Może daj więcej kopcia przy wydechach, W-2 mocno pluły olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Kwietnia 2019 Share Napisano 3 Kwietnia 2019 Jak pisze Michał - okolice wydechów zdecydowanie do ubrudzenia. Zapowiada sie lądny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 5 Kwietnia 2019 Share Napisano 5 Kwietnia 2019 Fajny, niezłe kamo zimowe, jak dla mnie zbyt prostopadłe zacieki do podłoża. Wszystkie ten sam kąt. No chyba że czołg stał cały czas wypoziomowany idealnie, jak na pomniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Kopcie będą przy pigmentach. Na razie z głodu sklejania kupiłem sobie przy okazji lekki badziew tj. Leoparda 1A1 Revella. Nawet ujdzie w tłoku. Co prawda miałem zamawiać jego niedoszłego bliźniaka ale co się odwlecze... Swoją drogą dobrze, że ta 3 wojna nie wybuchła, bo z takim badziewiem w NATO, to masakra. Naprawdę co raz bardziej wychodzi, że ruskie nie było takie słabe, a nawet wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi