Skocz do zawartości

Su-85 Miniart 1/35

Baldigozz

Rekomendowane odpowiedzi

Co by już nie zaśmiecać sobie innego wątku robię nowy. Nie na długo co prawda ale kto wie? Model bowiem, to reanimacja po dwuletniej przerwie spowodowanej nerwem na producenta zestawu, który sprzedał mi model z babolem, znaczy ponadplanową dziurą w nadbudówce. Teraz siadłem i dziurę zaklajstrowałem dumnym, bojowym szmatexem zapewne obowiązkowo w kolorze rewolucyjnym. Model natenczas przygotowany do zabiegów malarskich, gdzie planuję inaczej niż poprzednio pobawić się w kamuflaż zimowy.

DSC02507 — kopia.jpg

DSC02508 — kopia.jpg

DSC02508.jpg

DSC02509.jpg

DSC02510.jpg

DSC02511.jpg

DSC02512.jpg

DSC02513.jpg

DSC02514.jpg

DSC02515.jpg

DSC02516.jpg

• Like 1

Napisano (edytowane)

Już nie pamiętam ? chyba po prostu podmalowywałem jako podkład znaczy nadmiar farby w aero pod gąski oddałem na model. Bo te podmalujki sprzed 2 lat.

Edytowane przez Baldigozz

Bez zdjęć przeskoczyłem jeden etap czyli nakładanie podstawowego koloru zielonego. Ponieważ miał iść pod biały, to nie bawiłem w nowomodne światłocienie ale potraktowałem go raczej oldskulowo ? I tak nic z tego nie widać pod białym ale zabawa była przednia. Tym razem białe kamo robione inaczej niż przy Jagdpantherze. Zdążyłem jeszcze zrobić filtr. Ponieważ jak kiedyś pisałem Grey for yellow sand Mig-a jest beznadziejny, a inne które mam za mocne, to zmieszałem Grey z Ochre Panel Line Wash Mig-a i taką mieszankę można uznać za filtr. 

DSC02517.jpg

DSC02518.jpg

DSC02519.jpg

DSC02520.jpg

DSC02521.jpg

DSC02522.jpg

DSC02523.jpg

DSC02524.jpg

DSC02525.jpg

DSC02526.jpg

DSC02527.jpg

• 2 weeks later...

Fajny, niezłe kamo zimowe,  jak dla mnie zbyt prostopadłe zacieki do podłoża. Wszystkie ten sam kąt. No chyba że czołg stał cały czas wypoziomowany idealnie, jak na pomniku.

Kopcie będą przy pigmentach. Na razie z głodu sklejania kupiłem sobie przy okazji lekki badziew tj. Leoparda 1A1 Revella. Nawet ujdzie w tłoku. Co prawda miałem zamawiać jego niedoszłego bliźniaka ale co się odwlecze... Swoją drogą dobrze, że ta 3 wojna nie wybuchła, bo z takim badziewiem w NATO, to masakra. Naprawdę co raz bardziej wychodzi, że ruskie nie było takie słabe, a nawet wręcz przeciwnie.