skikut87 Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 (edytowane) cześć po dość długiej przerwie wreszcie udało mi się coś zrobić, skończyć... Poniżej efekt rocznego podchodzenia do modelu Edytowane 14 Marca 2019 przez skikut87 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 Bardzo fajny. Jak się lepiło? Mam AVRE do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 14 Marca 2019 Autor Share Napisano 14 Marca 2019 5 minut temu, mbrnnr napisał: Bardzo fajny. Jak się lepiło? Mam AVRE do zrobienia. jak miniesz fazę montażu kół w gondolach to potem znośnie... niestety mi te kołeczka ciągle wyskakiwały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 Ładna robota, nareszcie coś Brytyjskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 Bardzo ladny i ublocony tak jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 24 Marca 2019 Share Napisano 24 Marca 2019 Bardzo ładny model. Już jakiś czas temu przykuł moją uwagę. Swego czasu zrobiłem Churchilla tylko że z Tamki i miło wspominam chwile przy tym modelu, zwłaszcza przy malowaniu. Ta kanciasta sylwetka daje wiele możliwości malarskich. Tył mi się podoba, narzędzia, błoto na płycie. Więcej fotek z różnych zbliżeń przy się przydało Gdybym miał "Ajabymować" to trochę odważniej poszedłbym z rozjaśnieniami detali, i różnorodnością weatheringu na poziomych powierzchniach czołga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 24 Marca 2019 Share Napisano 24 Marca 2019 Bardzo, bardzo. Też robię churchilla i będzie się na czym wzorować choć to inna wersja i model prostszy. Fajne naturalne przejście od ubłoconego dołu po czystą górę. Podoba mi się ten efekt. Napisałbyś jak zrobiłeś błotko. Jakieś specyfiki czy pigmenty na mokro? Jak aplikowane czy szczoteczka do zębów czy pędzel dmuchany aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2019 W dniu 24.03.2019 o 17:20, micmal napisał: Bardzo ładny model. Już jakiś czas temu przykuł moją uwagę. Swego czasu zrobiłem Churchilla tylko że z Tamki i miło wspominam chwile przy tym modelu, zwłaszcza przy malowaniu. Ta kanciasta sylwetka daje wiele możliwości malarskich. Tył mi się podoba, narzędzia, błoto na płycie. Więcej fotek z różnych zbliżeń przy się przydało Gdybym miał "Ajabymować" to trochę odważniej poszedłbym z rozjaśnieniami detali, i różnorodnością weatheringu na poziomych powierzchniach czołga. Dzięki, co do rozjaśniania ja nie lubię dzisiejszych trendów do nienaturalnie jasnych rozjaśnień... W dniu 24.03.2019 o 18:34, TAW napisał: Bardzo, bardzo. Też robię churchilla i będzie się na czym wzorować choć to inna wersja i model prostszy. Fajne naturalne przejście od ubłoconego dołu po czystą górę. Podoba mi się ten efekt. Napisałbyś jak zrobiłeś błotko. Jakieś specyfiki czy pigmenty na mokro? Jak aplikowane czy szczoteczka do zębów czy pędzel dmuchany aerografem? Dzięki Co do błota to pierw mieszanka gipsu, ziemi wymieszane z fresh mud z zestawu Miga Easter Front Mud na to wszystko nakrapiałem rożne mieszanki pigmentów z fluidami z dwóch zestawów. Wspomnianego wcześniej Easter Mud i z Summer Dust miga. Pigmenty nakrapiałem metodą pstrykania w pędzelek, jak to wszytko wyschło dałem ów gdzie płyn Wet effect . Gdzie nie gdzie jeszcze porobiłem zacieki z płynu MIG do tego. Na koniec zabezpieczyłem lakierem Tamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi