martinello Napisano 18 Marca 2021 Autor Share Napisano 18 Marca 2021 (edytowane) Temat wraca do żywych... Najnowsze zakupy - podłoże do dioramy Troszkę spróbuję poprzerabiać i w miejscu studni może zrobię domek z okragłym dachem i napisem "Viva Espana" z publikowanego wcześniej zdjęcia. Problem figurek obszedłem - autochton na wielbłądzie będzie z tego zestawu : I będzie z zaciekawieniem oglądał jak czołgiści (Katalończycy - "Barca") będą haratać w gałę - w ich roli niemce (do lekkiego przerobienia) z zestawu Krótkie portki i koszulki bez ramiączek są chyba uniwersalne. Wystarczy zrobić inną karnację, ciemne włosy i domalować "hiszpański wąsik" Ci w koszulach i spodniach też są do przerobienia Uzupełnieniem będzie pranie wiszące na czołgu: I może dodam coś jeszcze... Edytowane 18 Marca 2021 przez martinello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 Zmartwychwstał nam modelarz. Alleluja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 18 Marca 2021 Autor Share Napisano 18 Marca 2021 W zasadzie to nie modelarz - tylko "wypraskowicz - entuzjasta" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 Jak ta podstawka od Hellera się prezentuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 18 Marca 2021 Autor Share Napisano 18 Marca 2021 Odpowiem jutro, jak odbiorę z paczkomatu. Spodziewam się po prostu vacuformy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 Czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 Dawaj, bo sceneria nietypowo interesująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 Nie chcesz im dorzucić Monty'ego do kompletu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 18 Marca 2021 Autor Share Napisano 18 Marca 2021 (edytowane) Monty żył jeszcze w 1975 - więc teoretycznie mógłby się tam pojawić... ...ale nie na mojej winietce Edytowane 18 Marca 2021 przez martinello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 No nareszcie! Będzie czołg, gitarra, primera division i stanik (zdobyczny?) Dolores Będziesz działał dalej z Pattonem czy najpierw bierzesz się za grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Bardzo ciekawy temat. Będę podglądał. A może następny będzie ten Patton? http://polska-zbrojna.pl/home/articleshow/16672?t=Patton-M47-z-polskimi-barwami# Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Marca 2021 Autor Share Napisano 19 Marca 2021 13 minut temu, Endrju napisał: A może następny będzie ten Patton? Biorę go pod uwagę. Tylko, ze musiałbym "skombinować" kalki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Marca 2021 Autor Share Napisano 19 Marca 2021 W dniu 18.03.2021 o 13:30, piotrkur napisał: Jak ta podstawka od Hellera się prezentuje? Mam w rękach, więc - proszę bardzo !!! Wakuforma, wykonana z tworzywa o grubości 0,4 mm, a więc bardzo wiotka. Trzeba będzie wzmocnić gipsem "od dołu"... Wymiary: Inne z serii: Jak pisałem powyżej wiotki materiał, więc w najbardziej wymagających miejscach troszkę tworzywo się ciągnie : Fotka powierzchni przy oświetleniu bocznym: No i POLACO w Afryce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Jak Hiszpania to musi być corrida. Masterbox ma w swojej ofercie zestaw byczków w skali 1/35. Ożywi to tą wspaniała dioramę!!!! https://www.mojehobby.pl/products/Domestic-Animals.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Marca 2021 Autor Share Napisano 19 Marca 2021 (edytowane) Nie, na byczki już nie ma miejsca na dioramce (poza tym, ja widzę na obrazku krowy)... ...poza tym byk z corridy wygląda bardziej "zaczepnie" niż mućki powyżej. Pozostańmy przy gitarrze i może wstawię gdzieś jeszcze skrzynkę koniaczku Edytowane 19 Marca 2021 przez martinello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 26 minut temu, martinello napisał: Nie, na byczki już nie ma miejsca na dioramce (poza tym, ja widzę na obrazku krowy)... ...poza tym byk z corridy wygląda bardziej "zaczepnie" niż mućki powyżej. Pozostańmy przy gitarrze i może wstawię gdzieś jeszcze skrzynkę koniaczku Cycki opiłuje się Dremelem , a poza tym pod podwozie raczej nikt nie zagląda. Kolor z palety Vallejo się dobierze np. NATO Brown. Trzeba improwizować!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Mućce podnieść ogon (łeb ma już opuszczony) i będzie wyglądać zaczepnie . Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Godzinę temu, martinello napisał: byk z corridy wygląda bardziej "zaczepnie" niż mućki powyżej. Zwłaszcza ta najmniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Marca 2021 Share Napisano 20 Marca 2021 Oj tam, oj tam. Pożartować chyba sobie można. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Marca 2021 Autor Share Napisano 21 Marca 2021 W dniu 18.03.2021 o 21:04, TAW napisał: Będziesz działał dalej z Pattonem czy najpierw bierzesz się za grunt? Patton jest w miarę wyciągnięty, pozostało podoklejać części które mogą się urwać przy malowaniu Głupio, ze zacząłem sklejać zanim pojawił się koncept figurek - dlatego włazy będą zamkniete. Grunt z vaku - wzmocniłem murki od spodu, teraz jeszcze muszę pomyśleć jak wzmocnić całość. Postawka będzie przycinana (o ok. 1/3), żeby wpasować ją w gablotkę. Gitarrra - z lenistwa spróbuję wykorzystać sklejkę z kalki: 22 godziny temu, Endrju napisał: Oj tam, oj tam. Pożartować chyba sobie można. Kończąc temat weterynaryjny - na podstawce będzie wielbłąd i prawdopodobnie pies szczekający na futbolistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 21 Marca 2021 Share Napisano 21 Marca 2021 Najlepiej z tej podstawki powycinać najciekawsze elementy i wkomponować w jakieś podłoże uformowane np z gipsu modelarskiego, ja z tego takie coś tam wykminiłem, bo akurat przypasowały elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Marca 2021 Autor Share Napisano 21 Marca 2021 I to jest dobra koncepcja materiału starczy na dwie (albo i trzy) dioramy - bo inne pustynne tematy przede mną. Gdzie "dają" takie fajne palmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 21 Marca 2021 Share Napisano 21 Marca 2021 10 minut temu, martinello napisał: Gdzie "dają" takie fajne palmy ? Tutaj zakupiłem https://allegro.pl/oferta/model-palmy-1-32-1-35-7809819449?snapshot=MjAxOS0xMC0yMFQwODoyNzoyOC4xOThaO2J1eWVyO2UyNGFjYjk3YWM0ZDc1MTJkODIzZjFlODgyZDFhNTBjY2E2MzliNDIwZTEwODc4YzgwNjFmZjVjMmQ4OGMyZjY%3D# , świetna jakość i zapakowane elegancko do wysyłki w tubie, polecam o ile jeszcze aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Marca 2021 Share Napisano 21 Marca 2021 Szanowny modelarz idzie po całości!!! Czy nuty w śpiewniku też będą w skali 1/35 Z dedykacją dla wszystkich modelarzy z okazji pierwszego dnia wiosny.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi