wieslaw_ Napisano 19 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) 7 godzin temu, M.A.V. napisał: świetnie to wygląda te parki amunicyjne do 102-ki to wg planów? bo mam fotki na których widać że one aż tak blisko platformy nie stały : Też mam to zdjęcie, natomiast ja robię model na podstawie planów z Modelarstwa Okrętowego i parki są tam gdzie u mnie. Nie potrafię rozstrzygnąć, które ustawienie jest poprawne ani z którego okresu jest zdjęcie. Mój Piorun ma być z okresu poszukiwań Bismarka. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez wieslaw_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeden48 Napisano 19 Sierpnia 2021 Share Napisano 19 Sierpnia 2021 17 minut temu, wieslaw_ napisał: Mój Piorun ma być z okresu poszukiwań Bismarka. O ile dobrze kojarzę, Piorun w maju '41 roku nie miał jeszcze oerlikonów oraz tego "lampionu" na rufowej nadbudówce (domyślam się, że to jakaś elektronika jest). Same plany z MO też są na rok 1942. Ale sam model... Cudo. I nie powiem, podpatruję budując samemu Pioruna w 1/700. Pozdrawiam i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieslaw_ Napisano 19 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2021 27 minut temu, Jeden48 napisał: O ile dobrze kojarzę, Piorun w maju '41 roku nie miał jeszcze oerlikonów oraz tego "lampionu" na rufowej nadbudówce (domyślam się, że to jakaś elektronika jest). Same plany z MO też są na rok 1942. Dokładnie tak, może trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodziło mi bardziej o pewien czasookres noszenia konkretnego kamuflażu, ale tak dokładnie plany z MO są na rok 1942 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieslaw_ Napisano 26 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2021 (edytowane) Hej, "Sznurki" zrobione, na maszcie zostały jeszcze latarnie. Ostatnio udało się dopiąć temat 102-ki, pom-pomów i Oerlikonów. Z większych rzeczy zostały relingi, łodzie, cały pomost z radarem 285 no i na końcu jako wisienka na torcie oczywiście 120-tki. Edytowane 26 Sierpnia 2021 przez wieslaw_ 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Sierpnia 2021 Share Napisano 26 Sierpnia 2021 coraz lepiej to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 27 Sierpnia 2021 Share Napisano 27 Sierpnia 2021 Ladnie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 27 Sierpnia 2021 Share Napisano 27 Sierpnia 2021 podoba sie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieslaw_ Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) Udało mi się dorobić kilka detali i zmieniłem nieco podstawkę. Mam nadzieję skończyć ten projekt w tym roku Edytowane 17 Grudnia 2021 przez wieslaw_ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 Naprawdę super! Z czego to "akwarium" i ile yo kosztuje, jeśli to nie tajamnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieslaw_ Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2021 Dzięki. Co do gabloty to poszperaj na wcześniejszej stronie, gdzieś jest już kontakt podany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 18 Grudnia 2021 Share Napisano 18 Grudnia 2021 Właściwy okręt we własciwej skali . Jak i czym zabezpieczasz papier przed wilgocią , aha i jakiego uzywasz ? Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieslaw_ Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2021 21 godzin temu, Hello napisał: Właściwy okręt we własciwej skali . Jak i czym zabezpieczasz papier przed wilgocią , aha i jakiego uzywasz ? Hello Hej, To zależy na jakim etapie budowy. Na początku wszystko Caponem, natomiast potem jeśli potrzeba idzie dodatkowo warstwa cyjanoakrylu. Na samym końcu oczywiście lakierowanie aerografem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 mistrzostwo kolego... gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Naprawdę wielkie brawa! Bardzo mi się podoba. Jak zrobiłeś i z czego samą podstawkę? Fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Kilbloki są fajne, wydruki 3D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieslaw_ Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 7 godzin temu, Superbe napisał: Jak zrobiłeś i z czego samą podstawkę? 6 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Kilbloki są fajne, wydruki 3D? Cała podstawka, razem z kilblokami to mój projekt i tak to druk 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieslaw_ Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Jeszcze kilka poprawek i otwieram Whisky podczas wodowania, ogarnę też porządną galerię. Edytowane 19 Stycznia 2022 przez wieslaw_ 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Piękna praca! Jestem pod wielkim wrażeniem. W młodości sam popełniłem kilka okrętów z MM w 1:300 w tym Pioruna w 1:200 i wiem jaki to ogrom prac. Ty jeszcze dodatkowo zwaloryzowałeś w wydruki 3D. Nabrałem chęci na okręcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Piękny model pięknego okrętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieslaw_ Napisano 20 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2022 Dzięki serdeczne, Model już jest skończony w zasadzie brakuje tylko tabliczki ale bez tego da się żyć. W weekend chciałbym ogarnąć jakieś porządne zdjęcia, mam nadzieję, że uda mi się ogarnąć temat bo dysponuję niestety tylko komórką. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieslaw_ Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 (edytowane) Skończony. Galerię możecie zobaczyć tutaj: Edytowane 23 Stycznia 2022 przez wieslaw_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi