marek d Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam. Ja zadeklarowany miłośnik śmigieł; zbłądziłem i o wybaczenie proszę. Zbudowałem coś co nie ma śmigła i podobno nawet lata. Kara za odstępstwo już mnie spotkała bo strasznie się męczyłem z budową. Model- Kinetic + dodatki; Aires cocpit + dysza wylotowa silnika Eduard; Sniper+ koła+ air brekes+ GBU- 12 Master; Pitot+ czujniki AOA Wnęki podwozia trochę drucików. Kalkomanie Techmod, farby: szuwaksy do smarowania taczek- emalie olejne. Kilka marnych fotek: Dziękuję kolegom net_ sailor, JBZ, Ireneusz za fotki. GEM- podesłanie zagubionej części. Artur D; wsparcie duchowe. Zapraszam do oglądania i wyrażania opini. Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez marek d 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Całkiem fajnie wygląda. Ale: góra trochę za brudna, bardziej wygląda jak brudny model a nie model brudnego samolotu, za to dół zbyt czysty. No ale skoro nie robisz jetów na codzień, to jesteś usprawiedliwiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Godzinę temu, marek d napisał: szuwaksy do smarowania taczek Wcale nie są tylko do taczek ... są do wszystkiego . Nawet numerek domu można namalować , i trzyma . Lakier też tej samej firmy czy coś innego , nie żółknie ? Pozdrawiam Hello Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez Hello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2019 Hello; ale ja lubię te szuwaksy i nie mam zamiaru ich wyrzucać. Lakiery to akryle Alclad i Model Master. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 14 Kwietnia 2019 Share Napisano 14 Kwietnia 2019 (edytowane) 12 godzin temu, marek d napisał: Ja zadeklarowany miłośnik śmigieł; zbłądziłem i o wybaczenie proszę. Zbudowałem coś co nie ma śmigła i podobno nawet lata. Oj tam, F-16 ja też momentami mam chęć zbudować a również się lubuję w śmiglakach. Fajnie wyszło, chociaż ja bym go bardziej pomodulował. Na górze rzeczywiście zacieki mogłyby być naturalniejsze, wystarczy farbka olejna z tubki i na sucho wcieranie delikatnie cienkim pędzelkiem, masz pełną kontrolę wtedy. Z każdym pociągnięciem pędzla brudu przybywa, identycznie jak w rzeczywistości. Edytowane 14 Kwietnia 2019 przez shadowmare 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 14 Kwietnia 2019 Share Napisano 14 Kwietnia 2019 2 godziny temu, marek d napisał: Hello; ale ja lubię te szuwaksy i nie mam zamiaru ich wyrzucać. Lakiery to akryle Alclad i Model Master. No I bardzo dobrze . Olejami się bardzo dobrze maluje . U mnie od paru lat trwa batalia pomiędzy acrylami i olejami . Wiadomo , zapachy , uwielbiam malować pędzlem . Aerograf też jest bardzo dobry ale odbiera mi 90 procent przyjemności z modelowania . Oczywiście w pełni rozumiem co można zrobić farbami typu Gunze lub Hataka . Jednak olejne farby mają też " klimat " . I powierzchnia pomalowana olejną jest jak dla mnie ok . Oglądałem Twoje modele na innym forum , które raczej już "przysycha" ( szkoda) . Mustang , którego zrobiłeś i pomalowałes olejami jest super . Wygląda na samolot . Jeszcze raz , ja nie krytykuję , że malujesz olejnymi . Mi się to podoba . Widać ,że można . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2019 W dniu 14.04.2019 o 11:12, shadowmare napisał: Oj tam, F-16 ja też momentami mam chęć zbudować a również się lubuję w śmiglakach. Fajnie wyszło, chociaż ja bym go bardziej pomodulował. Na górze rzeczywiście zacieki mogłyby być naturalniejsze, wystarczy farbka olejna z tubki i na sucho wcieranie delikatnie cienkim pędzelkiem, masz pełną kontrolę wtedy. Z każdym pociągnięciem pędzla brudu przybywa, identycznie jak w rzeczywistości. Dzięki; to już na innym modelu wypróbuję. Tego nie już nie dotykam. Coś kiepsko idzie rzucanie pomidorami zabrakło czy nikomu się nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 20 Kwietnia 2019 Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Model ładny, choc rzeczywiście za brudny. Kiedyś myślałem, że te nowe polskie F-16 są czyste, ale po wizytach w Łasku czy na Krzesinach zobaczyłem, że ślady eksploatacji są jednak wyraźnie widoczne, ale jednak nie tak jak u Ciebie. A przy okazji pisze się cockpit. Wesołych Świąt dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Nie ulega wątpliwości że się brudzą. Oglądałem je wiele razy od chwili tuż po przybyciu. Przez lata umorusały się dosyć malowniczo. W sieci jest sporo fotek naszych bardzo brudnych. Dziękuję że Ci się chciało coś napisać. Literówki nie komentuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 Hej Marku , model podoba mi się bardzo , co do brudzenia moje gratki za odwagę ja jakoś nie mogę się przełamać i pewnie już tak zostanie . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Maja 2019 Autor Share Napisano 16 Maja 2019 Dzięki Mirku za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi