Wierzbol Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam, po dłuższej przerwie choroba i trochę wolnego zmobilizowało mnie do wzięcia sie za kolejny projekt. Na tapetę trafił model firmy AMT 1970 Chevrolet Chevelle. Podsyłam zdjęcie pudełka od modelu i akcesori które planuje użyć w projekcie. Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez Wierzbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Fajna furka, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Kasta po szlifie i obróbce (bo to AMT), wiec trochę było do poprawienia. Przedni gril wymieniony na ten z zestawu fototrawionego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2019 No i wstępny szkic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) Przypomina mi pojazd Chip Foose Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez seven up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Widzę ciekawy projekt na horyzoncie ten gril wygląda świetnie, posadziłbym go niżej aczkolwiek może się to wiązać z przerobieniem nadkoli. Jaki kolor planujesz? Ps jak to napisał SPrite kojarzyć się może z Foosem lub Kindigiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Przymierz dobrze przedni zderzak bo jak go budowałem patę lat w stecz to miałem bardzo duże problemy z spasowaniem lampy zderzak nie huhu nie pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2019 3 godziny temu, fliper_nx napisał: Widzę ciekawy projekt na horyzoncie ten gril wygląda świetnie, posadziłbym go niżej aczkolwiek może się to wiązać z przerobieniem nadkoli. Jaki kolor planujesz? Ps jak to napisał SPrite kojarzyć się może z Foosem lub Kindigiem. Pawdopodobnie będzie siedział niżej, ale osadzenie kół będę mógł w tym modelu ogarnąć jak już wszystko będzie zrobione. Kolor jakiego użyje to Mr Color 76 Metallic Blue , z białymi pasami i białym wnętrzem. 1 godzinę temu, Bartosz Ciesielski napisał: Przymierz dobrze przedni zderzak bo jak go budowałem patę lat w stecz to miałem bardzo duże problemy z spasowaniem lampy zderzak nie huhu nie pasowały Zderzak już był pasowany, problem z dopasowaniem leży w warstwie chromowej Do modelu zabierałem się od dawna, blaszkę posiadam ponad 7 lat, bo część jej wykorzystałem w projekcie "El camino '68", a modeli wiekowych amerykanów mam całkiem spory zbiór, tylko czasu brak, może się w końcu odetka zła passa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 A nie masz przydkiem w którymś z modeli blowera (kompresora ) szukam do mojego amerykańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Zacny projekt się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 23 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2019 W dniu 22.04.2019 o 07:49, Bartosz Ciesielski napisał: A nie masz przydkiem w którymś z modeli blowera (kompresora ) szukam do mojego amerykańca Poszukam, moze sie cos znajdzie. Kiedyś kupiłem na Allegro dwa pudełka złomu. Aktualizacja robót, na kascie zdjęte listwy chromowe z nadkoli i zmiana rozdzielacza, jako że to Chevrolet to znajduje sie od strony grodzi i nie musi być taki idealny jak z zestawu ze zdjęcia, napewno przyda sie później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Dzięki będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 W dniu 22.04.2019 o 07:49, Bartosz Ciesielski napisał: A nie masz przydkiem w którymś z modeli blowera (kompresora ) szukam do mojego amerykańca Cos takiego mam do zaproponowania, mam nadzieje ze do chevroleta , albo trzeba by przerobić pod inna markę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Pasuje A dokładnie do GMC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Kable leżą, a rozdzielacz z aluminiowej rurki zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 4 minuty temu, Bartosz Ciesielski napisał: Pasuje A dokładnie do GMC „Problem” tak jak pisałem przy robieniu tego modelu, Chevrolet jako jedyny przeniósł rozdzielacz pod barierę ogniowa, a u wszystkich innych producentów rozdzielacz jest od strony chłodnicy. Jeśli planujesz zmienić rozdzielacz, to poprostu wytniesz sobie ten który jest przy podstawie kompresora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 1 minutę temu, Wierzbol napisał: „Problem” tak jak pisałem przy robieniu tego modelu, Chevrolet jako jedyny przeniósł rozdzielacz pod barierę ogniowa, a u wszystkich innych producentów rozdzielacz jest od strony chłodnicy. Jeśli planujesz zmienić rozdzielacz, to poprostu wytniesz sobie ten który jest przy podstawie kompresora. Okazało sie GMC należy do chevroleta, wiec rozdzielacz jest od dobrej strony :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Na prv wysłałem tobie fotkę mojego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Kierownica do kompletu i zaczynam malować kastę. Trzymajcie kciuki, pierwsze użycie areografu, do tej pory spraye. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) Pierwsze malowanie aerografem, w sztucznym (bliższa rzeczywistej) i naturalnym świetle. Tragedii nie ma, ale do nauki jeszcze trochę. Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez Wierzbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 wygląda dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Kwietnia 2019 Super Moderator Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Co to za kolorek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) 19 godzin temu, Marcin Rogoza napisał: Co to za kolorek? Jak pisałem juz wcześniej Mr Color 76 Metallic Blue Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Wierzbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Wyglada cudnie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 29 Kwietnia 2019 Share Napisano 29 Kwietnia 2019 Coś jak Tamiya X13, tylko lepiej się kładzie Póki co ładnie, czysto. Ciekawe jak będzie po bezbarwnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi