Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Był już "Wilk Z Driny,, i "Eliasz Gromowładny,, to i ja pokażę moja "Delije,, w trakcie walk w b. Jugosławii najwięcej broni pancernej mieli Serbowie. Pomiędzy dość nowoczesnymi konstrukcjami pojawiały sie poczciwe T 34/85 i to w cale w nie małej liczbie. Mój pojazd jest wzorowany na tym z zdjęcia dorzucam opis tłumacząc co i jak i z skąd:Kibice licznych sekcji sportowych Crvenej zvezdy określani są mianem Delije (Делије)[7]. Nazwę tę można przetłumaczyć jako „Bohaterowie”. Podczas meczów piłki nożnej zajmują północną trybunę stadionu Marakana. Używana przez oddziały paramilitarne podczas konfliktów zbrojnych piosenka Srbija do Tokija swoje korzenie ma właśnie wśród kibiców Zvezdy, którzy dopingowali nią swój zespół w finale klubowych mistrzostw świata w 1991. Delije brali także czynny udział w zamieszkach kibicowskich z 1990, które były odzwierciedleniem tarć między narodami panujących wówczas w upadającej Jugosławii. czyli krótko podsumowując czołg chuliganów. Nie udało mi się zaleź więcej fotek i tak dokładnych info jak Kamilowi przy jego pracach Baza do budowy jest T 34 /85 od Tamya plus dodatki Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Model Tamki nie najmłodszy ale nadal fajny troszkę poprawiłem usuwając z dna wanny miejsca na montaż silniczka. Wstawiłem też ścianę ogniową bo w moim warsztacie znalazłem silnik z żywicy do T 34. Przedział silnikowy nosi ślady płynów eksploatacyjnych które przez lata użytkowania mogły się tam znaleźć. Silnik w komorze A tyle widać jak jest pancerz załorzony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Moze byc bardzo ciekawy projekt, bede tu zagladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Do kompletu doszły metalowe gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Widzę że się kolega rozszalał z tymi warsztatami , a co z tym berdkiem którego Ci shandlowałem ?No dajesz z tematem , a tak z ciekawości ta trzyczwórka to wojenna czy może powojenna produkcja? Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Adams M1A1 napisał: Widzę że się kolega rozszalał z tymi warsztatami , a co z tym berdkiem którego Ci shandlowałem ?No dajesz z tematem , a tak z ciekawości ta trzyczwórka to wojenna czy może powojenna produkcja? Pozdr. A. Adams jak chodzi o model to wojenna a jugole używali wszystkiego co było pod ręką i strzelało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Oj-bity byś był za ten chlew w środku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Witam, Dość duży artykuł o jugosłowiańskich T34/85, używanych m.in. w konfliktach etnicznych na początku lat 90-tych był w "Poligonie" z kwietnia - czerwca 2018. Poniżej zdjęcie rzutu bocznego pojazdu podobnego do Twojego. Chyba koła ma powojenne. Zdjęcie załączone wyłącznie do celów dyskusji okołomodelarskiej. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Dzięki widziałem kiedyś ten artykuł mój ma mix kół powojenne i wojenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2019 Jedna fotka która w miarę nadaje się do publikacji że względu na tło. Zrobiona blacharka, wymienione wszystkie uchwyty na gięte z drutu. A tu już na kołach i założonymi gąsienicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2019 21 godzin temu, piotrkur napisał: Oj-bity byś był za ten chlew w środku.. A wsparcie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2019 CKM browning lufa od rb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) To dalej z tematem Silnik wklejony koła zamontowane gąsienice też Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) No i góra pancerza z przygotowanymi uchwytami do pancerza gumowego no i zrobionymi śladami eksploatacji. Datkowo zamontowane dwa reflektory na pancerzu skrzyneczka Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez Bartosz Ciesielski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Wnętrze będziesz robił do tego tanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 9 minut temu, Adams M1A1 napisał: Wnętrze będziesz robił do tego tanku? Nie tylko silnik wstawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 No więc tak ,jeżeli to powojenny tank czyli wersja M2 to powinien mieć kołnierze na rurach wydechowych do pokonywania przeszkód wodnych , podobnie pierścień dookoła jarzma kadłubowego km-u ,i mógłbyś Bartek tą zestawową lufę na igłę lekarską wymienić,. Poza tym bardzo realistycznie ci wyszedł , zniszczenia zwłaszcza te kratki do chłodnic , zajebiste i kolorek też , przydałoby się też jakiegoś delija w wieżyczce dowódcy umieścić. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Adams M1A1 napisał: No więc tak ,jeżeli to powojenny tank czyli wersja M2 to powinien mieć kołnierze na rurach wydechowych do pokonywania przeszkód wodnych , podobnie pierścień dookoła jarzma kadłubowego km-u ,i mógłbyś Bartek tą zestawową lufę na igłę lekarską wymienić,. Poza tym bardzo realistycznie ci wyszedł , zniszczenia zwłaszcza te kratki do chłodnic , zajebiste i kolorek też , przydałoby się też jakiegoś delija w wieżyczce dowódcy umieścić. Pozdr. A. Adams dzięki za uwagę z km poprawię to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) W teciaku zamiast normalnych zbiorników na burtach będą beczki o takie żeby był kontrast dla gumy i zieleni Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) No i wieża dostała pancerz gumowy Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Bartosz Ciesielski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 10 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2023 Po 4 latach wyciągnięty z pudełka i czas go skończyć. Zastanawiałem się czy dać kolorowa beczkę Elf ale Kamil podesłał mi fotki których nie miałem i są tam orginalene zbiorniki więc takie będą 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 10 Grudnia 2023 Share Napisano 10 Grudnia 2023 W dniu 24.04.2019 o 10:42, Bartosz Ciesielski napisał: Usiadłem wygodnie i paczem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 Dawaj, dawaj. Cudownie się to ogląda. Guma to taśma magnetyczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi