slamacek Napisano Niedziela o 22:14 Napisano Niedziela o 22:14 jest jeszcze trzecia możliwość – Fujimi niedawno wydało Nagato w tej najnowszej serii "bezklejowej" NEXT (kufa, zajrzałem przed chwilą na scalemate – to już osiem lat minęło), to może i Mutsu się doczekam... Pośpiechu nie ma, na tamten świat si jeszcze nie wybieram, dokumentację mogę spokojnie zbierać (a i tak w schowku pojawił się Musashi, bo PitRoad wznowił dopiero co jego wersję z 1942 roku i mam kilka wersji sprzed 1944 roku do zrobienia...) Cytuj
tojarro Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Pytanie do znawców tematu. Chodzi mi o jasny kolor w kamuflażu eksperymentalnym niszczyciela Mutsuki. Mam dwa opisy kolorów i ułożenie plam. Jedno od Hasegawy a drugie od Pit Road. Plamy zgadzaj się, kolor ciemny także natomiast jasny, raz jest to niemal kolor biały a w innej instrukcji szary (jasny). To są dwie wersje malowania czy dwie interpretacje tego samego kamuflaż? Ktoś wie i podzieli się wiedzą? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi