slamacek Napisano 27 Września Napisano 27 Września jest jeszcze trzecia możliwość – Fujimi niedawno wydało Nagato w tej najnowszej serii "bezklejowej" NEXT (kufa, zajrzałem przed chwilą na scalemate – to już osiem lat minęło), to może i Mutsu się doczekam... Pośpiechu nie ma, na tamten świat si jeszcze nie wybieram, dokumentację mogę spokojnie zbierać (a i tak w schowku pojawił się Musashi, bo PitRoad wznowił dopiero co jego wersję z 1942 roku i mam kilka wersji sprzed 1944 roku do zrobienia...) Cytuj
tojarro Napisano Wtorek o 20:06 Napisano Wtorek o 20:06 Pytanie do znawców tematu. Chodzi mi o jasny kolor w kamuflażu eksperymentalnym niszczyciela Mutsuki. Mam dwa opisy kolorów i ułożenie plam. Jedno od Hasegawy a drugie od Pit Road. Plamy zgadzaj się, kolor ciemny także natomiast jasny, raz jest to niemal kolor biały a w innej instrukcji szary (jasny). To są dwie wersje malowania czy dwie interpretacje tego samego kamuflaż? Ktoś wie i podzieli się wiedzą? Cytuj
Szydercza Gała Napisano Czwartek o 21:19 Napisano Czwartek o 21:19 W projekciku poszukaj, było coś i o tym. Cytuj
M.A.V. Napisano Czwartek o 21:53 Napisano Czwartek o 21:53 W dniu 29.09.2026 o 22:06, tojarro napisał: .... jasny kolor w kamuflażu eksperymentalnym niszczyciela Mutsuki.... znawcą tematu nie jestem ale podrzucam kwit w postaci foto w celach dalszych rozkmin ..... Mutsuki w 1941 : biorąc pod uwagę pasy na kUminie to ja bym optował za białym Cytuj
tojarro Napisano Piątek o 14:19 Napisano Piątek o 14:19 (edytowane) zdjęcie znam. Ale mam takie dwa schematy: i biały a jasnoszary to jednak jest różnica \ Edytowane Piątek o 14:42 przez tojarro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi