Jump to content

IDF Megach 5 Mine Roller

megapol
 Share

Recommended Posts

Spędzając czas na swojej letniej Hacjendzie daleko od farb i warsztatu, bo tu warsztatem jest kosiarka itd.

Postanowiłem poodkurzać gabloty z moimi starymi modelami, jeszcze z czasów gdy nie byłem tu na forum i nie prowadziłem warsztatu, oraz nie pochłonęła mnie Zona i Przenicowany Świat

Więc zrobiłem sesję kilku modelom, zdaję sobie sprawę, że to nie jakieś cuda ale myślę, że najgorsze też nie są :mrgreen:

Na pierwszy ogień idzie model którego nawet już firmy nie pamiętam, ale model jest: 

IDF Megach 5 Mine Roller

Gye8jXZ.jpg

hYMyi6F.jpg

RJhrhL7.jpg

8Z1NQ6k.jpg

pWshQTR.jpg

xZjSgsj.jpg

VLiKUxg.jpg

MrsQaph.jpg

3WKw2uM.jpg

STG0fJ7.jpg

ur6a9JY.jpg

nqVmePV.jpg

• Like 2

7 godzin temu, martinello napisał:

To nie jest Magach 5 tylko Magach 6. prawdopodobnie z academy :)

Mówiłem, że nie pamiętam. Może to i 6 brak czegokolwiek więc nie wiem ?

7 godzin temu, mandrivecs napisał:

Zdjęcia są tak prześwietlone promieniami słonecznymi, że nic nie widać... Piękne żółte plamy... 

Hmmmm. No cóż foty robione fonem i to w bardzo słoneczny dzień. Co konkretnie pokazeć? Wszystkie babole i tak widać, na fonie mogę te fotki powiększyć do woli a tu ogranicza mnie rozdzielczość ?

3 godziny temu, megapol napisał:

Hmmmm. No cóż foty robione fonem i to w bardzo słoneczny dzień. Co konkretnie pokazeć? Wszystkie babole i tak widać, na fonie mogę te fotki powiększyć do woli a tu ogranicza mnie rozdzielczość ?

Ale mnie nie chodzi ani o "babole" ani o rozdzielczość. Zamiast na tarasie z palma w tle i na kocyku to postaw model na białym brystolu, a zdjęcia rób przy naturalnym świetle, ale nie w pełnym słońcu... i to tyle... Bo tak, to widać wszystko na żółto, a do o koła tyle się dzieje, że oczy bolą...

• Like 1

1 minutę temu, mandrivecs napisał:

Ale mnie nie chodzi ani o "babole" ani o rozdzielczość. Zamiast na tarasie z palma w tle i na kocyku to postaw model na białym brystolu, a zdjęcia rób przy naturalnym świetle, ale nie w pełnym słońcu... i to tyle... Bo tak, to widać wszystko na żółto, a do o koła tyle się dzieje, że oczy bolą...

oki, oki,  poprawim jak pokosim wink3

Dołączam do przedpiśców - błagam, nie zdjęcia w słońcu. Ale widać, że to jedne z pierwszych podejść. Brak modulacji i jakiegokolwiek weatheringu.

P.S. Tak, na marginesie, prawdopodobieństwo, że załoga jeździ z kartonem Evian na wieży, jest jak wygrana w Euro Jackpot ?

Sugerowałbym raczej karton piwa Goldstar ?

• 2 weeks later...
  • megapol changed the title to IDF Megach 5 Mine Roller