megapol Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 Spędzając czas na swojej letniej Hacjendzie daleko od farb i warsztatu, bo tu warsztatem jest kosiarka itd. Postanowiłem poodkurzać gabloty z moimi starymi modelami, jeszcze z czasów gdy nie byłem tu na forum i nie prowadziłem warsztatu, oraz nie pochłonęła mnie Zona i Przenicowany Świat Więc zrobiłem sesję kilku modelom, zdaję sobie sprawę, że to nie jakieś cuda ale myślę, że najgorsze też nie są Na pierwszy ogień idzie model którego nawet już firmy nie pamiętam, ale model jest: IDF Megach 5 Mine Roller 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 To nie jest Magach 5 tylko Magach 6. prawdopodobnie z academy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 Zdjęcia są tak prześwietlone promieniami słonecznymi, że nic nie widać... Piękne żółte plamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 25 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2019 7 godzin temu, martinello napisał: To nie jest Magach 5 tylko Magach 6. prawdopodobnie z academy Mówiłem, że nie pamiętam. Może to i 6 brak czegokolwiek więc nie wiem 7 godzin temu, mandrivecs napisał: Zdjęcia są tak prześwietlone promieniami słonecznymi, że nic nie widać... Piękne żółte plamy... Hmmmm. No cóż foty robione fonem i to w bardzo słoneczny dzień. Co konkretnie pokazeć? Wszystkie babole i tak widać, na fonie mogę te fotki powiększyć do woli a tu ogranicza mnie rozdzielczość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Czerwca 2019 Share Napisano 25 Czerwca 2019 3 godziny temu, megapol napisał: Hmmmm. No cóż foty robione fonem i to w bardzo słoneczny dzień. Co konkretnie pokazeć? Wszystkie babole i tak widać, na fonie mogę te fotki powiększyć do woli a tu ogranicza mnie rozdzielczość Ale mnie nie chodzi ani o "babole" ani o rozdzielczość. Zamiast na tarasie z palma w tle i na kocyku to postaw model na białym brystolu, a zdjęcia rób przy naturalnym świetle, ale nie w pełnym słońcu... i to tyle... Bo tak, to widać wszystko na żółto, a do o koła tyle się dzieje, że oczy bolą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 25 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2019 1 minutę temu, mandrivecs napisał: Ale mnie nie chodzi ani o "babole" ani o rozdzielczość. Zamiast na tarasie z palma w tle i na kocyku to postaw model na białym brystolu, a zdjęcia rób przy naturalnym świetle, ale nie w pełnym słońcu... i to tyle... Bo tak, to widać wszystko na żółto, a do o koła tyle się dzieje, że oczy bolą... oki, oki, poprawim jak pokosim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 28 Czerwca 2019 Share Napisano 28 Czerwca 2019 Dołączam do przedpiśców - błagam, nie zdjęcia w słońcu. Ale widać, że to jedne z pierwszych podejść. Brak modulacji i jakiegokolwiek weatheringu. P.S. Tak, na marginesie, prawdopodobieństwo, że załoga jeździ z kartonem Evian na wieży, jest jak wygrana w Euro Jackpot Sugerowałbym raczej karton piwa Goldstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 6 Lipca 2019 Autor Share Napisano 6 Lipca 2019 Żeby sprostać oczekiwaniom i tak jak obiecałem wykonałem jeszcze raz nadmiar fotek, oczywiście bez słońca i zieleniny w tle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Lipca 2019 Share Napisano 7 Lipca 2019 (edytowane) Ja tam się nie znam , ale brakuje np bardziej zaakcentowanych lini podziału , na lufie to widać na przedostatnim zdjęciu , brązowy panel line tamiya pewnie zrobiłby robotę Edytowane 7 Lipca 2019 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 12 Lipca 2019 Share Napisano 12 Lipca 2019 Fajny, bardzo mi się podoba, osobiście preferuję modele "na tle" więc dla mnie ta pierwotna seria zdjęć jest lepsza, fajnie komponuje się w tło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi