TomaszDudek Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 (edytowane) Witam jak to nie ten dział to sorry Jeśli miałby ktos jakieś dobre fotki silnika i wnetrza tego samolotu to prosze o odzew poszukałem troche na necie i cos jest ale jak by ktos jakieś ciekawe miał to prosze o nie. Edytowane 12 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Przepraszam, że zapytam znasz może Google? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 Wiesz co za takie głupie uwagi i taka pomoc dziekuje wiem że niektóży modelarze mają setki fotek róznych modeli z różnych wystaw i tak dalej i donich kieruje moją prośbe pozatym model który mnie interesuje jest w gazecie więc tym bardziej go nieznajde modelvisium i areoscale też przeszukałem i kilka znalazłem google i yahoo takrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Wiesz co za takie głupie uwagi i taka pomoc dziekuje wiem że niektóży modelarze mają setki fotek róznych modeli z różnych wystaw i tak dalej i donich kieruje moją prośbe Widać, że chyba nie sprawdzałeś Google. Klikniesz, poszukasz zobaczysz, trzeba wpisać odpowiednio sformułowane zdanie i zdjęcia z wystaw tez wyskoczą PS. Jak się pisze "niektóży"? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Witaj, być może niedługo będę mógł zobaczyć Me 109 G-2 na żywo w muzeum. Zrobić kilka fotek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 Za błędy sorry jestem kiepski z ortografii napisałem że jakieś fotki mam ale chodziło mi o konkretny model jak ktoś ma ten numer mini repliki to prosiłbym o zdjęcia bądz skany. Co do fotek to zrób napewno się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 prosze bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 24 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Dzięki ci wielkie szczena mi trochę opadła jak to zobaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 jak chcesz wiecej to napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Wiesz co za takie głupie uwagi i taka pomoc dziekuje wiem że niektóży modelarze mają setki fotek róznych modeli z różnych wystaw i tak dalej i donich kieruje moją prośbe Widać, że chyba nie sprawdzałeś Google. Klikniesz, poszukasz zobaczysz, trzeba wpisać odpowiednio sformułowane zdanie i zdjęcia z wystaw tez wyskoczą PS. Jak się pisze "niektóży"? Pozdrawiam Kolego Constructor sądzę, że skoro tak świetnie potrafisz szukać w Google, to więcej czasu zajęło Ci pisanie uwag pod adresem kolegi niż zajęło by Ci znalezienie interesujących kolegę zdjęć i wstawienie linków do nich lub też miniaturek. Pozdrawiam i przepraszam za OT. Do autora tematu: Czy planujesz zmierzyć się z modelem firmy UM w skali 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Wydaje mi się, że w fotkach zamieszczonych przez alberta nastąpiła rozbieżność wersji. Na 99% jestem pewien, ze na tych fotkach wszystko to G-6. Że Gustaw to nie ma wątpliwości. Przy czym R3 to chyba wersja rozpoznawcza, może miał cosik pozmieniane w kabinie, tak jak wcześniej w rozpoznawczych Emilach o ile się nie mylę. A ciekawym źródłem dot. kabiny jest model G-6 z Fly Simulatora Microsoftu. nie wiem czy dobrze, aczkolwiek szczegółowo jest odtworzony. Jak chcesz to mogę zrobić kilka screnów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Czy planujesz zmierzyć się z modelem firmy UM w skali 1:48 Niedawno widziałem wersję G-14 właśnie firmy UM 1/48. Na ramkach model wyglądał fajnie. Jak oceniacie modele Me w wykonaniu tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Marcin_C tak właśnie ten model robię na razie skleiłem kadłub pomalowałem wnętrze skleiłem częściowo silnik jedyne co moge na razie powiedzieć to to że przy mocowaniu skrzydeł do kadłuba bez szpachli się nie obejdzie. Poza tym model jest dość dobry klei się nie najgorzej instrukcja choć czytelna zawiera kilka poważnych byków. Wielkie dzięki za fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Generalnie ten model, mówię o Bf 109 z firmy UM to praktycznie to samo co ICM'owski F-2/F-4, nie trzymają bryły, przypominają Mesera, ale tylko przypominają. W 1:48 zostaje jedynie Hasegawa, bez względu na cenę. Płacimy co prawda więcej, ale dostajemy w pudełku wypraski do zbudowania poprawnej repliki tejże maszyny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 niestety na 2 zdjęciu jest uwieczniona wersja G 10 lub K4 gdzie ze względu na większą sprężarkę łoże silnika db 605 jest wygiete Obawiam się, że jest to jeden z AS-ów. Pokrywa wlewu oleju jest w dolnym położeniu. DB 605D potrzebowałby większego zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Czołem! Zbiornik oleju to jedno (chociaż czasem może zwieść, pamiętasz serię 464xxx z 56l zbiornikami czy wrak G-10/U4/R1 z 36l) i masz rację, raczej wskazuje na "AS'a". Jeszcze widać to, że nie ma "bąbli" przy dolnej osłonie silnika i na 100% AS'a poznasz po odprowadzeniu rurek z separatora pary na pokrywie skrzyni korbowej. W DB 605 AS wygląda to tak samo jak w 605 A. Zaś w 605 D jest pojedyncze wyjście skierowane ku tyłowi, rozdwajające się nieco dalej. ;) Zresztą, jest chyba jeszcze jedno zdjęcie tego wraku o ile poprawnie kojarzę i to najprawdopodobniej G-6/AS. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi