Pxxx Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 Jak my bez tych wzniosłych rad żyć będziemy? Co za strata, co za ból. Nie rób tego. Zaglądaj, doradzaj, tchnij w nas swą mądrość. Pasterzu prowadź . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Lipca 2019 Share Napisano 17 Lipca 2019 ... na Lwów i Wilno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Lipca 2019 Share Napisano 17 Lipca 2019 A ja sobie obejrzałem ten linkowany warsztat i mówiąc szczerze, nie wyobrażam sobie jak takie coś - szczególnie fragment od 6:22 do m.w.12:00 - można FIZYCZNIE WYKONAĆ... Tę skalę z tą szczegółowością to chyba jakieś „nadludzie” (bez skojarzeń apropos bandery tegoż Bismarcka) dadzą radę zmodelować Bardzo bym tak chciał, ale nie ma gdzie na biurku postawić mikroskopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Sierpnia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Sierpnia 2019 W dniu 16.07.2019 o 19:01, chudyhunter napisał: Jak coś to tutaj masz link https://www.ebay.pl/itm/Flyhawk-FH1132S-1-700-German-Battleship-Bismarck-1941/263977530954?hash=item3d7649764a:g:M~8AAOSwEbhbuSZI Taniej raczej nie znajdziesz. Sprzedawca sprawdzony, trochę rzeczy juz od niego brałem przez ostatni rok i nigdy nie czekałem dłużej niż 19 dni na przesyłkę Dziękuję. Model zakupiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 2 Sierpnia 2019 Share Napisano 2 Sierpnia 2019 Świetnie! Za 3 tygodnie, gdy otworzysz pudełko, będziesz przecierał oczy ze zdziwienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 2 Sierpnia 2019 Share Napisano 2 Sierpnia 2019 3 tygodnie? Przy moim (zamówionym 2 tygodnie temu) jest info, że szacowana dostawa to 12.08 - 23.09 Parafrazując cyt. „Mają rozrzut sk...” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Sierpnia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Sierpnia 2019 U mnie widniała data dostawy między 29.08 a 3.10 Będę przecierał oczy ze zdziwienia, albo ze strachu, w co ja się pakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Sierpnia 2019 Share Napisano 2 Sierpnia 2019 Zróbcie sobie projekt grupowy smarkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 2 Sierpnia 2019 Share Napisano 2 Sierpnia 2019 jawkers ja często kupowałem u tego sprzedawcy i od momentu kliknięcia kup, do otrzymania paczki miało 13-19 dni. U innych bywało różnie, nawet 1,5 miesiąca, ale ten szybko działa. Jakość i ilość szczegółów z pewnością Cię zaskoczy i przerazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 2 Sierpnia 2019 Share Napisano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) 3 godziny temu, jawkers napisał: U mnie widniała data dostawy między 29.08 a 3.10 Będę przecierał oczy ze zdziwienia, albo ze strachu, w co ja się pakuje. No jak wkroczszy na tą drogę to pamiętaj że świat już nigdy nie bedzie taki sam, to nie jakieś tam popierdowki tylko prawdziwe modelarstwo hahaha Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez Bartosz.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Sierpnia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Sierpnia 2019 Witam. Zakup w Chinach 02.08.2019 Wysyłka 03.08.2019 Do Warszawy dotarła 08.08.2019 Próba dostarczenia 09.08.2019 Jest już u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Sierpnia 2019 Share Napisano 12 Sierpnia 2019 No to zaczynam się bać... Zakup dwa tygodnie wcześniej od Twojego i ani widu ani słychu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Sierpnia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Sierpnia 2019 Przejrzałem zawartość i się wystraszyłem. Nigdy nie miałem doczynienia, z tak mikroskopijnymi elementami. Zawartość pudełka, jest liczna. Szczegulne wrażenie robią elementy fototrawione, które są pewnie więcej warte niż sam model. Detale na elementach są szczegułowe. Zegarmistrzowska robota wykonana przez Flyhawk. Skończe moje dotychczasowe modele i się za niego zabiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Sierpnia 2019 Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Do mnie teraz doszło. Ufff... Przy okazji - te „skośnookie” mają doskonały sposób pakowania modelu do wysyłki, wydaje mi się, że mógłby po tej przesyłce przejechać jakiś pojazd (no, może nie czołg ) i nic by w pudle nie ucierpiało Po otwarciu pudełka na usta cisną się dwa słowa „ja p...ę”... Jak kleić tak małe elementy? Nawet Tamiya Extra Thin zostawia jakiś ślad... Nie mówiąc już o elementach PE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Sierpnia 2019 Share Napisano 27 Sierpnia 2019 700 nie jest dla mienczakUF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 27 Sierpnia 2019 Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Koksy mawiają "życie jest zbyt krótkie, by być małym", Ja mówię "życie jest zbyt krótkie, by sklejać duże modele" Jak słusznie zauważył Gała, 700ki są dla twardych ludzi, tak więc Panowie, brać skalpele w dłoń, niczym koksy strzykawki że sterydianami i nap...... ać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Sierpnia 2019 Share Napisano 27 Sierpnia 2019 Jawkers, popatrz, podpuszczają nas te wilki morskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Sierpnia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia 2019 17 godzin temu, Thalgonis napisał: Jawkers, popatrz, podpuszczają nas te wilki morskie Widzę właśnie. Skończę dwa modele które mam rozpoczęte, w międzyczasie dokupię farby i co tam jest jeszcze potrzebne jakąś podstawkę itp. I podejmę rzuconą rękawicę Mam nadzieję że model mnie nie pokona i wygram z nim ten pojedynek. Jeszcze nie miałem doczynienia z tyloma elementami, z których model będzie zabudowany. Wielkość elementów też mnie powala. Czy wy używacie podczas budowy "lornetek"? Czy możecie jakieś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Pewno używają tego, tylko się nie przyznają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Sierpnia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia 2019 No nie zdziwie się. Fajny sprzęt, ale chyba troszkę drogi jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Nooo to by była fajna zabawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 2 godziny temu, jawkers napisał: No nie zdziwie się. Fajny sprzęt, ale chyba troszkę drogi jest. Są też o wiele tańsze wersje - np. takie coś, niecałe 2 stówy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Sierpnia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia 2019 29 minut temu, Thalgonis napisał: Są też o wiele tańsze wersje - np. takie coś, niecałe 2 stówy... Jak już kupować, to taki co można go do komputera podłączyć i na monitorze oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 To moze i fajnie wyglada ale nie ma dostatecznie miejsca na operowanie przy detalach. To samo uzyskasz z lupa, ale tez bedzie problem. Jedyna rada to lupy okularowe medyczne. Ja mam taka ×3.5, przdala by sie x5,x6. Dystans pracy ok 30cm, pole nie jest ogromne ale wstarczy. Moja kosztowala 150 euro, kupiona w polskiej firmie, na ebayu chinskie sa po 50, ale rozne czytalem opinie o jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi