Thalgonis Napisano 15 Lipca 2019 Share Napisano 15 Lipca 2019 Czółko, a takie coś sobie dłubię. Ponieważ dodany jest zestaw BigEd, to w nowo otwartym Zakładzie blacharskim w kaloszu, praca wre Zimm blachowy... Nie mam pomysłu jak zrobić w czymś takim ewentualne uszkodzenia pasty... Myślałem o zakupie friuli do tego modelu, ale... na czymś takim też można poćwiczyć w myśl „zasady” „naucz się jeździć, potem kupisz rolsa” Wnętrze oblachowane. Wnętrze wykończone (tylna płyta i kawałek przedniej, położone tylko do zdjęcia). No to do zrobienia został właściwie tylko podnośnik pocisków i można „wdrażać” malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 Niezły detal i tempo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Lipca 2019 Autor Share Napisano 16 Lipca 2019 Thanks. Klejenie topikuś, dla mnie najgorsza mordownia to malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 zapowiada sie zacnie, z ceikawosci, bude zakleiles czy pozostawiasz odklejona dla mozliwosci podziwiania wnetrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Lipca 2019 Autor Share Napisano 16 Lipca 2019 Dokładnie tak jak sugerujesz - chcę zostawić „niedoklejoną” :-) Ale jest tu mały zonk - tamka dała takie „wzmocnienia” (nie wiem jak to się fachowo nazywa...) na linii łączenia góry z wanną, przy samych przednich błotnikach - muszę jakoś sprawdzić bez przyklejania czy po zamocowaniu tych „wzmocnień” da się swobodnie podnieść górę bez łamania samych błotników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 Minus za badziewne blachy Edka, a szczególnie zimmerit. I zamiast męczyć się z lipnymi gąsienicami Tamki, mogłeś DS-y Dragona sobie załatwić. 25 minut temu, zipster napisał: bude zakleiles czy pozostawiasz odklejona dla mozliwosci podziwiania wnetrza? Hehe, sorry Panowie, ale nie ma czego podziwiać, połowy wnętrza nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Lipca 2019 Super Moderator Share Napisano 16 Lipca 2019 no do czasu jak DS nie popękają pewnie jest pięknie i ładnie, ja mam Tiger P i właśnie DS poleciały do kosza... no zimm z blaszki zawsze był słaby, jak już trzeba było Atak`a nabyć chyba najlepsze zimmerity jakie sa na rynku. Ściągana buda no słaby pomysł, bo po co? Środek jest na tyle kompletny co przez właz widać, a ściągana góra dylko zdemaskuje "braki". O śrubkach i pogrubieniu przedniego pancerza nie wspominając, klej Pan budę, wstydu oszczędź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 1 godzinę temu, Greif napisał: no do czasu jak DS nie popękają pewnie jest pięknie i ładnie, ja mam Tiger P i właśnie DS poleciały do kosza... Ale mają przynajmniej otwory w zębach, a jak się nie stosuje agresywnej chemii (patrz łosze miga czy AK) to nie pękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Lipca 2019 Super Moderator Share Napisano 16 Lipca 2019 @Seb no moje w pudełku, żadnej chemii na oczy nie widziały a się rozkruszyły w rękach więc nie do końca...generalnie guma z plastikiem to zło (Italka problem, stary Dragon skurczają się gumowe opony) jedynie z AFV nie słyszałem o kłopotach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 6 godzin temu, Greif napisał: @Seb no moje w pudełku, żadnej chemii na oczy nie widziały a się rozkruszyły w rękach więc nie do końca... Kiedyś już było o tym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Lipca 2019 Autor Share Napisano 17 Lipca 2019 Zapodkładowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2019 W dniu 16.07.2019 o 10:25, Seb napisał: ... Hehe, sorry Panowie, ale nie ma czego podziwiać, połowy wnętrza nie ma. Tak się zastanawiam GDZIE tej połowy wnętrza nie ma... źródło: Militaria nr 2/2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Sierpnia 2019 Share Napisano 1 Sierpnia 2019 1 minutę temu, Thalgonis napisał: Tak się zastanawiam GDZIE tej połowy wnętrza nie ma... Chcesz polemizować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2019 23 minuty temu, Seb napisał: Chcesz polemizować ? A po co? Wiadomo, że newbe zawsze nie ma racji, więc nie czuję się na siłach Widzę oficjalne zdjęcie, z oficjalnego źródła, a ponieważ na tym forum i wielu innych powtarza się początkującym „szukaj w sieci, rób risercz tego co chcesz zrobić” to zrobiłem, tylko nie wiem po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2019 Wiem, mam problem z odkurzem, analizuję to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 na zdjęciach taki ciemny czy faktycznie tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2019 Zielony na pewno za ciemny - będę musiał kombinować z jakimś filtrem (tylko nie wiem jakim, jeszcze nie filtrowałem nigdy ). Reszta kolorów - dunkelgelb i rotbraun - jest OK, zdjęcie troszkę faktycznie za ciemne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 Filtrem nie rozjaśnisz. Wyciągaj aero! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 Ajabym aero też podziałał jeszcze, zwłaszcza z zielonym, a potem olejami poprawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2019 No dobra Panowie, czyli przejechać jeszcze raz te same miejsca (zielone) rozjaśnionym zielonym? Mam tylko tamiyowski „dark green” - czym go ewentualnie ożywić, odrobiną żółtego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Teraz matem go :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Sierpnia 2019 Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Przyznam, że mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2019 ...po za odkurzem ;-) Ale i tak dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grumpy Napisano 24 Sierpnia 2019 Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Ten model to ci kot podrapał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Grumpy: nie mam kota - tzn. w postaci ssakowej nie mam ;-) Wiecie co? Udupię te młotkowanie olejami i kurzem - nie będzie żadnych rys :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi