Skocz do zawartości

Sturmmörser Tiger (Sturmtiger) Tamiya, 1:35

Thalgonis

Rekomendowane odpowiedzi

Czółko,

a takie coś sobie dłubię. Ponieważ dodany jest zestaw BigEd, to w nowo otwartym Zakładzie blacharskim w kaloszu, praca wre ?

Zimm blachowy... Nie mam pomysłu jak zrobić w czymś takim ewentualne uszkodzenia pasty...

Sturmtiger-05.jpg

Sturmtiger-06.jpg

Myślałem o zakupie friuli do tego modelu, ale... na czymś takim też można poćwiczyć w myśl „zasady” „naucz się jeździć, potem kupisz rolsa” :mrgreen:

Sturmtiger-09.jpg

Sturmtiger-10.jpg

Wnętrze oblachowane.

Sturmtiger-11.jpg

Wnętrze wykończone (tylna płyta i kawałek przedniej, położone tylko do zdjęcia).

Sturmtiger-12.jpg

No to do zrobienia został właściwie tylko podnośnik pocisków i można „wdrażać” malowanie... :lajkonik:

Sturmtiger-13.jpg

Dokładnie tak jak sugerujesz - chcę zostawić „niedoklejoną” :-)  Ale jest tu mały zonk - tamka dała takie „wzmocnienia” (nie wiem jak to się fachowo nazywa...) na linii łączenia góry z wanną, przy samych przednich błotnikach - muszę jakoś sprawdzić bez przyklejania czy po zamocowaniu tych „wzmocnień” da się swobodnie podnieść górę bez łamania samych błotników...

Minus za badziewne blachy Edka, a szczególnie zimmerit.

I zamiast męczyć się z lipnymi gąsienicami Tamki, mogłeś DS-y Dragona sobie załatwić.

25 minut temu, zipster napisał:

bude zakleiles czy pozostawiasz odklejona dla mozliwosci podziwiania wnetrza?

Hehe, sorry Panowie, ale nie ma czego podziwiać, połowy wnętrza nie ma.

• Super Moderator

no do czasu jak DS nie popękają pewnie jest pięknie i ładnie, ja mam Tiger P i właśnie DS poleciały do kosza... no zimm z blaszki zawsze był słaby, jak już trzeba było Atak`a nabyć chyba najlepsze zimmerity jakie sa na rynku.
Ściągana buda no słaby pomysł, bo po co? Środek jest na tyle kompletny co przez właz widać, a ściągana góra dylko zdemaskuje "braki". O śrubkach i pogrubieniu przedniego pancerza nie wspominając, klej Pan budę, wstydu oszczędź ?

1 godzinę temu, Greif napisał:

no do czasu jak DS nie popękają pewnie jest pięknie i ładnie, ja mam Tiger P i właśnie DS poleciały do kosza... 

Ale mają przynajmniej otwory w zębach, a jak się nie stosuje agresywnej chemii (patrz łosze miga czy AK) to nie pękają.

• Super Moderator

@Seb no moje w pudełku, żadnej chemii na oczy nie widziały a się rozkruszyły w rękach więc nie do końca...generalnie guma z plastikiem to zło (Italka problem, stary Dragon skurczają się gumowe opony) jedynie z AFV nie słyszałem o kłopotach... ?

• 2 weeks later...
23 minuty temu, Seb napisał:

Chcesz polemizować ?

A po co? Wiadomo, że newbe zawsze nie ma racji, więc nie czuję się na siłach ?

Widzę oficjalne zdjęcie, z oficjalnego źródła, a ponieważ na tym forum i wielu innych powtarza się początkującym „szukaj w sieci, rób risercz tego co chcesz zrobić” to zrobiłem, tylko nie wiem po co :D 

• 3 weeks later...

Zielony na pewno za ciemny - będę musiał kombinować z jakimś filtrem (tylko nie wiem jakim, jeszcze nie filtrowałem nigdy :mrgreen: ).

Reszta kolorów - dunkelgelb i rotbraun - jest OK, zdjęcie troszkę faktycznie za ciemne...