Skocz do zawartości

SZUKAMY informacji i zdjęć o sprzęcie państw OSI do II WŚ...

Łukasz G.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 497
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Oczywiście , pojedyncze egzemplarze brały udział w bitwie na łuku kurskim więc były już w kolorze dunkelgelb . W zimę były przemalowywane na biało . Ewentualnie możesz szukać pojazdów zdobytych np.przez Rosjan lub Amerykanów . 00042.jpg

USA.jpg

p1180009.jpg

PzKpfw2-YU.jpg

panzerii_03.jpg

Hmm. Chyba zrobie w kolorze dunkelgelb. Dziękuję Ci bardzo. Pytam się bo w szarym zrobiłem Tygrysa i nie chcę drugiego szarego. Tylko potrzebuje jakieś kalkomanie, bo ja mam tylko 1939 polska kampania. A potrzebuje wiedzieć czy niemcy atakowali Linie Stalina i w którym roku

Witam, mam pytanie, chciałbym wiedzieć czy czołgi pz II w Afrika Korps były w wersjach ausf.c. Pytam, bo zamówiłem ten model, a zależy mi, bay był właśnie w takim malowaniu, w razie czego moge go przerobić, ale wolałbym być na to przygotowany. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

W takim razie mam jeszcze jedno pytanie, czy mardery III występowały w Afrika Korps ? Pytam, bo zamierzam zrobic dioramke z tymi modelami plus 2-3 motorki. Z góry dziękuję.

Pozdr

Witam,

prosiłbym, abyście wstawiali w tym temacie zdjęcia wnętrza Marderów III sd.kfz. 138, jakie posiadacie, lub znaleźliście w sieci (ja znależć nie mogłem:roll:).

Liczę na waszą pomoc i z góry dziekuję.

Pozdr

• 2 weeks later...

Witam,

poszukuje zdjęć, schematów, zdjęć modeli, historii, czyli wszystkiego o Tygrysie Królewskim z Berlina z numerem 100.

berlintigerii19455fr.jpg

Trochę mi to komplikuje sprawę, bo (jak wyczytałem na PWMie) było to nr 101 a nie 100 (co zasadniczo potwierdza zdjęcie podane przez Michała), a także iż czołg ten posiadał trójbarwny kamuflaż a nie dwu.

Wybrałem go z uwagi na atrakcyjne malowanie, bardzo mi się podoba, najwyżej zostanę przy tym i będzie nie poprawne, zrobię go dla własnej przyjemności, a nie zgodności historycznej...

Witam

Z góry przepraszam jeżeli zamieściłem ten temat w złym dziale ale nie wiedziałem za bardzo gdzie go umiejscowić

Stałem się dumnym posiadaczem Tygryska z dragona którego dostałem pod choinkę i w instrukcji i w moich zbiorach znalazłem malowanie 102 batalionu SS walczącego w Normandii, a mianowicie jest to czołg nr 134 Hauptscharfuhera Willa Feya (czytałem pancerną pięść i zakochałem się w tym czołgu :P ) i tu rodzi się problem chciałbym jak najlepiej odwzorować ten czołg a w internecie niestety znalazłem tylko 1 zdjęcie tej maszyny i tu jest prośba do szanownych forumowiczów, czy posiadacie może jakąś dokumentacje zdjęciową tego pojazdu?

kurcze, tez musze sobie zakupic ta ksiazke.

dziwne ze na TIIF nie ma zadnego zdjecia tego pojazdu albo ja jakos zle szukam bo to ustrojstwo po niemiecku ale google wyswietlilo dwa zdjecia.

4ly05yx

20060608155551392.jpg

zaloz warsztat to chetnie pomoge przy budowie ; )

edit: pierwsze zdjecie chyba ma zablokowane linkowanie ale pewnie jak skopiujesz do przegladarki to bedzie działał.

• 2 weeks later...