xDamian Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Czy wiecie może czy Panzer dwa był w jakimś innym kamuflażu niż szary i "pustynny"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 Oczywiście , pojedyncze egzemplarze brały udział w bitwie na łuku kurskim więc były już w kolorze dunkelgelb . W zimę były przemalowywane na biało . Ewentualnie możesz szukać pojazdów zdobytych np.przez Rosjan lub Amerykanów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 28 Listopada 2010 Share Napisano 28 Listopada 2010 Hmm. Chyba zrobie w kolorze dunkelgelb. Dziękuję Ci bardzo. Pytam się bo w szarym zrobiłem Tygrysa i nie chcę drugiego szarego. Tylko potrzebuje jakieś kalkomanie, bo ja mam tylko 1939 polska kampania. A potrzebuje wiedzieć czy niemcy atakowali Linie Stalina i w którym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teciak Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Witam, mam pytanie, chciałbym wiedzieć czy czołgi pz II w Afrika Korps były w wersjach ausf.c. Pytam, bo zamówiłem ten model, a zależy mi, bay był właśnie w takim malowaniu, w razie czego moge go przerobić, ale wolałbym być na to przygotowany. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 Witam, specjalnie przejrzałem szybko skany monografii jakie posiadam. W monografii pt. Afryka 1940-1941 wyd. Militaria znalazłem taką fotkę: Mam nadzieję, że pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teciak Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Pomogło, dzięki za tak szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teciak Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 W takim razie mam jeszcze jedno pytanie, czy mardery III występowały w Afrika Korps ? Pytam, bo zamierzam zrobic dioramke z tymi modelami plus 2-3 motorki. Z góry dziękuję. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Grudnia 2010 Share Napisano 8 Grudnia 2010 I znowu zajrzałem do monografii jakie posiadam na twardym dysku mojego komputerka i znalazłem trzy takie fotki: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teciak Napisano 9 Grudnia 2010 Share Napisano 9 Grudnia 2010 Witam, pszepraszam za niedomówienie, ale chodziło mi o mardera III sd.kfz.138, a nie 139. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Takich znaleźć nie mogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teciak Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 No to trudno, znajdzie sie inne miejsce dla mojego mardera, ale dzięki. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teciak Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Witam, prosiłbym, abyście wstawiali w tym temacie zdjęcia wnętrza Marderów III sd.kfz. 138, jakie posiadacie, lub znaleźliście w sieci (ja znależć nie mogłem:roll:). Liczę na waszą pomoc i z góry dziekuję. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Wujek Google nie pomógł ? Nie wierzę... Tu masz kilka: http://www.ambbrescia.com/photofile/Veicoli_terrestri_uniformi/_1/marder3h/marder3h.html I w tym temacie jest tego trochę... http://planetarmor.com/forums/showthread.php?t=5863 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teciak Napisano 10 Grudnia 2010 Share Napisano 10 Grudnia 2010 Wielkie dzieki. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Proszę bardzo zdjęcia tygrysa: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Witam, poszukuje zdjęć, schematów, zdjęć modeli, historii, czyli wszystkiego o Tygrysie Królewskim z Berlina z numerem 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Chyba znów będę mógł pomóc . Na początek zdjęcie z epoki : Oraz zdjęcia modelu : http://coldemons.com/vehicles/kt2/kt2.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Trochę mi to komplikuje sprawę, bo (jak wyczytałem na PWMie) było to nr 101 a nie 100 (co zasadniczo potwierdza zdjęcie podane przez Michała), a także iż czołg ten posiadał trójbarwny kamuflaż a nie dwu. Wybrałem go z uwagi na atrakcyjne malowanie, bardzo mi się podoba, najwyżej zostanę przy tym i będzie nie poprawne, zrobię go dla własnej przyjemności, a nie zgodności historycznej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Witam. Poszukuję wszelkich materiałów dotyczących Mercedesa L4500, zwłaszcza zdjęć i rysunków silnika. Jeżeli ktoś ma cokolwiek na ten temat proszę dać znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 http://pwm.org.pl/viewtopic.php?p=137107 tu był wątek o Mercedesie i masz jakieś foto. Tu też coś jest http://www.o5m6.de/Mercedes_L4500A.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rad Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Witam Z góry przepraszam jeżeli zamieściłem ten temat w złym dziale ale nie wiedziałem za bardzo gdzie go umiejscowić Stałem się dumnym posiadaczem Tygryska z dragona którego dostałem pod choinkę i w instrukcji i w moich zbiorach znalazłem malowanie 102 batalionu SS walczącego w Normandii, a mianowicie jest to czołg nr 134 Hauptscharfuhera Willa Feya (czytałem pancerną pięść i zakochałem się w tym czołgu :P ) i tu rodzi się problem chciałbym jak najlepiej odwzorować ten czołg a w internecie niestety znalazłem tylko 1 zdjęcie tej maszyny i tu jest prośba do szanownych forumowiczów, czy posiadacie może jakąś dokumentacje zdjęciową tego pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 kurcze, tez musze sobie zakupic ta ksiazke. dziwne ze na TIIF nie ma zadnego zdjecia tego pojazdu albo ja jakos zle szukam bo to ustrojstwo po niemiecku ale google wyswietlilo dwa zdjecia. zaloz warsztat to chetnie pomoge przy budowie ; ) edit: pierwsze zdjecie chyba ma zablokowane linkowanie ale pewnie jak skopiujesz do przegladarki to bedzie działał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rad Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 Dzięki ;) Tego drugiego zdjęcia nie znałem, nad relacją pomyśle w sumie była by to moja pierwsza więc może warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 26 Grudnia 2010 Share Napisano 26 Grudnia 2010 śmiało ; ) moj pierwszy warsztat na forum to tez byl wlasnie pozny tiger, pewnie ten sam, zalezy czy masz wersje z odlanym zimmeritem czy bez ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Witam. Pytanko(mam nadzieję że to właściwy dział). Czy działka na Wirbelwind'zie strzelały równocześnie czy każde po kolei ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi