Skocz do zawartości

Messerschmitt Bf-109G-6Trop - Revell 1:32

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Naniesione elementy szybkiej identyfikacji. Krzyż na ogonie przeskalowałem świadomie, po zamaskowaniu pójdzie tam jeszcze czarny grunt. I oczywiście coś musiało odpaść... 😂:

V2rI32n.jpg

ydgM5ir.jpg

• Like 4
Napisano

RLM76 od MRP położone. Farbę mam już jakiś czas, w zasadzie powoli się kończy, no i niestety musiałem z nią trochę powalczyć. Rozcieńczanie niewiele pomogło i efekt końcowy średnio mnie zadowala, zwłaszcza pod spodem. Ale cóż, kolejne doświadczenie...:

Y9vKMFS.jpg

oYnqtvX.jpg

zNgsEQQ.jpg

Napisano

Fajnie idzie,widać brzeg na horyzoncie:).Ja w revellach wymieniam golenie podwozia,albo wstawiam druty,po użyciu kleju z czasem robiły się miękkie i łamały na łączeniu z piastą albo w miejscu wklejenia w komorę,kleję standardowo,Tamiyami,nie wiem co było tego powodem,szajski plastik?

Napisano
37 minut temu, Jaro napisał:

Fajnie idzie,widać brzeg na horyzoncie:).Ja w revellach wymieniam golenie podwozia,albo wstawiam druty,po użyciu kleju z czasem robiły się miękkie i łamały na łączeniu z piastą albo w miejscu wklejenia w komorę,kleję standardowo,Tamiyami,nie wiem co było tego powodem,szajski plastik?

Powodem może być klej, użyj CA.

• Thanks 1
Napisano
58 minut temu, Jaro napisał:

Ja w revellach wymieniam golenie podwozia,albo wstawiam druty,po użyciu kleju z czasem robiły się miękkie i łamały na łączeniu z piastą albo w miejscu wklejenia w komorę,kleję standardowo,Tamiyami,nie wiem co było tego powodem,szajski plastik?

Plastik jest fatalny i niestety się degraduje. Mesiek przeleżał kilka lat rozgrzebany i elementy niezagruntowane, a wystawione na światło słoneczne pożółkły. To co było w pudełku jest jak nowe. Golenie mam na szczęście metalowe od Edwarda wink4.