barszczo Napisano 28 Września Autor Napisano 28 Września Naniesione elementy szybkiej identyfikacji. Krzyż na ogonie przeskalowałem świadomie, po zamaskowaniu pójdzie tam jeszcze czarny grunt. I oczywiście coś musiało odpaść... : 4 Cytuj
barszczo Napisano Czwartek o 21:01 Autor Napisano Czwartek o 21:01 RLM76 od MRP położone. Farbę mam już jakiś czas, w zasadzie powoli się kończy, no i niestety musiałem z nią trochę powalczyć. Rozcieńczanie niewiele pomogło i efekt końcowy średnio mnie zadowala, zwłaszcza pod spodem. Ale cóż, kolejne doświadczenie...: Cytuj
barszczo Napisano Piątek o 18:48 Autor Napisano Piątek o 18:48 Przekaz przyjęty, jak dobrze to lecimy dalej. Wjechał RLM75 od MRP, tym razem pracowało się wręcz wzorowo: 3 Cytuj
Jaro Napisano Sobota o 11:03 Napisano Sobota o 11:03 Fajnie idzie,widać brzeg na horyzoncie:).Ja w revellach wymieniam golenie podwozia,albo wstawiam druty,po użyciu kleju z czasem robiły się miękkie i łamały na łączeniu z piastą albo w miejscu wklejenia w komorę,kleję standardowo,Tamiyami,nie wiem co było tego powodem,szajski plastik? Cytuj
RogerM Napisano Sobota o 11:40 Napisano Sobota o 11:40 37 minut temu, Jaro napisał: Fajnie idzie,widać brzeg na horyzoncie:).Ja w revellach wymieniam golenie podwozia,albo wstawiam druty,po użyciu kleju z czasem robiły się miękkie i łamały na łączeniu z piastą albo w miejscu wklejenia w komorę,kleję standardowo,Tamiyami,nie wiem co było tego powodem,szajski plastik? Powodem może być klej, użyj CA. 1 Cytuj
barszczo Napisano Sobota o 12:06 Autor Napisano Sobota o 12:06 58 minut temu, Jaro napisał: Ja w revellach wymieniam golenie podwozia,albo wstawiam druty,po użyciu kleju z czasem robiły się miękkie i łamały na łączeniu z piastą albo w miejscu wklejenia w komorę,kleję standardowo,Tamiyami,nie wiem co było tego powodem,szajski plastik? Plastik jest fatalny i niestety się degraduje. Mesiek przeleżał kilka lat rozgrzebany i elementy niezagruntowane, a wystawione na światło słoneczne pożółkły. To co było w pudełku jest jak nowe. Golenie mam na szczęście metalowe od Edwarda . Cytuj
barszczo Napisano Sobota o 22:40 Autor Napisano Sobota o 22:40 Kolejny etap malowanek zakończony, pozostało jedynie nanieść jasnoszarą farbę na miejsca gdzie zamalowano niemieckie oznaczenia: 4 Cytuj
barszczo Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu No to malowanki zakończone. Znaki na skrzydłach nanoszone od masek, reszta oznaczeń będzie z kalek: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi