kornik_69 Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Ufff. Ale sie umeczylem tym malowaniem. Aerograf ciagle sie zacinal, nie chcial malowac. Moze sprobowac olejami moze Humbrole. Ktos wie jaka jest roznica. Bo juz mam dosyc nawet (retader) nic nie daje :( Efekt jak widac. Hmmm jakim to akrylem malowałeś? Jeśli masz w miarę świerzego,dobrze rozmieszanego i rozcieńczonego akryla Tamiyi, Pactry czy nawet Model Master Acrylic, to nie powinno dochodzić do takich rzeczy... Co do Humbrola,to ona też wcale nie jest taki wdzięczny w malowaniu. Wszystko w porządku gdy farba jest dość nowa,ale jeśli trochę postoi to też są akcje. Najlepiej rozcieńczać Humbrola Wamodem. Na twoim miejscu sprawdziłbym też stan domycia twojego aerografu. Może być po prostu zaklajstrowany po poprzednich malowaniach... Zawsze gdy to wszystko zawiedzie zostają Ci Valejo Model Air Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2008 maluje Valejo color + woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 A kiedy pomalujesz gąski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 maluje Valejo color + woda Spróbuj rozcieńczyć je białym spirytusem lub wódką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Pomieszaj Vallejo z acetonem a humbrolami broń Boże nie maluj kamo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Wstepne malowanie wyglada tak Wieczorem pewnie bedzie wiecej teraz musze zmykac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 I to mnie przeraża-tempo w jakim robisz modele i kolejność składania. Kleisz razem koła gąski a dopiero potem malujesz. I wychodzi perfekcyjnie. A ja się bawię-bandażę najpierw potem reszta, potem gąski i wychodzi nieżle ale to strasznie zżera czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Oj, jak na razie to przepięknie- nawet bez pomalowanych gąsek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Malujesz bez żadnych taśm, blue tacków itp? nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2008 I to mnie przeraża-tempo w jakim robisz modele i kolejność składania. Jakos sie tak zycie ulozylo, ze ma duzo wolnego czasu. Kolejna fotka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Tak jak napisano, nie psikaj Humbrolami - dają fakturę baranka. Potem próbujesz to zamalować i jest jeszcze gorzej Choć Alex Clark pisał mi, że mocno je rozcieńcza. Ładne kamo, jakiego aero używasz? Widzę, że producent modelu dał dupy z przednimi błotnikami (strasznie ich nie lubię w tym czołgu). Świetne to ujęcie od góry - psychodelia jak w "Żwirku i Muchomorku" lub "Jacku i Placku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Pomalowałem podkładowym miejsca po mocowaniu błotników, miejsce pod krzyże i włazy. Niestety niby kolor ten sam, ale robione kamo zmieniło delikatnie ton bazowego w kierunku zielonym. Widac roznice. I co dalej? Czy wash to zniweluje? Zazwyczaj po nałożeniu kamo psikam calość bardzo wodnistym bazowym, coś jak filtr. Model robi sie bardziej wypłowialy. Może w ten sposób te różnice uda się zniwelować? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Jak masz możliwość zrób 3 - 5 filtrów na całości ale różnicując płaszczyzny, górne boczne... na bank zniwelujesz te różnice. Tylko kalki wcześniej połóż. Filtruy albo rozcienczonymi humbrolami, albo olejami albo gotowe filtry MIGa. ja jeszcze prósze całość przy lakierowaniu na żółto.. ale to takie zbocznie z grafiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Dzieki Subgrafik, ale tych filtrow to ja sie musze nauczyc. Nie chce skopac tego modelu. I osobiscie jak widze watki warsztatowe, to nie widze roznicy przed i po filtrach. A tymczasem psiknelem calosc bazowym rozwodnionym. Czy to jest filtr? Wyglada tak (tym razem od przodu): Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Wygląda wybornie, jakby był zakurzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 I o tochodzi Jak pryśniesz jeszcze żółtym i niebieskim bedzie ok. Zaglebienia i ewentualne slady korozji pieknie podkresli czerwony. Zastosuj filtry miejscowo, wedle uznania. Osobiscie dodał bym fioletowy Faktycznie Chłopie masz niesamowite tempo pracy i potencjał niemały, że nie wspomnę o czasie którego mnie tak brakuje. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Model jest jak dla mnie psychiczyny, z niecierpliwością czekam na koniec prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Jeśli tylko ma się wolny czas, to czemu ma się go nie spożytkować intensywną pracą nad modelem Tym bardziej jeśli ta praca przynosi dobre merytorycznie i estetycznie efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Ładne kamo, jakiego aero używasz? Sorki przeoczylem pytanie. To jest tzw. pseudo Iwata ze zbiorniczkiem z boku. A co jest nie tak z blotnikami? Chodzi o te polokragle? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 A co jest nie tak z blotnikami? Chodzi o te polokragle? Dokładnie tak, popatrz na modele w 35. Sam błotnik jest cieńki, tam gdzie łączy się z 2gą częscią jest prostopadle wygięta blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Teraz widze. Mozna bylo spilowac. Tak jak spilowalem cala reszte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Kalki polozone polecam plyn Agamy tu ukazal swoje mozliwosci. Teraz sidolux Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak zrobileś te obtarcia na zimmericie Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Eh, czak napatrzyłem się na Ciebie teraz mam w najbliższych zakupach Koing Tigera... Model przepiękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Jak zrobileś te obtarcia na zimmericie Na poczatku pedzelkiem, potem technika z wykorzystaniem gąbki. Kolor obic to kolor bazowy - zolty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi