FAHR Napisano 24 Sierpnia 2019 Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Tak sobie wymyśliłem, żeby zrobić współczesny wóz, który byłby dobity jak czołgi drugowojenne. Jak pomyślałem, tak zrobiłem. Malowanie i nazwa własna czołgu fikcyjne, osadzone jedynie w jakiś tam aktualnych realiach rosyjskich wojsk pancernych. Ciągnąc dalej konwencję sci-fi powiedzmy, że czołg po walkach w kolejnej fazie konfliktu na Ukrainie, który eskalował... Następny w tej tematyce będzie Trumpeterowski Oplot. Zachęcam do oglądania i komentowania. Dodam tylko, że model malowany farbami Ammo Mig, Pactrą, olejami Van Gogh, pigmentami Ammo Mig i AK oraz pastelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 24 Sierpnia 2019 Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Szkoda tylko, że nie wygląda jak "dobity jak drugowojenne" tylko jakby go banda kociarni zapamiętale ropowała za czasów PRL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 25 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2019 No taki spec jak Ty powinien wziąć pod uwagę, że może to być efekt doświetlania zwykłą biurkową lampą. Zdjęcia robię tym, co mam pod ręką, a że fotografią się nie pasjonuje to za dużo pod ręką nie mam. Zdjęcia zawsze wychodziły mi za ciemne, więc tym razem zrobiłem jaśniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 25 Sierpnia 2019 Share Napisano 25 Sierpnia 2019 Jak wiesz że masz spieprzone zdjęcia to wypada napisać. Zresztą, nawet na tak ciemnych zdjęciach wygląda 19 godzin temu, Bzdura napisał: jakby go banda kociarni zapamiętale ropowała za czasów PRL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Sierpnia 2019 Super Moderator Share Napisano 25 Sierpnia 2019 46 minut temu, FAHR napisał: No taki spec jak Ty powinien wziąć pod uwagę, że może to być efekt doświetlania zwykłą biurkową lampą. Zdjęcia robię tym, co mam pod ręką, a że fotografią się nie pasjonuje to za dużo pod ręką nie mam. Zdjęcia zawsze wychodziły mi za ciemne, więc tym razem zrobiłem jaśniejsze. Nie wystarczy zrobić zdjęcie. Trzeba jeszcze nad nim popracować. Nie trzeba być specem, od fotografii by je rozjaśnić. Pozwoliłem sobie popróbować z twoimi zdjęciami. Nie są najlepsze ale i nie najgorsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapcio83 Napisano 28 Sierpnia 2019 Share Napisano 28 Sierpnia 2019 Jak tak czytam komentarze to dochodzę do wniosku, że strach coś pokazywać bo może jeszcze okazać się dla kogoś nie wystarczająco perfekcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Sierpnia 2019 Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia 2019 43 minuty temu, kapcio83 napisał: Jak tak czytam komentarze to dochodzę do wniosku, że strach coś pokazywać bo może jeszcze okazać się dla kogoś nie wystarczająco perfekcyjne. Ciężko coś zobaczyć na ciemnym zdjęciu. Jakie porady można dawać, jak się nic nie widzi na zdjęciu? Zdjęcia w galerii, też są w jakimś stopniu ważne. Wiele jest fajnych modeli, które na kiepskich zdjęciach słabo wyglądają. Założę się jak by zdjęcia były w miarę rozjaśnionę, to komentarzy i porad było by o wiele więcej. Odniosłem się do zdjęc i napisałem co wystarczy zrobić by były lepsze. Modelu nie komentowałem bo njest słabo widoczny. To co jest nie tak w tym co napisałem? Miałem pokazac jak to zrobić? Wybacz jest wiele poradników na forum, tylko trzeba sobie poszukać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 29 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2019 Spokojnie koledzy, u mnie "gumka luźna", ja się nie gniewam. Mogę się uśmiechać pod nosem na "bzdurne" komentarze najwyżej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 29 Sierpnia 2019 Share Napisano 29 Sierpnia 2019 Możesz się śmiać do woli, ale to nie poprawi wyglądu modelu Polecam pooglądać jeżeli chcesz uzyskać coś o czym pisałeś w pierwszym poście - https://www.facebook.com/pg/MigJimenez/photos/?tab=album&album_id=1134746439872395&ref=page_internal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 29 Sierpnia 2019 Share Napisano 29 Sierpnia 2019 W dniu 24.08.2019 o 21:36, FAHR napisał: Tak sobie wymyśliłem, żeby zrobić współczesny wóz, który byłby dobity jak czołgi drugowojenne. A że tak zapytam możesz mi powiedzieć jak taki czołg wygląda? Jeżeli chodzi ci o trend modelarski (tzw efekciartstwo ala Min Jemenez) to chyba rozumiem o co ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 29 Sierpnia 2019 Share Napisano 29 Sierpnia 2019 7 minut temu, kzugaj napisał: A że tak zapytam możesz mi powiedzieć jak taki czołg wygląda? Chociażby tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 29 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2019 10 godzin temu, Bzdura napisał: Możesz się śmiać do woli, ale to nie poprawi wyglądu modelu Polecam pooglądać jeżeli chcesz uzyskać coś o czym pisałeś w pierwszym poście - https://www.facebook.com/pg/MigJimenez/photos/?tab=album&album_id=1134746439872395&ref=page_internal Szczerze napiszę, że pod tym linkiem spodziewałem się Twojego modelu. Tak czy owak, też ma miejsca, które świecą niczym pewna część ciała psa a ponadto ma metaliczne przetarcia na elementach wieży, które w czołgu są gumowe... 10 godzin temu, kzugaj napisał: A że tak zapytam możesz mi powiedzieć jak taki czołg wygląda? Skrót myślowy mający po prostu oznaczać pojazd wyeksploatowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Sierpnia 2019 Share Napisano 30 Sierpnia 2019 Jeśli chodzi o twój model, to pomijając już kwestię wyboru stylu malowania (modulacja, rozjaśnienia, lub ich brak i wersja vantage) to bardzo malowanie całości i szczegółów jest bardzo jednolite kolorystycznie. Nie ma niczego co przyciągnęłoby wzrok. Dostrzegam jeden panel w innym kolorze i siatkę maskującą - to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi