Piotr_P Napisano 22 Września 2013 Share Napisano 22 Września 2013 wrzucę zdjęcia z ze spontanicznego wyjazdu do Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie,może się komuś przydadzą Przedział desantowy dla porównania wysokości przedziału-mój 5 letni syn lekko musiał się uchylić -ma ok.140 cm ,nie sadziłem ,że tam tak ciasno,ja tam siedząc na podłodze dotykałem prawie "sufitu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 to i tak ewenement na skalę światową. Do Apacza to tylko dwoje wchodzi i raczej nie myślą o desantowaniu się. W afganie w wojnie raczej przydatna była ta forma transportu. W każdym razie wolałbym siedzieć w takiej puszce niż w Mi-8 czy Mi-2 w każdym razie w działaniach bojowych Z tyłu jest ciasno za to z przodu niczym w Cadillacu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 Ruskie Mi-24 z początku traktowali jako "latające BWP" stąd pomysł na kabinę transportową, ale czy to dobry pomysł dla maszyny traktowanej stricte jako szturmowik? Bonus tego taki, że trzeci członek załogi może się na boki ostrzeliwać z PK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 gdzie się wieżyczka nie obróci tam trzeci ( i czwarty) postrzelać może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 Na stałe załogantów jest trzech, reszta to tylko payload ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 trochę dziwnie to zabrzmiało dwóch siedzi jeden klęczy....no comment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Listopada 2013 Share Napisano 15 Listopada 2013 Ukraińskie PPK dla naszych Mi-24W Dobry ruch, tylko pytanie, jaki system naprowadzania dla tych pocisków? Jakąś głowiczkę trzeba by pod śmigłowiec podwiesić, logika nakazywała by tę samą, co na Głuszcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Witam, pomóżcie pancerniakowi dobrać farby pod Mi-24 łaciatego nr 176. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Z Gunze C proponowałbym Ci na spód wymieszać niebieski C34 z szaroniebieskim C74 lub szarym C308. Kamuflaż na górę to szary C308 zmieszany z ciemnoszarym C13 a zielenie to C70 jako bazowy i rozjaśnienia C135 ("russian green") i C303. Na Hokeju można poszaleć z malowaniem więc coś koło tego bym wybierał. Jeśli chcesz zrobić funkiel nówkę nieśmiganą to na spód C34+C308 (bardzo dobra mieszanka na ruskie spody), a góra to szary C308 i zielony C70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Dziekuje slicznie, natomiast czy sa kolory godne polecenia do 24 bez mieszania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Wydaje mi się, że od wielkiej bidy na górę te C308 i C70 ujdą, na dół chyba jednak nie ma, ewentualnie C74 ("Air Superiority Blue") choć to trochę naciągane. Instrukcja kalkomanii z Montexu podaje kody FS poszczególnych kolorów, ale w zasadzie do każdego śmigłowca zestaw jest inny. Ot taki ruski folklor. Ja Ci mówię, że mieszania nie ma się co bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 http://www.defence24.pl/news_czterech-kandydatow-na-nastepce-mi-24-przetarg-ruszy-we-wrzesniu-2015-roku AH-1Z AH-64E EC665 T-129 Ciekawe, co wylosują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
an21drzej Napisano 8 Stycznia 2015 Share Napisano 8 Stycznia 2015 Czołem Wiara! Poszukuję wszelkich informcji dotyczacych przebiegu służby Mi-24D nr takt. 016. Śmigłowiec jest obecnie w trakcie "odbudowy" prowadzonej przez Grupę Archeo z Łasku. Oprócz kilku informacji, które mamy na stronie niestety nic więcej na temat śmigłowca nie posiadamy. Z góry dzięki za wszelkie informacje. Efekt prac możecie pooglądać na www.archeolask.pl. Jeżeli koś z forumowiczów chciałby się podzielić inforemacjami proszę o kontakt na piv: an21drzej@gazeta.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 12 Marca 2015 Share Napisano 12 Marca 2015 Pytanie mam - może ktoś pomoże - czy kolorystyka tego wszystkiego co poniżej na zdjęciach w Mi24W nr 956 z czarnym kokpitem jest taka sama? Tak przy okazji, jak wygląda lewa strona przejścia pomiędzy kabinami transportową i pilotów? Na przeciwko szafek (bo to chyba są szafki?). Może lepiej będzie jeśli omówię obie strony przejścia- w tym miejscu siedzi technik pokładowy nawiasem mówiąc. Prawa strona z blokami elektroniki i osprzętu: Wersja W: Wersja D: Góra: Dół: Prawa strona: Cięgna sterowania silnikami są zasłonięte zawsze pokrowcem (brezent koloru zielonego): Po zdjęciu pokrowca wnętrze wygląda następująco: Wszystko jest teraz jasne? O kolorze wnętrza się nie wypowiadam- osobiście używam oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Pytanie mam - może ktoś pomoże - czy kolorystyka tego wszystkiego co poniżej na zdjęciach w Mi24W nr 956 z czarnym kokpitem jest taka sama? Tak. Paka i bambetle zostały w dotychczasowych kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 W listopadowym numerze "Lotnictwa" są artykuły o Mi-24PN i Mi-35M2 oraz o przetargu na następcę polskich Mi-24D/W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 O super! trzeba poczytać. Ja dodam trochę nie na temat, ale może kogoś zainteresować - w najnowszym Aviacja i Vremia 1 część monografii Mi-8 z planami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Czyj to? W Katowicach na Cargo upolowany, więc pewnie na remonty do WZL. Zdecydowanie nie nasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Świeży wygląd wskazuje raczej na odwrotną stronę- czytaj z WZL-1 gdzieś tam.... Oby to nie był 956... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 On w ogóle jakiś tajemniczy. "Danger rotor" na belce ogonowej, zasłonięte oznaczenia na belce i stateczniku. W ogóle, poza kolorem, nie wygląda po naszemu. Ciekawostka jakaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Może już się w ogóle śmigłowców pozbywamy - błękitek poszedł do Czech (albo gdzieś dalej...), przetarg na Caracale mają skasować. 956... miał czarną antenę nad numerem na belce - ten nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 ...przetarg na Caracale mają skasować... Sami nie wiedzą chyba co z tym przetargiem zrobić ;) Źle by było, jakbyśmy się tak mieli śmigłowców pozbywać, jak tu przetargi albo w proszku albo nawet nie zaczęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Jakby co, sojusznicy nas obronią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 ex słowak wyremontowany w WZL 1. Idą do Senegalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Znaczy Słowakom szturmowiki nie potrzebne? Szkoda ich malowania - ładniejsze od jednolitych zielonych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi