irizar Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Wymarzony weekend Zdjęcia: Przymierzyłem: Jak coś źle to piszcie Zawiasy w drzwiach by Truckman, spodobały mi sie jego zawiasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Podoba mi się z tymi otwartymi drzwiami . Czy mógłbyś podać linka do relacji w której Truckman stosuje te zawiasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Jawkers viewtopic.php?t=6659 przygotowalem troche zabudowe do malowania i postawilem na rame, żeby zobaczyć jak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Dzięki wielkie irizar Chciałbym Cię poprosić jeszcze o jedno. Czy mógłbyś zrobić zdjęcie kabiny z boku, jak ma zamknięte drzwi? Interesuje mnie jak to wygląda, czy trzeba robić jakieś nadstawienia, żeby nie było "szpar". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Otwierane i zamykane wiem, że ciężko zrobić ja sobie zrobiłem na stałe tak na pokaz bo bym nie umiał zrobić. Mój nowy warsztat: Wnętrze kąpie się w docie:) Trochę mało tego płynu, ale musze kupić i jest on Ojca do Mondeo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Ostatnio mało czasu i moge sklejać tylko w weekendy, ale jak czas w dni szkolne to maluje: Zawiasy: Kabina: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Przepraszam, że posty pod postami ale, czekam, czekam, na komenty. Zaczęłem malować podkładem zdjęcia dam później. Aktualizacja 11.04.2008 Tak się prezentuje cały zestaw z zabudową: Mało zdjęć daje, ale prace sie powoli toczą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Przepraszam, że posty pod postami Czas między jednym, a drugim postem nie wynosi kilka minut tylko 2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 czekam tylko na zdjęcia jak to z podkładem wygląda ;) Ale coraz bardziej się przykładasz widać xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Ciekawe,ciekawe. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Wydaje mi się, że otwory wnęk w zabudowie nie są zbyt równe szlifowałeś je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Tornado szlifowałem , ale teraz trochę poprawiłem. żwir3k doczekałeś się. Efekty pracy: Dałem podkład na kabine Przód Bok z widoku pasażera Tył jak widać będe musiał jeszcze raz przejechać Gril Zabudowa: Taki będzie kolor kabiny i zabudowy: Zderzak Myślę, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam. Będziesz malował tymi sprayami, to niewiem czy uzyskasz dobry efekt. Raz malowałem fotele podobnym sprayem koloru czerwonego i lakier nie krył tak dobrze jak motipy, itp. Ciekaw jestem jak tobie to wyjdzie, a w dodatku masz jeszcze kolor żółty, jak ktoś napisał kolor który źle kryje. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Jak źle , co źle , każdym sprayem przeznaczonym do powierzchni można cos ładnie pomalować , ja nie wydaje kasy na motipy tylko na spraye po 10zł i jestem bardzo zadowolony . Żółtym malowalem i jak jest dobry podkład to jest dobrze , kilka cienkich warstw i bedzie GIT . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 13 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2008 jawkers ja sobie przetestuje na ramce, albo na jakimś większym kawałku plastiku jak to wygląda i jeszcze w naszej miejscowości są same śnieżki, jest bardzo mało decolack'ów albo Motip'ów Kruger_Man ja ten podkład oceniam na dobry , a jest on śnieżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 13 Kwietnia 2008 ja nie wydaje kasy na motipy tylko na spraye po 10zł Motipy kosztują 11 zł, więc prawie nie ma różnicy. "Prawie, robi wielką różnicę Żywiec" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Tak ? chyba mały , u mnie duży motip kosztuje jakies 18zł , a mały 11 fakt . Ale jak cos maluje to kupuje duży spray i mi starcza i jeszcze zostaje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 13 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Dobra cisza! Upload 13.04.2008r Najpierw rama: Haku nie będe pokazywał, ponieważ nie jest nawet pomalowany. Pomalowana kabina, będzie jechana jeszcze raz: Zabudowa: Kabina: A tu jak z daleka wygląda: CBradio: Diody:D będzie to z tyłu zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Lepiej by było jakbyś zrobił zdjęcia bez flesza. Niewiele widać, ale na pierwszy rzut oka jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 A u mnie motip mały kosztuje 9,45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Ja kupiłem zwykły spray za 8zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Redline w piwnicy się ciężko zdjęcia robi. musiałem z lampą. Nie gadajcie ile spreye kosztują bo mnie już bierze , nie na temat piszecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Jeżeli uważacie że nie da się ładnie pomalować modelu spreyem którym maluje irizar to ja was nie znam... O to moje modele które są malowane śnieżką, za niedługo pokaże mój nowy model który już jest blisko końca Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Kwietnia 2008 Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Jeżeli uważacie że nie da się ładnie pomalować modelu spreyem Kolego nikt tu nie pisał, że się nie da. Ja napisałem, że kiedyś malowałem podobnym sprayem i po wyschnięciu nie podobała mi się pomalowana powierzchnia i nie wiem czy u niego nie pojawi się ten sam problem, jednak nie wystąpił przez co plus dla niego. A "nie wiem" od "nie da się" brzmi inaczej i jest wielka różnica, więc najpierw przeczytaj dokładnie, a później coś napisz. A dlaczego w tej żółtej Scani, są białe światła? I nie zaśmiecajmy Irizarowi tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Pane, troszkę pomyliłem słowa, ale jeżeli ktoś umie malować tymi sprayami to są one bardzo dobre, (jednym mankamentem w nich jest to że są za bardzo rozcieńczone i trzeba cienkie warstwy dawać bo inaczej się będzie zlewał) Światła są z folii odblaskowej i przy różnym świetle są inne, ale tak jak na półce stoi to są dobre A irizar na pewno się nie obrazi (prawda irizar ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi