irizar Napisano 20 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Aktualizacja 20.04.2008 Dawno nie było aktualizacji, ponieważ byłem na olimpiadzie wiedzy 3-dniowej. Kabinka wyschła: Tutaj miejscówka Scanii Obok WesternStara, Volvo VN rozebrane bede malował i tez za 2miesiące zamieszcze relacje z budowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Aktualizacja 22.04.2008 Naklejiłem kalkomanie na model, miałem wene do tego Mój pomysł myśle, że dobry :P Napis Topline na głównym spojlerze: Tak z daleka sie prezentuje: Nie uznacie tego jako reklama na modelwork? Efekt z daleka troche zamazane przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Fajnie tylko TopLine była to kabina z podwyższonym dachem o wysokości 222cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Zamiast Topline miała być Streamline! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Truckerek93 i marcinzo56 - miał być Streamline ale niemiałem takiego napisu, jakbym miał to by był, szukałem w internecie nie było ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Zostaw już ta naklejkę nieraz na trasie widzi się np. jakiegoś actrosa z gryfem scanii za szybą PS: Mój 100 post Teraz czuję się jak prawdziwy spamer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Zostaw już ta naklejkę nieraz na trasie widzi się np. jakiegoś actrosa z gryfem scanii za szybą PS: Mój 100 post Teraz czuję się jak prawdziwy spamer Witaj wśród nas , a co do kalek no to jak bedzie wiecej takich urozmaicen to fajnie moze wyjść skakanka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Fajnie tylko TopLine była to kabina z podwyższonym dachem o wysokości 222cm . Zamiast Topline miała być Streamline! Ale Wy głupoty opowiadacie. Dobrze jest opisana. Wersja jaką buduje Irizar to Scania Topline. Wersja Streamline miała długie drzwi, inny zderzak i inną atrapę. A co do dachu o wysokości 222cm to nie wiem o co Ci dokładnie chodzi ale może o wersję Starline która weszła do produkcji z początkiem 1995 roku, której jednak nigdy Italeri nie zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Kolego ja sie nie interesuje Scaniami ale z tego co ja wiem, to Scanie z małym dachem miały nazwę Streamline. Oczywiście nie chodzi mi o scanie 124l itd. tylko 143, 113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Troche nie na temat piszecie :P, na privie mozemy pogadać o tym. W zderzaku wywiercilem dziury na diody, jak kolega przyniesie mi oświetlenie to będzie gotowe już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Aktualizacja 23.04.2008 Świętowałem dostałem 5tke ze spr. Zdjęcia jak model się teraz prezentuje: Zdjecie było pod słońce robione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Niebo lepiej niż na pierwszych stronach tego tematu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Kto ma silnik od Volvo albo jakiegoś Amerykańskiego? kupie. dobrze jak do amerykanskiego jakby były zawiasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Kolego ja sie nie interesuje Scaniami ale z tego co ja wiem, to Scanie z małym dachem miały nazwę Streamline. Oczywiście nie chodzi mi o scanie 124l itd. tylko 143, 113 Streamline to oznaczenie modelu Scanii, o których się potocznie mówiło że to te z ''długimi drzwiami". Wysokość kabiny nie miała tu nic do rzeczy. Scanie takie były bardziej aerodynamiczne od takich, jak buduje Irizar. Dachy się już wybierało - całkiem płaski, Topline (taki jak w tym modelu) i wysoki Starline (to od 1995r). To tak dla wyjaśnienia Co do modelu to jak przedmówca powiedział zdecydowanie lepiej wygląda niż na początku relacji. Wydaje mi się tylko że na kabinie w niektórych miejscach siadł kurz i nie za fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 25 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2008 Czas pokazać wnętrze: Wnetrze juz jest pomalowane podkładem bo to efekty dota Post zmieniony dodałem do wnętrza, ale jak kolega mi pisał wystrzępione poprawi się : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Kwietnia 2008 Share Napisano 25 Kwietnia 2008 Post zmieniony dodałem do wnętrza, Chyba jestem jakiś niekumaty bo czegos tu nie rozumię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 25 Kwietnia 2008 Share Napisano 25 Kwietnia 2008 Ja raczej tez. To jakas nowoczesna pisownia czy cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 A ja rozumię chłopaka, miał w poście 3 fotki wnętrza i edytował posta więc dodał 2 inne fotki do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 26 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Tornado, milmak. marcinzo56 nie oplłacało mi sie w nowym poście dawać 2fotki, bo tylko nakleiłem kalkomanie na materiał. Wolałem napisać ze post zmieniony, tak jak marcinzo56 pisze. Zapomniałem dopisać Post zmieniony dodałem do Wnętrza kalkomanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Tornado, milmak. marcinzo56 nie oplłacało mi sie w nowym poście dawać 2fotki, bo tylko nakleiłem kalkomanie na materiał. Wolałem napisać ze post zmieniony, tak jak marcinzo56 pisze. Zapomniałem dopisać Post zmieniony dodałem do Wnętrza kalkomanie Napisałeś coś takiego: Post zmieniony dodałem do wnętrza, ale jak kolega mi pisał wystrzępione poprawi się : Jak to można rozumieć Ano tak, że dodałeś post do wnętrza i jest on postrzępiony a kolega napisał Ci, że poprawi się go (chyba post ). Gdybyś zastosował w odpowiednim miejscu znaki interpunkcyjne i napisał co konkretnie dodałeś do wnętrza i co sie poprawi było by ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 26 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Dobra zgadzam sie z Tornado źle napisalem Przymierzyłem do środka kabiny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Witam sklejam ten sam model (mniej więcej) kolorok świetny Jedyne co mnie raziło to te kalkomanie.... będziesz coś z tym jeszcze robił?? Jakiś lakier bezbarwny czy coś by się tak nie rzucała w oczy granica między materiałem i kalką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Tych kalek w środku nie będzie, jestem dosyć zawiedziony bo będe musiał szpachlować :( Przerabiam go na Tandem, barwy będzie miał dragona, pomalowałem na żółty podkładem i za fajnie nie wyszło :(. Jutro cały dzień mnie czeka roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 A przyczepe masz, że na tandem przerabiasz :P A swoją drogą czemu nie holownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 1 Maja 2008 Autor Share Napisano 1 Maja 2008 Holownik troche źle wyszedł , na zdjeciach nie widać tego. Naczepke mam to sie przerobi na tandem A barwy mają być takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi