abtb Napisano 5 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2019 13 minut temu, Grzes napisał: Nie gadaj, pokazuj! Fotkę zbiorczą postaram się wrzucić wieczorową porą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Grudnia 2019 Share Napisano 5 Grudnia 2019 Gratuluje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 Czy coś się ulęgło z tego jaja... czy tylko tak czekam z nadzieją na jakiś ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 Mitrandir - nie tylko ty.... czekałem pół roku i też muszę zapytać - GDZIE WAFEL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 9 godzin temu, M.A.V. napisał: Mitrandir - nie tylko ty.... czekałem pół roku i też muszę zapytać - GDZIE WAFEL ? Jaki wafel... Wafelek "Grzesiu" był dla Tomcia... za skończenie Huey'a tylko i wyłącznie. I czeka nadal jak się spotkamy wreszcie na jakimś konkursie... Za Sea Kinga będzie następny... jak skończy przede mną 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Maja 2020 Autor Share Napisano 3 Maja 2020 Ale wy niecierpliwi jesteście. Prawdziwe arcydzieła powstają bez pośpiechu Na razie "wędzę" dwa śledzie i CASĘ. A potem się zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 OK - nie załapałem do końca tej konwencji cukierniczej jakkolwiek ciekawi mnie wielce co dalej z tym Norwegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Maja 2020 Autor Share Napisano 4 Maja 2020 6 godzin temu, M.A.V. napisał: jakkolwiek ciekawi mnie wielce co dalej z tym Norwegiem Jak to co? ROBI SIĘ. Właśnie wklejam okienka do kadłuba i fotele. Fotek nie będzie bo baterie z aparatu musiałem dać młodemu do samochodzików . Trza uruchomić wyobraźnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Maja 2020 Autor Share Napisano 25 Maja 2020 W dniu 4.05.2020 o 07:55, abtb napisał: ROBI SIĘ. czyli waflowania ciąg dalszy: - fotele załogantów - kadłub na surowo: Całość pomaziałem CA, wyszlifowałem i wyszło tak: Linie przetrasowałem, jest gładko i bez szpar. Teraz pora na jeżdżenie kolczastym kółkiem czyli nitowanie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Maja 2020 Share Napisano 31 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 17 Czerwca 2020 Share Napisano 17 Czerwca 2020 Czym linie podziału robisz, jeśli można uchylić rąbka tajemnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Chelołł Trochę mnie tu nie było, ale połów "śledzi" trwa w najlepsze i nie bardzo jest czas na "waflowanie" No to lecimy 22 godziny temu, alienus napisał: Czym linie podziału robisz, jeśli można uchylić rąbka tajemnicy? Uchylam rąbka tajemnicy - zestaw do rycia raz proszę: a zatem mamy tu: - rysik Trumpetera - rysik Tamiyi (ostrza Olfy, jakby) - rysik z igłą - taśma DYMO - linijka (zwykła, metalowa ) - szablony do "wyrycia" wszelkich kształtów i innych ajwajów w dowolnej skali I tym oto zestawem "ryję" wszystko co mam do wyrycia A teraz wracamy do "waflowania" Cały śmiglak został przenitowany, przeszlifowany, przemyty IPĄ i powoli zabieram się za wykańczanie drobnicą. Tak, wiem, słabo widać te nity ale są na pewno. Pójdzie podkład będzie widać lepiej. A podkład już chyba fuknę w ten łykend, bo niema co odkładać przylepienia tych kilku części. Edytowane 18 Czerwca 2020 przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 Jak ten rysik Tamiya/Olfa, bo nie słyszałem o nim pochlebnych głosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2020 9 minut temu, Moses napisał: Jak ten rysik Tamiya/Olfa I dobry i zły. Dobry, bo ostry i ładnie wycina. A zły bo z racji kształtu ostrza nie nadaje się do "startu" z zakamarków lub załamań i jest odrobinkę nieporęczny. Ma odrobinkę szersze/grubsze ostrze niż rysik trumpka. (przy zbyt mocnym dociśnięciu, można niezły rów wyorać) Ma tą przewagę nad trąbą ze jest bardziej ostry - "rysuje" nawet przy niewielkim nacisku (można by rzec, że nawet pod własnym ciężarem) i ma zapasowe ostrza (schowane w rękojeści). Ogólnie daje radę. Jak każde narzędzie wymaga opanowania. A jak opanujesz to "jedziesz" i nie marudzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 czyli piszesz wszystko to co znalałem w internetach. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 Piękna sprawa, te szablony strasznie mi się spodobały a pierwszy raz widzę (a nowy tu jestem) - gdzie takie dają? czy własna manufaktura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 https://www.mojehobby.pl/products/Try-Tool-Series-Template-one-straight-edge.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2020 48 minut temu, alienus napisał: gdzie takie dają? czy własna manufaktura? Moje niestety nie są z Hasegawy. Zawsze mi się kojarzyło, że są z Voyajera, kupiłem 100 lat temu w Jadarhobby. Szablon jest do wszystkich skal. Ale ta Hasa wygląda też całkiem przyzwoicie, aczkolwiek jest uboższa w pewne kształty a niektórych nie ma wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 Dobrze że sezon na wafle nie został skończony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2020 Teraz, M.A.V. napisał: sezon na wafle nie został skończony Sezon na wafle może rozkręci się jeszcze bardziej, tylko pod bardziej pasującym do konstrukcji tytułem "Битва за вафли" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 1 minutę temu, abtb napisał: "Битва за вафли" lato idzie to gofry obowiązkowe jeśli nad morzem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2020 2 minuty temu, M.A.V. napisał: nad morzem Bardziej nad Bajkałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 5 minut temu, abtb napisał: Bardziej nad Bajkałem no to chyba znów będzie jakiś Amodelowy shortrun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2020 Teraz, M.A.V. napisał: znów będzie jakiś Amodelowy shortrun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Czerwca 2020 Share Napisano 18 Czerwca 2020 (edytowane) to się już cieszę Wiele osób narzeka i marudzi że "mydła" produkują i jakość kuleje, ale ja mam duży sentyment do tej firmy - tak samo jak do MikroMira (no i duży szacunek bo i jedni drudzy regularnie wypuszczają niszowe tematy) Edytowane 18 Czerwca 2020 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi