Wymysl Napisano 8 Grudnia 2021 Share Napisano 8 Grudnia 2021 W dniu 30.11.2021 o 19:37, Adamsky napisał: Z ciekawości (jeśli to nie tajne): zdarzało im się w Iraku używać bojowo uzbrojenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 4 godziny temu, Wymysl napisał: Z ciekawości (jeśli to nie tajne): zdarzało im się w Iraku używać bojowo uzbrojenia? Niestety musze powiedzieć ze TAK, informacyjnie zdjęcia które to pokazałem sa mojego autorstwa, byłem uczestnikiem III zm PKW O.I.F - Bazy Babylon, Al Kut, Ad Dywianiyah, bywalem tez w Talli, Al Hillah , Karbala czy Bagdad 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 16 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2021 Niestety ze względów zdrowotnych w zasadzie postój i tylko drobne prace i tak na szybko, dojechały tablice do Hiszpana i RL-a oraz nowych Anakond, plus WA i AE - foto telefonem , wiec proszę wybaczyć za jakość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 Powiedz proszę, czy ta tablica do RL, to zapowiedź masowej produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 18 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2021 17 godzin temu, Wojtu204 napisał: Powiedz proszę, czy ta tablica do RL, to zapowiedź masowej produkcji? Witaj, wiele osób z MW mnie zna, jestem fanem śmigłowców, zwłaszcza z Biało-czerwona szachownica, a Sokół to w pewnym sensie moje dziecko, a 0911 tym bardziej, dłubie sobie Sokoliki ponad 20 lat związany ze śmigłowcami w MON, bo z lotnictwem dużo więcej , czy masowa produkcja nie sadze, ale zawsze kilka kpl mam, w sumie mogę zrobić każdego Sokola. mam uszykowane kilka zestawów do "pesudo Anakodny" 0209 i 0304 , 3 zestawy do Anakondy okazjonalnej 0506, tablice do wersji hiszpańskiej HASA czy tablice do RL-a , wszystko manufaktura PZL Adamsky :), co powstaje do Sokola pokazuje tu właśnie, niestety choroba mnie w zasadzie zatrzymała i tylko sporadycznie cos wrzucam. Zima wiec cos sie podłubie, na chwile obecna będzie W-3A - HASA, W-3T - Heliseco, W-3RL 0417 - pomarańczowe drzwi, Anakonda - nie wiem jaka jeszcze ale chyba w nowym malowaniu oraz W-3WA 0911 i W-3Ae 0911 - do tych 2 ostatnich rysuje nosek w 3d oraz belki podwieszeni wraz z wyrzutniami, ASO-2W, skrzynka amunicyjna oraz osłona działka GSZ-23Ł ( działko będę adoptował z Mi-24) oraz wciągarkę LPG-150. Jeśli więcej potrzeba zapraszam na PW lub "fejsbąka" . Korzystając z okazji wszystkim Wesołych Świąt i zdrówka (foto z neta) 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Witam w Nowym Roku koledzy, najważniejsze zdrówko idzie do przodu, i szykujemy powoli wersje WA juz nie długo próbne wydruki - na chwile obecna sa przygotowane 1. ASO-2W 2. nosek WA 3. skrzynka amunicyjna 4. wciągarka ŁPG-150 5. podwieszenie podkadłubowe 6. wyrzutnia B810 z belkami podwieszeni walczę na chwile obecna wygląda to tak - oczywiście 1:48 Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Adamsky 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 Oj dobry ten 2022 chyba będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 18 minut temu, mirage3 napisał: Oj dobry ten 2022 chyba będzie byle nie był gorszy @mirage3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Adamsky napisał: szykujemy powoli wersje WA Witam . To znaczy , że Answer szykuje ? Mógłbyś wstawić zdjęcie ze śmigłowcem w wersji WA . Same literki nic nie mówią . Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 12 minut temu, Adamsky napisał: byle nie był gorszy @mirage3 Też prawda Swoją drogą to liczę na powiększenie rodziny Sokołów w 4osiem, ostatnio zrobiłem sobie "sporo" fotek Anakondy 0511 i teraz czekam na model. A dodatki widzę, że się już robią i do innych maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 26 minut temu, Hello napisał: Witam . To znaczy , że Answer szykuje ? Mógłbyś wstawić zdjęcie ze śmigłowcem w wersji WA . Same literki nic nie mówią . Hello PZL Adamsky to NIE ANSWER!!!!! szykuje dodatki by ze zwykłego Sokola zrobić swoja maszynę z PKW, wersja WA to wojskowy z certyfikatem FAR-29 17 minut temu, mirage3 napisał: Też prawda Swoją drogą to liczę na powiększenie rodziny Sokołów w 4osiem, ostatnio zrobiłem sobie "sporo" fotek Anakondy 0511 i teraz czekam na model. A dodatki widzę, że się już robią i do innych maszyn. Pytanie do Answera kiedy wydadzą kolejnego Sokoła , u mnie w Hangarze będą powstawać, W-3T Heliseco, W-3A - HASA, W-3WA PKW, W-3AE PJEM, W-3WARM nowe malowanie, W-3RL SAR 417 pomarańczowe drzwi, co więcej czas pokaże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) 34 minuty temu, Hello napisał: To znaczy , że Answer szykuje ? Raczej Adamsky O, już mnie główny projektant uprzedził z informacją... Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) 16 minut temu, Adamsky napisał: PZL Adamsky to NIE ANSWER!!!! No , dobra dobra , po cichu, przed chwilą się Sylwester skończył . Jeszcze wszyscy w łóżkach do siebie dochodzą a głowa taka trochę marynarska . Tak pytam , bo wydawało mi się , że kiedyś wspominałeś o Sokole jak o swoim dziecku . Wracając do : 2 godziny temu, Adamsky napisał: i podwieszeni walczę na chwile obecna wygląda to tak - oczywiście 1:48 Wskazane jest pokazać to bardziej marketingowo . Co , jak , do czego i po co . Jak mam zakupić jak nie wiem co to jest ? Zwłaszcza gdy zajrzę np. tutaj za dwa tygodnie . Hello Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) 10 minut temu, Hello napisał: Tak pytam , bo wydawało mi się , że kiedyś wspominałeś o Sokole jak o swoim dziecku . Zgadza sie z Sokołami jest związany w skali 1:1 , a tym bardziej z np Sokołem 0911 - to moja maszyna, byłem z nim w Iraku, a dodatkowo brałem udział w jego modernizacji do wersji AE - czyli medyka z PJEM ( Powietrzna Jednostka Ewakuacji Medycznej) w której tez pracowałem 10 minut temu, Hello napisał: Wskazane jest pokazać to bardziej marketingowo . Co , jak , do czego i po co . Jak mam zakupić jak nie wiem co to jest . Zwłaszcza jak zajrzę np. tutaj za dwa tygodnie . Hello nikt nie mówi , ze to na sprzedaż czy tez produkcja masowa Edytowane 1 Stycznia 2022 przez Adamsky 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 Skomplikowane to wszystko dzisiaj . Wszystkiego dobrego w Nowym Roku . Odezwę się wkrótce . Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 14 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2022 Witam, dla zainteresowanych, zdrowie lepiej, są postępy, jeszcze nie schodzę i pomęczę Was troszkę no i sa pierwsze elementy do wersji AE i WA 1:48 - gaśnica 1kg do kabiny pilotów i transportowej - butle tlenowe duze i male ( W-3 i Mi-17) - pekaska, beryl i Swd - do W-3WA druk i projekt nasz forumowy kolega Skinn3r- POLECAM!!!! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 18 minut temu, Adamsky napisał: Witam, dla zainteresowanych, zdrowie lepiej, są postępy, jeszcze nie schodzę i pomęczę Was troszkę no i sa pierwsze elementy do wersji AE i WA 1:48 - gaśnica 1kg do kabiny pilotów i transportowej - butle tlenowe duze i male ( W-3 i Mi-17) - pekaska, beryl i Swd - do W-3WA druk i projekt nasz forumowy kolega Skinn3r- POLECAM!!!! Cieszę się, że nas pomęczysz... i że współpraca rozkwita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 Mam pytanie o kolory jakimi można pomalować PZL W-3T o numerze 0417 w pierwszym kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 20 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: jakimi można pomalować PZL W-3T o numerze 0417 Zerknij na to: https://agtom.eu/orange-line/375427-hataka-cs116-polish-af-army-helicopters-paint-set-vol1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Maja 2022 Share Napisano 7 Maja 2022 1 godzinę temu, Grzes napisał: Zerknij na to: https://agtom.eu/orange-line/375427-hataka-cs116-polish-af-army-helicopters-paint-set-vol1.html Dzięki, na wet nie miałem pojęcia, że hataka wydała dedykowany zestaw. Chyba się zaopatrzę, skoro w planach mam wszystkie polskie śmigłowce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 15 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2023 Koledzy chwilowo nieosiągalny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 15 Sierpnia 2023 Share Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) Adamie, najszczersze wyrazy współczucia z powodu straty osoby bliskiej Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez Slawek_26869 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Sierpnia 2023 Share Napisano 15 Sierpnia 2023 Wyrazy współczucia Adaś....bardzo to przykre......((((((......Do usłyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Sierpnia 2023 Share Napisano 15 Sierpnia 2023 Adam trzymaj się, do usłyszenia na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 24 Października 2023 Autor Share Napisano 24 Października 2023 Witam koledzy, dziękuje wszystkim za wsparcie i miłe słowa w sytuacji jakiej się znalazłem, postaram się wrócić do rzeczywistości choć nie będzie łatwo. PZL Adamsky pracuje na 5% - sam temat chwilowo ZAMKNIETY .Miło bylo się spotkać z Wami na konkursie w Dęblinie. Fajnie było zobaczyć modele z kalkami które wykonałem, pogadać, powspominać. Na forum zaglądam i obserwuje tematy związane ze śmigłowcami, sam zakupiłem kilka dodatków do swoich śmigłowców - powoli cos dłubie...CDN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi