jojolinek Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Noto zainstalowałem xDxDxD i poprawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Nom mozilla już zainstalowana xDxDxD Tylko proszę nie wypominajcie mi moich błędów bo ja doskonale o nich wiem Obawiam się, że właśnie Mozilla może pomoże na forum, usuwając automatycznie błędy, ale niestety ( a zauważyłem to u siebie) nie pomoże w realu. Zapominam powoli ortografii, siedząc na necie i czasami powarznie, żartowałem ... poważnie zastaniawiam się jak pisać niektóre wyrazy. Mam jedno pytanie odnośnie takiego klubu: A kto tam kupuje modele? Sam sobie wybierasz, czy też starsi rzucą młodemu jakiegoś gniota, żeby się " nauczył"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojolinek Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Tam model trzeba sobie samemu jaki się chce. Ja sie dogadałem ze starszymi że, będą mi dawać co miesiąc po 100zł na modele i żebym odkładał na wyposażenie mojego warsztaciku modelarskiego (przymierzam się bo mam dużo miejsca we wnęce) a zanim się czegoś nauczę to trochę minie więc na aero może uzbieram xDxDxD PZDRO HEHE ani jednego błedu nie popełniłem xDxD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 No to Ci powiem kolego tylko tyle: POWODZENIA !!!. Aero to jeszcze dla mnie czarna magia, ale mam zamiar odkładać kaskę na kompresor, pójść również na koło modelarskie i pouczyć się malować, choć by te podstawy... Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Boże każdy teraz się dysleksją zasłania... za moich czasów pani od polskiego przywaliła parę razy linijką w łapę i nie było przebacz.. Sam miałem w szkole problemy z ortografią. Poważne problemy, ale tyko praca, praca i jeszcze raz praca i nikt mi nie wmówi, że to choroba. Chyba, że lenistwo..... Dysleksja to nie tylko problemy z ortografią, ale także z koordynacją ruchową, pamięcią. Jest to choroba dziedziczna (genetyczna). Nie można jej wyleczyć, ale można sobie z nią radzić. Sam jestem dyslektykiem (np. ruszania samochodem uczyłem się przez tydzień po 3 godziny dziennie, bo nie mogłem skoordynować puszczania sprzęgła i wciskania gazu), ale sobie jakoś radzę. Dyslektycy (w tym ja) mogą mieć problem z narysowaniem w miarę prostej linii, czy precyzyjnym umiejscowieniu elementu. Jednak mimo tej choroby można osiągnąć sukces. Sławni dyslektycy: Albert Einstein Leonardo da Vinci Winston Churchill Henry Ford Nelson Rockefeller Hans Christian Andersen Walt Disney Cher Tom Cruise Whoopi Goldberg Danny Glover Najnowsze badania wykazują, że właśnie dyslektycy są najlepszymi prezesami małych/średnich firm, ponieważ stawiają na bezpośredni kontakt z pracownikiem, zamiast na pisanie raportów (ze względu na swoje trudności z czytaniem, nieraz i ja podczas czytania odczytam nie to co jest napisane). A ja mam nadzieję, że za parę lat tacy kolesie z dyscośtam będę mieli problemy z dostaniem się do lepszej pracy, bo ułomni .... , znaczy niedorobieni jacyś tacy. Zdolności związane z dysleksją: szybsze przetwarzanie informacji (umysł dyslektyka pracuje od czterystu do dwóch tysięcy razy szybciej niż umysły innych ludzi) korzystanie z wrodzonej umiejętności przetwarzania i kreowania doznań percepcyjnych większa wrażliwość na otoczenie myślenie obrazami, nie słowami (w czasie 1 sekundy osoba myśląca werbalnie może mieć od dwóch do pięciu myśli w postaci pojedynczych słów, natomiast osoba myśląca niewerbalnie 32 obrazy myślowe). świetna intuicja i przenikliwość myślenie i spostrzeganie ma charakter polisensoryczny i polimodalny (dyslektycy wykorzystują wszystkie zmysły) realistycznie przeżywają swoje myśli żywą wyobraźnia kreatywność Zatem to co napisałeś Corsair to bezpodstawne insynuacje i bezczelne oskarżenia. [edit] mam nadzieję, że nie wywołam tutaj krwawej wojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 będą mi dawać co miesiąc po 100zł na modele Niektórzy dobrze mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 jojolinek napisał: A POZA TYM CO TO MA DO MODELARSTWA?? DO MODELARSTWA NIE MA NIC, ale ma duzo do sposobu w jaki traktujesz innych uzytkownikow, Twoich wspolrozmowcow, jak by nie patrzec. Czy chcialbys rozmawiac z kims, kto w co drugim wyrazie cos przekreca, albo mowi niegramatycznie? Sytuacja podobna, tyle tylko, ze w jezyku pisanym dochodza ortografia i interpunkcja, ktore sa tak samo wazne, jak chociazby skladnia. Jezeli masz problemy z poprawnym pisaniem, naucz sie kozystac z wbudowanego w Fire Foxa slownika ortograficznego. Elegancko podkresla Ci wszystkie bledy, musisz jedynie CHCIEC je poprawic. Tu juz dysortografia sie nie zaslonisz. Majek, wrąbało Ci wszystkie ogonki. Chyba Ci alt wysiadł :-)))))) Ps. tez mam dys-cośtam :-)) Poważnie. Mozilla moim przyjacielem jest(dzięki construktor ;_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 OOooo... Panie kolego... Nieuzywanie polskich znakow diakrytycznych to jest zupeeelnie inna bajka. I uwierz mi, nie jest to bezzasadne. Na forum mozna znalesc wiele postow, w ktorych zamiast ogonkow, mozna podziwiac piekne krzaczki. Dlatego zwyczajem kultywowanym na wszelkich usenetowych grupach dyskusyjnych, nie uzywam ogonkow. Dla bezpieczenstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Ale żeś się wykręcił !!!!! :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 No jakos musialem, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 U mnie pani od polskiego inaczej rozwiązała problem, zrobiła kilka sprawdzianów z ortografii, kilka z zasad pisowni, po czym połowę nieuków wywaliła z klasy i dała 2 tygodnie na wykucie wszystkiego... dziwnym trafem wszyscy okazali się nie być dyslektykami... dziś tak samo wygląda ta dysleksja... to nie dysleksja a bardziej nieuctwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojolinek Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 U mnie pani od polskiego inaczej rozwiązała problem, zrobiła kilka sprawdzianów z ortografii, kilka z zasad pisowni, po czym połowę nieuków wywaliła z klasy i dała 2 tygodnie na wykucie wszystkiego... dziwnym trafem wszyscy okazali się nie być dyslektykami... dziś tak samo wygląda ta dysleksja... to nie dysleksja a bardziej nieuctwo. constructor sugerujesz że ja jestem nieuk i leń?? To dziwne bo mam średnią powyżej 4.8. Zastanów się co mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Kolego jojolinek a do której klasy chodzisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojolinek Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 6 i wystarczy jojo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Ok bedzie jojo Ja jak byłem w szkole w 6 klasie to średnia miałem 5.0 a teraz w technikum to sie nie wypowiadam. Nie wiem dlaczego z kółka modelarskiego zrobiła sie szkoła, są rózni ludzie, dyslektycy i inni wiec nie rozumie dlaczego tak szybko zmieniacie temat, ach... Ja bym na takich ludzi tak strasznie nie najezdzał, oczywiscie upomniał o błedzie tu czy tam ale nie od razu z "ryjem" ze to czy tamto. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojolinek Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 Dziękuję za wsparcie xDxDxD Oni nie rozumieją że sprawiają przykrość osobie która popełnia błędy i doskonale o tym wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Dziękuję za wsparcie xDxDxD Oni nie rozumieją że sprawiają przykrość osobie która popełnia błędy i doskonale o tym wieProponuję zakończyć tego offtopa związanego z dysleksją. Kolega jojolinek ma, widać, zainstalowanego Firefoxa 2 (lub nauczył się już pisowni na tyle, że nie robi błędów), więc temat został rozwiązany. Pisząc tak, jak w powyższym zacytowanym poście, nikogo nie będzie drażnił błędami, bo ich nie ma. Zatem proponuję zapomnieć o dysleksji a skupić się nad przedmiotowym kółkiem modelarskim. Moderatorów proszę o podjęcie decyzji o dalszych losach powyższych postów (wydzielić do nowego wątku lub usunąć) - to byłoby, wg mnie, dobre rozwiązanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojolinek Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 Też tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 I ja... <----dużo to wniosło do dyskusji...wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 U mnie pani od polskiego inaczej rozwiązała problem, zrobiła kilka sprawdzianów z ortografii, kilka z zasad pisowni, po czym połowę nieuków wywaliła z klasy i dała 2 tygodnie na wykucie wszystkiego... dziwnym trafem wszyscy okazali się nie być dyslektykami... dziś tak samo wygląda ta dysleksja... to nie dysleksja a bardziej nieuctwo. constructor sugerujesz że ja jestem nieuk i leń?? To dziwne bo mam średnią powyżej 4.8. Zastanów się co mówisz Czy ja napisałem "jojolinek"? Wskazałem na Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojolinek Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 To tak zabrzmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 To tak zabrzmiało Zabrzmiało, ale tak nie jest, więc nie nadinterpretuj na przyszłość za wiele. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jojolinek Napisano 29 Marca 2008 Autor Share Napisano 29 Marca 2008 Nom ok sorka za pomyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fankol Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Przepraszam Panowie, ile stron totalnego bredzenia jeszcze będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Przepraszam Panowie, ile stron totalnego bredzenia jeszcze będzie? Niezły refleks po 4 dniach, mogłeś sie nie odzywać to byśmy tej dyskusji teraz tez nie ciągnęli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi