Skocz do zawartości

Nowości lotnicze w skali 1/72

Solo

Rekomendowane odpowiedzi

I standardowa zajebka z fotelem, czyli GRU-7 w które wyposazone były A-6E zamiast GRU-5 dla wersji A-6A

14 minut temu, Moses napisał:

I standardowa zajebka z fotelem, czyli GRU-7 w które wyposazone były A-6E zamiast GRU-5 dla wersji A-6A

Tutaj są opisane wszystkie wtopy i korekty których trzeba dokonać żeby wszystko było ok:

https://www.keymodelworld.com/article/trumpeter-172-grumman-6a-intruder-new-tooling

Niestety, za przeczytanie tego artykułu stronka woła ode mnie kasę...

Nie jest to wczesny Whiskey, jest to dalej Whiskey po modyfikacji NTS, ale bez deflektorów spalin. 

Więc malowanie z pustynnej burzy w tym wypadku jest niepoprawne 

photo_9999_146071.thumb.jpg.e7b4c9bb5d7514414fd1cfd85b3a8954.jpg

Natomiast drugi schemat malowania jest ok, faktycznie dla "wczesnej" modyfikacji NTS.

pobrane.jpeg.91b38886eeb2bac4dacc27627da7fcd1.jpeg

• Like 1

Producenta modelu oczywiście, producenta śmigłowca niekoniecznie. 

Widać jednak że producentowi zbytnio nawet nie chciało sie nowego artworka robić 😉

• Like 1

2 minuty temu, Moses napisał:

Producenta modelu oczywiście, producenta śmigłowca niekoniecznie. 

Widać jednak że producentowi zbytnio nawet nie chciało sie nowego artworka robić 😉

Generalnie Dream to jak dla mnie dziwny producent, więc nic mnie specjalnie nie dziwi :haha: Może Czesi dokończą swoją rodzinę AH-1 (Special Hobby) tak aby zakończyć na ich AH-1Z i UH-1Y wink4

Byle by KP nie ciągnęło tematów AH/UH 😉

21 godzin temu, Majsterklepka napisał:

No trochę mój entuzjazm przygasł. Kokpit a dokaldnie tablica przyrządów daleko poza dzisiejszymi standardami, co już pisałem wcześniej, źle fotele dla tej wersji. 

No i trochę nieprzemyślany podział technologiczny kadłuba. Jednak Italeri i Fujimi dobra droga poszli, aby wannę kadłuba zrobić jako oddzielny element. Tutaj kadłub mamy z dwóch połówek, więc gimnastyką będzie wyprowadzenie łaczenia na spodzie kadłuba. No i te ślepe dysze wylotowe.

Teraz, rudy0007 napisał:

Dziwne, u mnie otwiera się normalnie :hmmm:

To dawaj ctr+c ctr+v 😉

1 godzinę temu, Moses napisał:

Nie jest to wczesny Whiskey, jest to dalej Whiskey po modyfikacji NTS, ale bez deflektorów spalin. 

Więc malowanie z pustynnej burzy w tym wypadku jest niepoprawne 

photo_9999_146071.thumb.jpg.e7b4c9bb5d7514414fd1cfd85b3a8954.jpg

Natomiast drugi schemat malowania jest ok, faktycznie dla "wczesnej" modyfikacji NTS.

pobrane.jpeg.91b38886eeb2bac4dacc27627da7fcd1.jpeg

Plus .

61769_1543882717.thumb.jpg.493be85df5524c4ce592347f7412a392.jpg16764_1608315870.thumb.jpg.e6606450c39afd009b9b42cdb70ae49d.jpg

5 minut temu, mirage3 napisał:

@caughtinthemiddle  AOA dostępne na zamówienie w Moje Hobby.

Dzięki dobry człowieku, ten zestaw może mi upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, bo zawiera też 155620 w pustynnym kamuflażu. Miałeś to AoA w ręku, jak wypada jakość wydruku? Jakieś w miarę świeże kalki drukowane dla kogoś przez Microscale, które oglądałem, nie napawały optymizmem w tym aspekcie.

Ciężko mi się wypowiadać co do kolorowych wydruków Microscale bo w zestawach AOA 1/48 tylko arkusze z czarnymi napisami mamy druk MS ewentualnie jeszcze stars and bars... Reszta Cartograph.