Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
On 9/24/2023 at 10:33 PM, Dzejo said:

purysta modelarskim nie jestem , ale kształt tych wlotów zupełnie mi nie lezy, nawet bez porównywania z fotami

Wloty wlotami ale GBU-8 pod A-6 to chyba większa pomyłka (tak, wiem że nie ma obowązku podwieszania).

Edytowane przez AnatolPigwa
Napisano

wznowienia pod choinkę....

1) nowe kalki

66.jpg.21e8abeed2378d9540f46145184439bf.jpg

2) nowe kalki + nowe elementy żywiczne

67.jpg.520989d5ba634bfa3d1750f2222672b2.jpg

3) Academy wypuści dawno niedostępnego Marinera z Minicrafta (podobno nowe kalki mają być)

68.jpg.33c1d605c32362b35da925a8294f1024.jpg

• Like 1
Napisano
W dniu 24.10.2023 o 09:44, M.A.V. napisał:

3) Academy wypuści dawno niedostępnego Marinera z Minicrafta (podobno nowe kalki mają być)

Wieść gminna niesie, że Minicraft ostatecznie kopnął w kalendarz i Academy przejęło wszystkie ich formy, więc można się spodziewać więcej takich przepaków.

W 1/144 zapowiedzieli już C-130 odziedziczone po Minicrafcie.

Napisano
9 godzin temu, Wojtu204 napisał:

And the answer is Answer :szczerbol:

"Czekaj Tatka latka."

😇

Napisano
W dniu 25.10.2023 o 20:48, Wojtu204 napisał:

And the answer is Answer :szczerbol:

gunPower to chyba Rosja więc… 

Napisano (edytowane)
W dniu 25.10.2023 o 17:08, Wojtek59 napisał:

A tu:

https://www.facebook.com/hashtag/pzl_104

zapowiedź konkurencyjna dla Art of Trans.

Zobaczymy, kto lepszy.

Ciekawa firma, nie znałem - aż sobie poszperałem po ich Facebooku.

Ładne pocztówki wklejają tam...

280137874_535171564723465_52115550193566

Dziękuję - postoję...

Edytowane przez socjo1
  • Like 6
Napisano
Godzinę temu, Psar77 napisał:

Kurła kiedy MF ?!

Nie w przewidywalnej przyszłości:
In the near future, aircraft such as the Mig-23 MF, BN too, or La-5 F or FN, I-16 type 10, are not planned to be produced. These are new models, new sprues, new developments. But everything is possible in the future.

• Sad 2
Napisano
15 godzin temu, socjo1 napisał:

Dziękuję - postoję...

To Ty se postój, a ja Wilgę chętnie nabędę jak model będzie dobrej jakości i adekwatnej ceny.

• Like 4
Napisano
24 minuty temu, Grzes napisał:

To Ty se postój, a ja Wilgę chętnie nabędę jak model będzie dobrej jakości i adekwatnej ceny.

👍

Napisano
Godzinę temu, letalin napisał:

Ja też postoję. 

Wszyscy stoimy i czekamy :mrgreen:

Napisano

Spokojnie, tam piszą że, przystępują do opracowywania modelu. Może po III wojnie go wydadzą.

Napisano

Moravę pamiętam latającą jako sanitarkę. Nie do pomylenia ze względu na usterzenie. Jak oceniasz oznakowanie SP-NXA? Bo kalki na Hurricane do śmietnika. Maszyna Parka to nawet nie był Mk.IIC😄 Co oni tam biorą u Muzikanta?

Napisano

SP-NXA- dziwny odcień niebieskiego na schemacie, zły przebieg krawędzi czarnego koloru, złe kształty pasków na silnikach i zbiornikach skrzydłowych, brak niebieskiego pasa na krawędzi skrzydeł. Być może nieprawidłowy kształt krzyży, ale przynajmniej w tej edycji dali je na obu stronach skrzydeł. No i trzeba pamiętać, że sam model miał za krótki nos, co psuło sylwetkę. Chyba tego nie poprawili.

1275771673.jpg

• Like 2