sebastain Napisano 13 Grudnia 2019 Share Napisano 13 Grudnia 2019 Mistrzostwo te ludziki! Kolejna odsłona modelarstwa jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Grudnia 2019 Share Napisano 13 Grudnia 2019 No, no. Nieźle. Skrzydło wyszło super, a drucikowe ludziki wymiatają. Grarulacje. Bardzo lubię takie bezkompleksowe modelarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szndm Napisano 17 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2019 (edytowane) Troszkę jestem zajęty, ale zakupiłem Milliput Standard i znalazłem czas na zabawę z figurką. Chyba coś skiepiłem, bo masa jest miększa niż steryna (coś jak wilgotna glina), a słyszałem, że powinna być twardsza od plastiku... Chyba pozycja oparcia o śmigło będzie dość naturalna, ale sama twarz wyszła mi mało semicka, więc może jeszcze coś zmienię. Edytowane 17 Grudnia 2019 przez szndm Podmiana zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 17 Grudnia 2019 Share Napisano 17 Grudnia 2019 Taki jakiś do Rudolfa Hessa podobny - masz rację mało semicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szndm Napisano 17 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2019 12 godzin temu, WujekAlice napisał: Hess Wiedziałem, że skądś ten ryj kojarzę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 17 Grudnia 2019 Share Napisano 17 Grudnia 2019 Który? Dwóch ich fiu ** tów było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 18 Grudnia 2019 Share Napisano 18 Grudnia 2019 Drugi był Hoess Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szndm Napisano 16 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2020 Witam wszystkich po przerwie! Nałożyłem warstwę srebrnej farby (Pactra A74) na wnętrze kabiny i płat. Zdecydowałem jednak dokończyć kratownicę (brakuje pół-zastrzałów w górnych trójkątach kratownicy), ale nie pieścić się z niedociągnięciami. Detale kratownicy płata są (zbyt?) subtelne. Na prawym skrzydle są brzydkie zapadnięcia (na lewym też są), ale tym też się nie przejmuję. Straszne rysy na baldachimie. Natomiast na skrzydłach, przy baldachimie nacięcia do korekcji obrysu. Lotki i klapę jednak zostawię na miejscu. Może jedynie wprowadzę jakieś zawiasy widoczne od góry. Na razie tyle - niewiele, z powodu choroby, ale niebawem mam nadzieję zaprezentować już prace nad kadłubem z zewnątrz. Planuję spróbować wykonać bardzo delikatny, podłużny detal napięcia płótna na kadłubie, zreorganizować kratownicę pod baldachim, i jeszcze parę dupereli. * * * Projekt figurek czeka na znalezienie masy rzeźbiarskiej, z której będę zadowolony. Obecnie testuję kompozyty glinowe. Są obiecujące efekty prób z akrylem jako medium. * * * Ponadto w czasie przerwy świąteczno-noworocznej, zrobiłem "na kolanie" FSM Syrena 105 w 1:72, z tektury utwardzanej CA i drutu. Bryła jest bardzo uproszczona i w wielu miejscach błędna, bowiem model robiłem na oko, z trzech rzutów na ekranie komputera. Dach jest zbyt wysoki i nie udało mi się w prosty sposób oddać krągłości kuferka i maski. Ponieważ koła są za nisko i zbyt wąsko (z powodu grubości tektury na błotnikach), efekt wysokości jest spotęgowany. Całkowity brak wnętrza nie pomaga w odbiorze. Zamysł był, aby zrobić resorak z papieru niskim nakładem i sprawdzić ewentualną możliwość podobnej techniki w plastiku z arkuszy. Pamiętam, że kiedyś widziałem jak ktoś robił z takich arkuszy amerykańskie auta lat 50/60-tych w 1:87 i wyglądały przyzwoicie. Wrzucam tutaj, bo chciałem się pochwalić, ale taki skrobak nie jest warty osobnej nitki. Pozdrawiam i życzę wszystkim sukcesów w nowym roku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi