zegeye Napisano 27 Grudnia 2019 Napisano 27 Grudnia 2019 Stare Academy...leżało na półce wraz z kompletem dodatków Airesa.... tak wiem że jest Tamiya.... ale miałem to wszystko u siebie i stwierdziłem że poskładam. Mam jeszcze na półce starą Hasegawę z dodatkami.... też poskładam w swoim czasie W modelu udało mi się upchać: – żywiczne wnętrze kabiny (Aires) – żywiczne wnęki podwozia (Aires) – żywiczne osłony podwozia (Aires) – żywiczny silnik (Aires) – żywiczne karabiny w skrzydłach (Quickboost) – żywiczne śmigło Quickboost – osłona silnika z modelu Hasegawy – żywiczne bomby Pavla – bazooki z modelu Tamiya – wiatrochron Rob Taurus (vacu) – wnętrze otworu kółka ogonowego i dodatkowy zbiornik paliwa z modelu P-47 N SWORD-a – zeskraczowany wlot powietrza w osłonie silnika i parę innych drobiazgów. Jeśli kogoś interesuje to może zobaczyć wątek z budowy tu: https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235040331-p-47d-academy-172/ Model przedstawia samolot z 318 grupy myśliwskiej, 19 dywizjonu. Saipan 1944 rok. 2 Cytuj
zloty Napisano 28 Grudnia 2019 Napisano 28 Grudnia 2019 Pamiętam ten model.Tobie udało się wycisnąć z niego b.dużo. Piękne żelazko! Cytuj
WujekAlice Napisano 28 Grudnia 2019 Napisano 28 Grudnia 2019 (edytowane) Ładna rzecz... chociaż w przeciwieństwie do innych modeli się zapytam - a nie powinien być bardziej wyszmelcowany? wiem, że to w moim wydaniu zabrzmiało co najnmniej dziwnie. Ale wczoraj oglądałem film dokumentalny o 65 Grupie Myśliwskiej, która stacjonowała na wiosnę 1944 roku na Korsyce - wygląd ich P47 to mokry sen fana brudzingu - wszystko okidane brązowym pyłem, pełno rys, otarć, łat - a malowanie - każdy samolot inaczej - no przesadzam, ale w jednej jednostce Razobacki i Bubbletopy, a same Razorbacki malowanie - albo normalny kamuflaż, albo aluminium - a to widziałem pierwszy raz. I nie sądzę, że warunki na Saipanie były lepsze niż na Korsyce i samoloty wyglądały lepiej. Edytowane 28 Grudnia 2019 przez WujekAlice Cytuj
tombie01 Napisano 28 Grudnia 2019 Napisano 28 Grudnia 2019 no cóż - dawno już nie popełniłem żadnego P-47 ale ci którzy mnie znają wiedzą że lubię sobie ulepić dzbanuszki w 72 od czasu do czasu - podoba mi sie Twoja praca i dość rzadkie malowanie; jedno czego mi brakuje to nitowanie, włożone waloryzacje na pewno są wartością dodaną do modelu - choć na zdjęciach tego nie widać Cytuj
greatgonzo Napisano 28 Grudnia 2019 Napisano 28 Grudnia 2019 12 godzin temu, WujekAlice napisał: a to widziałem pierwszy raz. Nie będzie on ostatni :). Cytat I nie sądzę, że... Jeżeli chodzi o realistyczne przedstawienie samolotu modelem, to nie jest to dobra droga. Nie na 'sądzeniu' warto się opierać i nie trzeba szukać na morzu Śródziemnym wzorców dla Saipanu. 318th jest jedną z lepiej obfotografowanych grup Thunderboltów w różnym okresie, a i kilka zdjęć Bouncin Bette się znajdzie. Szanuję entuzjazm. Niekoniecznie jednak wystarczy, jeżeli chodzi o realistyczne przedstawienie samolotu modelem. Cytuj
WujekAlice Napisano 29 Grudnia 2019 Napisano 29 Grudnia 2019 (edytowane) No jeżeli tak mówisz to pewnie wiesz i znasz. A jeśli oparte też na dokumentacji - to tym bardziej. Edytowane 29 Grudnia 2019 przez WujekAlice Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi