tombie01 Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Od dawna chodzi za mną jakieś dziwadło albo mocny scrach, choć ten ostatni to popełniłbym raczej na jakimś pojeździe w 1/24 - ale jeden z kolegów kiedyś natchnął mnie to zrobienia jakiegoś mixu albo po prostu czegoś niekonwencjonalnego. W każdym razie dobór zestawów podyktowany był raczej kwestią 'wybieram z tego co mam' - no więc znalazłem brzydactwo w postaci ciagnika M5 oraz dawcę części na przyczepę co by sie przy scrachu nie narobić wybór padł na Isuzu Tx 40 który również posiada zestaw beczek oraz taką małą seksowną przyczepkę którą na pewno również wykorzystam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Coś nieszablonowego, działaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted January 5, 2020 Author Share Posted January 5, 2020 pomału dłubanie do przodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted January 5, 2020 Share Posted January 5, 2020 Fajne!!tak z ciekawości tylko zapytam-masz jakieś papiery na tego "futtraka" czy to radosna twórczość? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 W dniu 5.01.2020 o 21:43, piotrkur napisał: Fajne!!tak z ciekawości tylko zapytam-masz jakieś papiery na tego "futtraka" czy to radosna twórczość? to tylko radosna twórczość - 20 lat sklejam modele wg papierów - ktoś mnie natchnął że w taki sposób jest więcej Fanu 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Godzinę temu, tombie01 napisał: to tylko radosna twórczość - 20 lat sklejam modele wg papierów - ktoś mnie natchnął że w taki sposób jest więcej Fanu Przekonałeś mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 Sam jestem co raz bardziej przekonany to takich rozwiązań i to już wiem że taka twórczość na pewno bardziej wciaga niż 'kanoniczne' budowanie modeli na modelu ciagnika M5 zlikwidowałem również płaskorzeźby łopat, kilofów i czegoś tam jeszcze - wykorzystam podłogę (imitacja desek) do zrobienia 'bagażnika dachowego' - przynajmniej tak mi się wydaje 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Rewelacja! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted January 8, 2020 Author Share Posted January 8, 2020 Generalnie wszystko fajnie tylko szkoda że ten zestaw M5 ma takie gówniane gąsienice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted January 16, 2020 Author Share Posted January 16, 2020 powoli powoli do przodu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorotka Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 Śmiesznie i fajnie wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted January 17, 2020 Author Share Posted January 17, 2020 23 godziny temu, Dorotka napisał: Śmiesznie i fajnie wygląda no bo właśnie chodzi o to żeby było z jajem - muszę jeszcze przerobić dach ciągnika bo wygląda za poważnie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted January 17, 2020 Share Posted January 17, 2020 Neon mu tam zamontuj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted February 2, 2020 Author Share Posted February 2, 2020 W dniu 17.01.2020 o 17:27, piotrkur napisał: Neon mu tam zamontuj! neon? a jeszcze ktoś ma jakieś pomysły? chętnie przygarnę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted February 6, 2020 Share Posted February 6, 2020 Zawsze mnie korciło żeby zrobić kiedyś taki szalony misz-masz z kilku modeli które leżakują przez lat i już porosły kurzem - tylko weny i pomysłu brak na coś ciekawego Będę zaglądał ! Planujesz jakiś ludków do tego wehikułu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted February 6, 2020 Author Share Posted February 6, 2020 5 minut temu, M.A.V. napisał: ....Planujesz jakiś ludków do tego wehikułu ? Mam nadzieję że mój warsztat zachęci cie do jakiegoś 'szaleństwa' - a ludków chętnie - ale malarz ze mnie kiepski - a tym bardziej w tej skali - chyba jednak nie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted February 12, 2020 Author Share Posted February 12, 2020 zacząłem coś tam kolorować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted May 2, 2020 Author Share Posted May 2, 2020 i będziemy chyba to powoli kończyć 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 3, 2020 Share Posted May 3, 2020 (edited) Podoba mi się ! W dniu 2.02.2020 o 15:09, tombie01 napisał: neon? a jeszcze ktoś ma jakieś pomysły? chętnie przygarnę Na tych "pałąkach" po obu stronach to by się przydała jakaś swojska reklama co holują, a jak że to jankeska bryka to chyba nie byłoby innej możliwości niż gorący pies : Edited May 3, 2020 by M.A.V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted May 5, 2020 Author Share Posted May 5, 2020 no no - chyba przemycę Twój pomysł - dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts