kowal76 Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 1 godzinę temu, milczacy napisał: Co do Techmod/Martola ja mam takie same odczucia, więc nie jesteś sam Revaro jednak też mnie rozczarowało, okienka które kupiłem do Dreamlinera miały inny rozmiar i w ciemnych miejscach brzydki raster. Może jestem zbyt kapryśny W każdym razie i tak masz już z górki No idealane nie są jeśli chozi o wygląd i właśnie ten raster, ale z drugiej strony fajnie się kładą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Marca 2021 Autor Share Napisano 19 Marca 2021 Dzisiaj przyszły kalki Revaro z Banzai Models i już położone. Teraz lakier, łosz i brudzenie :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Model dla siebie, który i tak „pójdzie do ludzi” Idzie dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Marca 2021 Autor Share Napisano 20 Marca 2021 (edytowane) 12 godzin temu, milczacy napisał: Model dla siebie, który i tak „pójdzie do ludzi” Idzie dobrze Model zostaje u mnie :). Po lakierze i teraz łosz itp :). Edytowane 20 Marca 2021 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 20 Marca 2021 Share Napisano 20 Marca 2021 A co on ma teraz na oknach? Jakieś dziwne „zakłócenia”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Marca 2021 Autor Share Napisano 20 Marca 2021 (edytowane) 8 minut temu, milczacy napisał: A co on ma teraz na oknach? Jakieś dziwne „zakłócenia”? Nie, te okna takie są. W sumie myślałem, że to są te kalki, co niby imitują prawdziwe szyby, ale to chyba nie jest to . Na zdjęciu ze sklepu wyglądają lepiej miż w rzeczywistości. Edytowane 20 Marca 2021 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Marca 2021 Autor Share Napisano 21 Marca 2021 Model prawie skończony. Dzisiaj wytarłem łosza i zrobiłem ślady eksploatacji. Dorobiłem też światełka na kadłubie. Pozostał końcowy lakier o finito. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 21 Marca 2021 Share Napisano 21 Marca 2021 Na krawędzie natarcia dałeś Gunze C8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Marca 2021 Autor Share Napisano 22 Marca 2021 7 godzin temu, milczacy napisał: Na krawędzie natarcia dałeś Gunze C8? Tak C 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Marca 2021 Autor Share Napisano 24 Marca 2021 Model gotowy. Wyszło jak wyszło 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 Godzinę temu, kowal76 napisał: Wyszło jak wyszło Wyszło dobrze Może tylko te kalki w oknach takie trochę nie teges I jeszcze pomarudzę, że o ile skrzydła mają linie ładnie podkreślone to już na kadłubie trochę gorzej. Ale może jestem już ślepowaty Daję DUŻEGO PLUSA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Marca 2021 Autor Share Napisano 24 Marca 2021 Dzięki wielkie. Kalki w sumie racja. że są trochę dziwne . Model był zaczęty nie dla mnie i dlatego okna z kalek. W trakcie prac stał sie mój, ale okna już były poszpachlowane. Ja preferuje zestawowe okienka. Co do lini podziału, to na kadłubie są bardzo delilatnie podkreślone i niestety w nieltórych miejscach łosz nie siadł jak powinien. Niedługo postaram się zrobić jakąś galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 Ładnie wyszedł. A tak z ciekawości, znajomy podesłał mi link do naszego Dreamlinera zrobionego w Rosji -> http://www.pas-decals.ru/forum/11--/7671-boeing-787-8-lot-ot-zvezdy Cudo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Marca 2021 Autor Share Napisano 25 Marca 2021 Podstawka kupiona gotowa :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1281 Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Model pierwsza klasa, nie rozumiem dlaczego Twoi niektórzy klienci zamawiają czyste airlinersy... Co do okien to prawie wszyscy próbują (lepiej lub gorzej) naśladować pierwowzór authentic decals ale jak na razie brak godnego rywala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Model wyszedł bardzo ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr1281 Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Kowal jak oceniasz kalki Revaro? Dolną krawędź statecznika pionowego domalowywales, kalka tego nie obejmowala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Marca 2021 Autor Share Napisano 25 Marca 2021 12 minut temu, Piotr1281 napisał: Kowal jak oceniasz kalki Revaro? Dolną krawędź statecznika pionowego domalowywales, kalka tego nie obejmowala? Obejmowała i niepotrzebnie to zrobiłem. Mam nauczkę na przyszłość :). Same kalki bardzo dobrze się kładą i dobrze reagują na płyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Tak, bardzo ładny model - mam sentyment do tej maszyny, bo to pierwszy samolot, którym leciałem (w sensie typu - numerów nie sprawdzałem). Spotter - przecież łączenia płyt są grubo posmołowane - to ma prawo tak wyglądać. Z tymi oknami to rzeczywiście się dziwię, że nie zrobili po prostu jednolicie czarnych - chyba było by lepiej. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi