Knoper Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 (edited) Witam mam na imię Piotr, mam 35 lat na forum jestem bardzo krótko. Dingo 2 jest moim pierwszym projektem...Pomalowałem go według instrukcji "DE Afganistan 2010" trochę Airbrush trochę pędzel wszystko robiłem pierwszy raz więc nie jest to za estetycznie, popełniłem dużo błędów... Chciał bym go jeszcze pomalować matowym klarem ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Trochę walczyłem ze zdjęciami wyszło jak wyszło będę nadal trenował . Pozdrawiam Edited February 9, 2020 by Knoper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 jak na 1 to mi się podoba ale brakuje mi washa i coś z tą szybą się stało chyba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knoper Posted February 9, 2020 Author Share Posted February 9, 2020 (edited) Godzinę temu, Bengal napisał: jak na 1 to mi się podoba ale brakuje mi washa i coś z tą szybą się stało chyba Dzięki... W szybie odbiła się folia która jest przyklejona na "suficie" kartonu "studia"... Muszę nad lepszymi zdjęciami popracować. Co do washa.. to dla mnie wyższa szkoła jazdy, zamówiłem coś ale tego zostawię tak jak jest, czyli w wersji wyjściowej fabrycznej(brakuje konserwacji nadkoli i trzech płyt pancernych zamontowanych na ramię) . Miałem okazję składać 400 sztuk (prawdziwy pojazd) kilka modeli dingo 2 w różnych wersjach i nawet kierować nim, dla tego mam sentyment i myślę że to nie ostatni jaki złożyłem. Edited February 9, 2020 by Knoper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 (edited) Ładnie i czysto pomalowany A to daje Ci duże nadzieje na szybki rozwój umiejętności. Edited February 9, 2020 by kubisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 Potrenuj na tym modelu z washem zobaczysz różnicę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knoper Posted February 9, 2020 Author Share Posted February 9, 2020 7 minut temu, kubisz napisał: Ładnie i czysto pomalowany A to daje Ci duże nadzieje na szybki rozwój umiejętności. Dzięki będę się starał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knoper Posted February 9, 2020 Author Share Posted February 9, 2020 7 minut temu, Adamo722 napisał: Potrenuj na tym modelu z washem zobaczysz różnicę Zastanowię się a raczej poczytam, bo nie chciał bym czegoś zepsuć... Zamówiłem takie coś nada się to? Malowane jest to revellem email. Dzięki za o odpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knoper Posted February 24, 2020 Author Share Posted February 24, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kryspacz Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 Chyba lepiej, wash bardzo delikatny, na kołach jeszcze nic nie kładłeś? Natomiast nadal niewiele widać na zdjęciach, poza tym, że światło masz centralnie z góry? Jeśli masz ustawienia, powalcz z balansem bieli - tło z tyłu jest kompletnie brązowe, Światło załatwią Ci 2 żarówki za 10 złotych i zwykłe biurkowe lampki: efekt: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knoper Posted February 27, 2020 Author Share Posted February 27, 2020 W dniu 24.02.2020 o 10:22, kryspacz napisał: Chyba lepiej, wash bardzo delikatny, na kołach jeszcze nic nie kładłeś? Natomiast nadal niewiele widać na zdjęciach, poza tym, że światło masz centralnie z góry? Jeśli masz ustawienia, powalcz z balansem bieli - tło z tyłu jest kompletnie brązowe, Światło załatwią Ci 2 żarówki za 10 złotych i zwykłe biurkowe lampki: efekt: Część .... Już dałem ciała nie widziałem jak zabrać się za washa na zdjęciach jęszcze świeżo po malowaniu...... próbowałem ale nie wiedziałem że na matt trzeba lakierem połyskiem dać... potem wash i znów matt je się ciągle uczę. Póki co zmyłem wash i składam Tiger 1 E..... Muszę poczekać trochę z washa jestem zły na siebie bo nie do końca dało się zmyc to co spieprzyłem a nadal tego nie ogarniam. Póki co biorę się za składanie fabryki czyli tak jak z linii... potem z czasem spróbuję washa bo to na prawdę super Effekt daje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knoper Posted February 28, 2020 Author Share Posted February 28, 2020 (edited) Co do oświetlenia masz rację mam lampy z góry zajmę się tym dzięki. Edited February 28, 2020 by Knoper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts