Skocz do zawartości

Dingo 2 GE A2 Patsi, 1:35 Revell.

Knoper

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imię Piotr, mam 35 lat na forum jestem bardzo krótko. Dingo 2 jest moim pierwszym projektem...Pomalowałem go według instrukcji "DE Afganistan 2010" trochę Airbrush trochę pędzel wszystko robiłem pierwszy raz więc nie jest to za estetycznie,  popełniłem dużo błędów?... Chciał bym go jeszcze pomalować matowym klarem ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Trochę walczyłem ze zdjęciami wyszło jak wyszło będę nadal trenował ?. PozdrawiamDSC02411.thumb.JPG.0bae87c9d131a484549bc92cd3c7459a.JPG

DSC02410.JPG

Edytowane przez Knoper

Godzinę temu, Bengal napisał:

jak na 1 to mi się podoba :)

ale brakuje mi washa i coś z tą szybą się stało chyba :D

Dzięki... W szybie odbiła się folia która jest przyklejona na "suficie" kartonu "studia"... Muszę nad lepszymi zdjęciami popracować. Co do washa.. to dla mnie wyższa szkoła jazdy, zamówiłem coś ale tego zostawię tak jak jest, czyli w wersji wyjściowej fabrycznej(brakuje konserwacji nadkoli i trzech płyt pancernych zamontowanych na ramię) . Miałem okazję składać 400 sztuk (prawdziwy pojazd) kilka modeli dingo 2 w różnych wersjach i nawet  kierować nim, dla tego mam sentyment i myślę że to nie ostatni jaki złożyłem.

DSC02397.JPG

Edytowane przez Knoper

7 minut temu, Adamo722 napisał:

Potrenuj na tym modelu z washem? zobaczysz różnicę?

Zastanowię się a raczej poczytam, bo nie chciał bym czegoś zepsuć... Zamówiłem takie  coś  nada się to? Malowane jest to revellem email. 

Dzięki za o odpowiedz 

Screenshot_20200209_222624.jpg

• 2 weeks later...

Chyba lepiej, wash bardzo delikatny, na kołach jeszcze nic nie kładłeś?
Natomiast nadal niewiele widać na zdjęciach, poza tym, że światło masz centralnie z góry? Jeśli masz ustawienia, powalcz z balansem bieli - tło z tyłu jest kompletnie brązowe, Światło załatwią Ci 2 żarówki za 10 złotych i zwykłe biurkowe lampki:
49111716246_f411216f5c_b.jpg&key=9316f6e

efekt:
49148378103_ccfa9a509d_c.jpg&key=cd96259

W dniu 24.02.2020 o 10:22, kryspacz napisał:

Chyba lepiej, wash bardzo delikatny, na kołach jeszcze nic nie kładłeś?
Natomiast nadal niewiele widać na zdjęciach, poza tym, że światło masz centralnie z góry? Jeśli masz ustawienia, powalcz z balansem bieli - tło z tyłu jest kompletnie brązowe, Światło załatwią Ci 2 żarówki za 10 złotych i zwykłe biurkowe lampki:
49111716246_f411216f5c_b.jpg&key=9316f6e

efekt:
49148378103_ccfa9a509d_c.jpg&key=cd96259

Część .... Już dałem ciała nie widziałem jak zabrać się za washa  na zdjęciach jęszcze świeżo po malowaniu...... próbowałem ale nie wiedziałem że na matt trzeba  lakierem połyskiem dać... potem wash i znów matt je się ciągle uczę. Póki co zmyłem wash i składam Tiger 1 E..... Muszę poczekać trochę z washa jestem zły na siebie bo nie do końca dało się zmyc to co spieprzyłem a nadal tego nie ogarniam. Póki co biorę się za składanie fabryki czyli  tak jak z linii... potem z czasem spróbuję washa bo to na prawdę super Effekt daje. 

IMG_20200225_005253.jpg