Knoper Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 (edytowane) Witam mam na imię Piotr, mam 35 lat na forum jestem bardzo krótko. Dingo 2 jest moim pierwszym projektem...Pomalowałem go według instrukcji "DE Afganistan 2010" trochę Airbrush trochę pędzel wszystko robiłem pierwszy raz więc nie jest to za estetycznie, popełniłem dużo błędów... Chciał bym go jeszcze pomalować matowym klarem ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Trochę walczyłem ze zdjęciami wyszło jak wyszło będę nadal trenował . Pozdrawiam Edytowane 9 Lutego 2020 przez Knoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 jak na 1 to mi się podoba ale brakuje mi washa i coś z tą szybą się stało chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knoper Napisano 9 Lutego 2020 Autor Share Napisano 9 Lutego 2020 (edytowane) Godzinę temu, Bengal napisał: jak na 1 to mi się podoba ale brakuje mi washa i coś z tą szybą się stało chyba Dzięki... W szybie odbiła się folia która jest przyklejona na "suficie" kartonu "studia"... Muszę nad lepszymi zdjęciami popracować. Co do washa.. to dla mnie wyższa szkoła jazdy, zamówiłem coś ale tego zostawię tak jak jest, czyli w wersji wyjściowej fabrycznej(brakuje konserwacji nadkoli i trzech płyt pancernych zamontowanych na ramię) . Miałem okazję składać 400 sztuk (prawdziwy pojazd) kilka modeli dingo 2 w różnych wersjach i nawet kierować nim, dla tego mam sentyment i myślę że to nie ostatni jaki złożyłem. Edytowane 9 Lutego 2020 przez Knoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 (edytowane) Ładnie i czysto pomalowany A to daje Ci duże nadzieje na szybki rozwój umiejętności. Edytowane 9 Lutego 2020 przez kubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Lutego 2020 Share Napisano 9 Lutego 2020 Potrenuj na tym modelu z washem zobaczysz różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knoper Napisano 9 Lutego 2020 Autor Share Napisano 9 Lutego 2020 7 minut temu, kubisz napisał: Ładnie i czysto pomalowany A to daje Ci duże nadzieje na szybki rozwój umiejętności. Dzięki będę się starał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knoper Napisano 9 Lutego 2020 Autor Share Napisano 9 Lutego 2020 7 minut temu, Adamo722 napisał: Potrenuj na tym modelu z washem zobaczysz różnicę Zastanowię się a raczej poczytam, bo nie chciał bym czegoś zepsuć... Zamówiłem takie coś nada się to? Malowane jest to revellem email. Dzięki za o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knoper Napisano 24 Lutego 2020 Autor Share Napisano 24 Lutego 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Chyba lepiej, wash bardzo delikatny, na kołach jeszcze nic nie kładłeś? Natomiast nadal niewiele widać na zdjęciach, poza tym, że światło masz centralnie z góry? Jeśli masz ustawienia, powalcz z balansem bieli - tło z tyłu jest kompletnie brązowe, Światło załatwią Ci 2 żarówki za 10 złotych i zwykłe biurkowe lampki: efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knoper Napisano 27 Lutego 2020 Autor Share Napisano 27 Lutego 2020 W dniu 24.02.2020 o 10:22, kryspacz napisał: Chyba lepiej, wash bardzo delikatny, na kołach jeszcze nic nie kładłeś? Natomiast nadal niewiele widać na zdjęciach, poza tym, że światło masz centralnie z góry? Jeśli masz ustawienia, powalcz z balansem bieli - tło z tyłu jest kompletnie brązowe, Światło załatwią Ci 2 żarówki za 10 złotych i zwykłe biurkowe lampki: efekt: Część .... Już dałem ciała nie widziałem jak zabrać się za washa na zdjęciach jęszcze świeżo po malowaniu...... próbowałem ale nie wiedziałem że na matt trzeba lakierem połyskiem dać... potem wash i znów matt je się ciągle uczę. Póki co zmyłem wash i składam Tiger 1 E..... Muszę poczekać trochę z washa jestem zły na siebie bo nie do końca dało się zmyc to co spieprzyłem a nadal tego nie ogarniam. Póki co biorę się za składanie fabryki czyli tak jak z linii... potem z czasem spróbuję washa bo to na prawdę super Effekt daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knoper Napisano 28 Lutego 2020 Autor Share Napisano 28 Lutego 2020 (edytowane) Co do oświetlenia masz rację mam lampy z góry zajmę się tym dzięki. Edytowane 28 Lutego 2020 przez Knoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi