SnajperTBG Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 (edytowane) Witam. Jestem Sergiusz i to będzie moja 1 recenzja i publikacja na tym forum . Kowalec 222 to Twoja zasługa!!! Na model czaiłem się sporo czasu aż przyszedł do moich rączek. Jako że zvezda odnotowała ostatnio spory skok technologiczny więc można śmiało zaliczyć modeli do górnej półki świata. Do modelu dokupiłem żywiczne koła rodzimego producenta PanzerArt. Niestety miałem problem gdyż 1 było kiepsko odlane. Po miesiącu dostałem już dobre. W zvezdowskim pudełku znajdziemy średniej jakości gumowe koła, wypraski, kalki, naklejki, instrukcje. Czyli standard do wykonania modelu. Edytowane 24 Lutego 2020 przez SnajperTBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Pytanie za 100 jakie malowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 24 Lutego 2020 Autor Share Napisano 24 Lutego 2020 Model na początku klei się jakby były to klocki Lego były spasowanie wyśmienite. W pewnym momencie miałem wrażenie że to trumpek a nie zvezda. Ale dosyć gadania, oto fotki z postępu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 24 Lutego 2020 Autor Share Napisano 24 Lutego 2020 (edytowane) 34 minuty temu, Bengal napisał: Pytanie za 100 jakie malowanie ? Arktyczne . Szyby w kabinie zabezpieczyłem taśmą od tamki. Montaż koła zapasowego zapożyczyłem od felgi plastikowej. W dodatku pociąłem felgę aby mieć kawałki plastiku na końcówki drążka co by pasowały koła panzerarta. Na tym etapie wszystko elegancko pasowało. Edytowane 24 Lutego 2020 przez SnajperTBG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Dasz radę to w całości malować ? Tam dość mocno jest eksponowany silnik :) Poza tym nareszcie ktoś ze Zvezdą ruszył, moja czeka na swój czas, czyli muszę skończyć Terminatora II :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 24 Lutego 2020 Autor Share Napisano 24 Lutego 2020 9 minut temu, chorąży napisał: Dasz radę to w całości malować ? Tam dość mocno jest eksponowany silnik Poza tym nareszcie ktoś ze Zvezdą ruszył, moja czeka na swój czas, czyli muszę skończyć Terminatora II Wczoraj do nocy siedziałem wieże robiłem także jutro fotki jak wrócę z roboty. Myślę że dam. Model jest podzielony na segmenty co by mi łatwiej było. Mogłem osobno zderzak dać ale zapędziłem się z instrukcją i go skleiłem. Trzeba będzie najpierw go pomalować, zamaskować a potem malować ramę z silnikiem itd. Terminatora też robiłem i bardzo miło go wspominam Pytanie mam do szanownego grona modelarzy. Jakiś nieśmierdzaący klej do modelu oraz jak najmniej śmierdzący podkład pod farbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 2 godziny temu, SnajperTBG napisał: Kowalec 222 to Twoja zasługa!!! No i super, im więcej Pancyrów tym ciekawiej, mój na tą chwilę czeka w pudle, tak że będę tu zaglądał i kibicował. Nie smierdzący klej pachnący limonką Tamiya Extra Thin, co do podkładu ja używam One Shota Migowskiego, dla mnie nie jest jakiś szczególnie uciążliwy, ale ja mam kąt malarski w garażu więc jakoś się specjalnie nie skupiałem na jego zapachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Wygląda ok - trochę nad zdjęciami mógłbyś popracować (mniej elementów w tle i inne światło). Klej jak kolega napisał Tamka Limonene 87134 - podkładu nieśmierdzącego nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 25 Lutego 2020 Autor Share Napisano 25 Lutego 2020 (edytowane) Zrobione na ramę idą 3 budy które nie są przyklejone oraz żądła na środkową. Ułatwienie do malowania. Edytowane 25 Lutego 2020 przez SnajperTBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 25 Lutego 2020 Autor Share Napisano 25 Lutego 2020 Sklejało się milutko i bezproblemowo Miałem dylemat co z antenami ale nawierciłem plastik i włożyłem 2 anteny do bmp3 od Rb model. Innych nie miałem a zacnie się prezentują. Muszę jeszcze zrobić małe odwierty w lufie co by to wyglądało jak należy oraz podszlifować wszystkie szwy które widać Teraz czas na pracę zawodową przerwa na 2 tygodnie Potem podkład i zabawa w ciapki. Co do fotek to jak wrócę z delegacji to zamówię 2 lampy na biurko i jakieś mini studio fotograficzne się zmontuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 25 Lutego 2020 Share Napisano 25 Lutego 2020 No ładnie idzie, jeśli mogę coś podpowiedzieć to elementy na zdjęciu dobrze by było nawiercić, w modelu Tiger Model było tak samo, ja u siebie wymieniłem na element z MENG'a, anteny spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez SnajperTBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Człowiek zabiegany jak wiewiórka w Łazienkach Królewskich na jesień i brakowało czasu siąść pomalować i zrobić galerie. Aż nastał ten dzień. Wiem że mogło by być lepiej jeśli chodzi o brudzing ale boje się że go tak upier**le że wyjdzie jak jeden z moich leo 2a4 po 2 miesiącach na Żaganiu bez myjki i to zimą Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Kalka dobrze siadła? Bo ta gwiazda nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Siadła wg mnie ok ale jest nałożona na wypukłość i stąd może być taki efekt wizualny. Na sam koniec muszę model psiknąć sidoluxem i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi