Trojan Napisano 25 Lutego 2020 Share Napisano 25 Lutego 2020 Zapraszam do śledzenia budowy nowego auta. Model zamierzam wykonać niemal prosto z pudła. Ma być czysto i ładnie. Jedynymi dodatkami będą kalki carbonowe Studio27 oraz blaszki Hobby Design. Kolor wybrany, będzie to Ventura Orange z palety Zero Paints. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 25 Lutego 2020 Share Napisano 25 Lutego 2020 Świetnie wygląda ten carbon! To wycinane z arkusza czy dedykowany zestaw? Jeśli wycinane to podaj proszę dokładny numer kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 25 Lutego 2020 Share Napisano 25 Lutego 2020 Zapowiada się super. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 25 Lutego 2020 Autor Share Napisano 25 Lutego 2020 4 godziny temu, jakub476 napisał: Świetnie wygląda ten carbon! To wycinane z arkusza czy dedykowany zestaw? Dzięki Dedykowany zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 26 Lutego 2020 Autor Share Napisano 26 Lutego 2020 Wnętrze gotowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 tempo całkiem całkiem - patrze dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Lutego 2020 Super Moderator Share Napisano 26 Lutego 2020 Fajne Wnetrze z pedzla czy aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 Bardzo fajnie wychodzi Ci ten model. Będę z chęcią obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 26 Lutego 2020 Share Napisano 26 Lutego 2020 Bardzo ładnie, powiedz mi proszę na kolorze pomarańczowym wgłębienia jakoś wash'owałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 27 Lutego 2020 Autor Share Napisano 27 Lutego 2020 W dniu 26.02.2020 o 22:31, Browarek90 napisał: Bardzo ładnie, powiedz mi proszę na kolorze pomarańczowym wgłębienia jakoś wash'owałeś? Tak. Użyłem brązowego Panel Line Tamiyi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 28 Lutego 2020 Share Napisano 28 Lutego 2020 Przyjemnie się to ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Lutego 2020 Super Moderator Share Napisano 28 Lutego 2020 W dniu 26.02.2020 o 12:40, Marcin Rogoza napisał: Fajne Wnetrze z pedzla czy aero? A ja zapytam raz jeszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 28 Lutego 2020 Share Napisano 28 Lutego 2020 1 godzinę temu, Marcin Rogoza napisał: A ja zapytam raz jeszcze A to z pędzla da się tak pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 28 Lutego 2020 Autor Share Napisano 28 Lutego 2020 35 minut temu, kashato napisał: A to z pędzla da się tak pomalować? 35 minut temu, kashato napisał: A ja zapytam raz jeszcze Wszystko malowane aero. Pędzlem raczej tak nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 28 Lutego 2020 Share Napisano 28 Lutego 2020 To miałem na myśli. Czysta robota, dobrze to się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 21 Marca 2020 Autor Share Napisano 21 Marca 2020 Drobny poślizg w aktualizacji ale prace trwają. Lakier bazowy położony. Z przygodami. Strasznie trudny kolor. Przypomnę Zero Paints - Ventura Orange. Lakier jest półprzezroczysty więc jakikolwiek brud czy niedokładność pozostaje widoczny. Lakier trzeba położyć tylko i wyłącznie na biały podkład. Lakiery Zero mają tę właściwość, że nie lubią zbyt grubej warstwy i złego podkładu. Już wielokrotnie się przekonałem. Potrafią wejść w reakcję a tworzywem. Za gruba warstwa marszczy się i "wgryza" w tworzywo. To mnie spotkało mimo doświadczenia z tymi lakierami. Karoseria wylądowała w DOTcie a potem szlifowanie do gołego tworzywa. Zrezygnowałem z podkładu Tamiyi i położyłem szary Motip z aero. Szlifowanie. Na to warstwa białego surfacera Mr.Hobby. Lakier bazowy kładłem cieniutkimi warstwami w odstępach co godzinę. Wyszło 12 warstw i kilka wieczorów zanim kolor się nie ustabilizował. Sam kolor jest rewelacyjny, piękna perła w świetle słonecznym. Zrezygnowałem z zestawowych pasów i zastąpiłem je carbonową kalką. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Marca 2020 Share Napisano 22 Marca 2020 (edytowane) Fajnie wyszedł, "żółty" zawsze dobrze wygląda Działań z podkładami nie rozumiem, jest przecież podkład od Zero i to biały... Edytowane 22 Marca 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Marca 2020 Super Moderator Share Napisano 22 Marca 2020 7 godzin temu, Trojan napisał: Strasznie trudny kolor. Przypomnę Zero Paints - Ventura Orange. To jest kolor dedykowany McLarenowi czy Ford też fabrycznie występuje w tym kolorku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 22 Marca 2020 Share Napisano 22 Marca 2020 Kalki karbonowe to dedykowany zestaw czy jakiś inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Marca 2020 Share Napisano 22 Marca 2020 21 minut temu, Irek-M1 napisał: Kalki karbonowe to dedykowany zestaw czy jakiś inny. Przewiń stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 22 Marca 2020 Autor Share Napisano 22 Marca 2020 13 godzin temu, Dorotka napisał: Działań z podkładami nie rozumiem, jest przecież podkład od Zero i to biały... Tak, ale akurat nie chciałem zamawiać jednej sztuki za 5 funtów gdy przesyłka kosztuje 15 11 godzin temu, Marcin Rogoza napisał: To jest kolor dedykowany McLarenowi czy Ford też fabrycznie występuje w tym kolorku? Tak, to kolor dla McLarena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 23 Marca 2020 Autor Share Napisano 23 Marca 2020 Bezbarwny ZeroPaints 2K siadł ślicznie. Zostawię na dzień, dwa do porządnego wyschnięcia. Następnie szlif i polerka tam gdzie to konieczne bo mimo uwagi przy lakierowaniu jest kilka drobniutkich paproszków. No a potem już można wszystko składać w całość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Marca 2020 Share Napisano 23 Marca 2020 Chciałbym zobaczyć obok porsche pomarańczowe ciekawe jak by wyglądały obok siebie hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 23 Marca 2020 Autor Share Napisano 23 Marca 2020 28 minut temu, Bengal napisał: Chciałbym zobaczyć obok porsche pomarańczowe ciekawe jak by wyglądały obok siebie hmm Porsche, a przynajmniej Jagermeister ma zupełnie inny odcień. Kiedyś staną obok siebie choć to nie ta sama skala. Na razie na tapecie będzie też Porsche ale 911 GT1 od Tamki. Do dużego 934 brakuje mi części i dodatków jak śruby, kable itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 24 Marca 2020 Share Napisano 24 Marca 2020 a gdzie kupujesz ten lakier bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi