Skocz do zawartości

Supermarine Seafire Mk.IIC (Hybrid) SWORD 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Następny model po odnowieniu.Nie wszystko wyszło tak jak miało ale wygląda lepiej niż przedtem.

Model przedstawia samolot Seafire  Mk.IIc (Hybrid) z  834 NAS bazujący na HMS Battler w 1944 roku na Oceanie Indyjskim.Pilot Lt.DAE Holbrook.Malowany farbami AK Real reszta zestawowa.Zapraszam

Tak wyglądał przed renowacją

.obraz.thumb.png.e4af23b070f2fc1f28bec9b68c3e628e.png

Tak wygląda teraz

xhdnRgvl.jpgjNL6DRul.jpgflY2k0Jl.jpgJEWAVXul.jpgoUyNctul.jpgtH5B9hfl.jpg

Z towarzyszem .

zWOhsatl.jpgD7juw0dl.jpg

• Like 4
Napisano

Operacja udana tylko pacjent przedawkowal.

Model nawet fajnie w tym malowaniu wyglada ale chyba z tym predashingiem na górze troche przesadziles?

• Thanks 1
Napisano
8 minut temu, Adamo722 napisał:

ale chyba z tym predashingiem na górze troche przesadziles?

Na pewno przesadziłem ale na żywo tak źle nie wygląda.Następny raz przemalowywał nie będę.:mrgreen: Będzie jeszcze jeden Seafire i mam nadzieję że wyjdzie lepiej.

• Like 1
Napisano (edytowane)

(...)Twój model (...) .

Edyta:

Reszta była offtopem. Przepraszam za nią; usunąłem.

Edytowane przez greatgonzo
  • Confused 1
Napisano
7 godzin temu, greatgonzo napisał:

Cóż, Twój model

I tego się trzymajmy.

• Like 1
Napisano

Mnie się bardzo podoba. Lubię jak modele mają pewne elementy dołożone od modelarza. A czy jest co do milimetra dokładnie jak w pierwowzorze, to wg mnie jest to drugo planowe; model jest modelem, ma przedstawiać sylwetkę, być ładnie  sklejony i cieszyć oko, szczególnie autorowi wykonanego modelu.

• Thanks 1
Napisano
W dniu 8.03.2020 o 21:26, greatgonzo napisał:

Reszta była offtopem. Przepraszam za nią; usunąłem.

Spoko luzik.Ja się nie obraziłem.:piwo:

Napisano
5 godzin temu, Karol napisał:

Jak wspominasz prace z tym zestawem, warto go nabyć czy szkoda nerwów?

Napiszę tak.Jest to w tej chwili najlepszy na rynku model Seafire.Za dużo szpachli nie było potrzebne i składalność też w miarę.Jedyny problem to osłona kabiny .Ostanią sekcję trzeba podpiłować.Choć moja opinia może nie być obiektywna bo jakoś jestem "zafiksowany" na modele SWORDA.