Nordyk575 Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 Witam kolegów, wszystko doszło tylko mam problem z przyłączem do kompresora. Końcówka w kompresorze ma gruby gwint a końcówka na szlauchu drobny. Wszystko jest pozamykane i nie ma jak samemu w sklepie dobrać końcówki. Jaki to ma być gwint ?lub jak się ta końcówka nazywa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 Drobny gwint 1/8 gruby gwint 1/4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordyk575 Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 Ten ze zdjecia ? Nie za krótki ten gwint pod końcówkę szlaucha od pistoletu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 Nie, w nakrętce węża powinna być gumowa uszczelka. Dokręć z rozsądkiem ( by jej nie uszkodzić) i fertig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordyk575 Napisano 10 Stycznia 2021 Share Napisano 10 Stycznia 2021 Zamówiłem tą końcówkę z powyższego zdjęcia, przyjdzie w środę. W przyszłym tygodniu mam nadzieję, że wszystko sklece do kupy i ogień Miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordyk575 Napisano 12 Stycznia 2021 Share Napisano 12 Stycznia 2021 (edytowane) Koledzy doszedł gwint i jest dobry ale ta część która wchodzi w szybkozłączke kompresora jest za duża stojak na pistolet zrobiłem że złomu który był w domu Edytowane 12 Stycznia 2021 przez Nordyk575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 12 Stycznia 2021 Share Napisano 12 Stycznia 2021 nie pozostaje ci nic innego: 1. albo redukcja z 1/4 na 1/8 2. albo zmierzyć szybkozłącze suwmiarką i kupić prawidłowe 3. albo wykręcić szybkozłącze i podpiąć na krótko poprzez nypel redukcyjny...ale to ostateczność bo kitajce często skręcają to na klejach i ciężko się demontuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordyk575 Napisano 12 Stycznia 2021 Share Napisano 12 Stycznia 2021 Byłem pod bauhausem ale policja mnie nie wpuściła bo ludzie już oblegają i demonstrują pod sklepami. Muszę czekać, przez internet zamówiłem miało być i jest zonk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordyk575 Napisano 22 Stycznia 2021 Share Napisano 22 Stycznia 2021 Ktoś pomoże? Nadal nie dostałem nigdzie takiej przejściówki z gwintem 1/8 i drugi koniec jest niestandardowy cieńszy niż do normalnych kompresorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 22 Stycznia 2021 Share Napisano 22 Stycznia 2021 Bawisz się w jakieś szybkozłączki a pisałem Tobie o zwykłym nyplu i problem rozwiązuje : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Stycznia 2021 Share Napisano 22 Stycznia 2021 zmierz średnicę złącza suwmiarką tego jest cała masa, od rozmiaru 5mm do 13mm. ja mam w kompresorze złączkę średnicy 12mm z gwintem 3/ 8 wewn. aby zadziałało wkręciłem redukcję 3/8 na 1/4, do tego nypel 1/4 i wąż. Ogarnij sobie: nypel redukcyjny 1/8 na 1/4, mufkę 1/4 i poskładaj tak: końcówka szybkozłączki - mufka- nypel - wąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Stycznia 2021 Share Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) W dniu 8.01.2021 o 18:01, Nordyk575 napisał: Końcówka w kompresorze ma gruby a końcówka na szlauchu drobny. to na pewno jest gwint calowy???? bo może być metryczny ... https://bazawiedzy.air-com.pl/tabela-gwintow-calowych-i-metrycznych/ Edytowane 22 Stycznia 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi