Xmen Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Przedstawiam następny myśliwiec FAA. 804 Sq. Orkady 1940.Przybrudzony symbolicznie bo okazji o walki te samoloty nie miały za wiele.Nie wiem dlaczego ludziska omijają te modele.Nikt inny tej wersji nie robi i wyboru nie ma a i samolot ciekawy..Model firmy AZ Model składał się całkiem nie żle choć to może kwestia przyzwyczajenia.Z tego co widzę na zdjęciu to płat malowany na czarno do poprawki.Tym razem nie ma zdjęcia całej kolekcji bo się nie mieszczą w kadrze. Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez Xmen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Jak zwykle fajna robota i niespecjalne oświetlenie Nie chce mi się teraz grzebać po necie, ale czym tak zewnętrznie Martlety różniły się od Wildcatów z tego okresu? Tam chyba niuanse i to w środku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Bardzo ładny Żbik. Podoba mi się. Jak dla mnie chyba najładniejszy z całej rodzinki. A i malarsko coraz ciekawiej koledze wychodzi. Co do płata to bym zostawił tak jak jest. Czarny to ciężki kolor do kamo i z tą poprawką może być różnie. Martlet od Wildcata różnił się między innymi silnikiem i dla tego ma inne okaptowanie osłony. Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez abtb literówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2020 36 minut temu, WujekAlice napisał: czym tak zewnętrznie Martlety różniły się od Wildcatów z tego okresu? Martlet Mk.I miał inny silnik i dlatego miał inny kształt osłony silnika.Miał też inne śmigło bez nakładek.Różnił się też rozmieszczeniem uzbrojenia w skrzydłach.Miał jak amerykańskie 4 km. ale inaczej rozmieszczone i podział blach na skrzydłach jest inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 No i wiem wszystko. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2020 19 minut temu, WujekAlice napisał: No i wiem wszystko. Dziękuję. Służę uprzejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Bardzo przyjemny i dodatkowy plusik za ciekawe malowanie. Podoba mi się ładnie położony kamuflaż. Well done Sir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Mnie również się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi