spiton Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Przymierzam sie do tego samolotu, ale nie wiem jaki model kupić.??? Będę wdzięczny za podzielenie sie ze mną wiedza w tym zakresie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Dawno nie zajmowałem się tą skalą ale obawiam się, że... żaden Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2008 To tak jeszcze spytam, skoro żaden :-) A italerka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) Mam niesklejonego Miga-29 ICMu. Wyglada jak shortrun. Wnetrze prawie nic. 6 belek uzbrojenia+kpr, podkadlubowy zbiornik paliwa. Linie wglebne z wyjatkiem dolnej czesci kadluba :-) proste do poprawienia. W porownianiu do moich planow to lezy dobrze. Jedynie skrzydla maja ok 4mm za duza rozpietosc - tez latwe do poprawienia. Trudno mi ocenic przekroje i ksztalt kadluba. Na "oko" wydaje sie poprawny. Malowanie rosyjskie z Niemiec z 1994 i ukrainskie z 2000 (ciekawe godlo pilota w postaci zapisu nutowego na pieciolinii). Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Miałem kiedyś ten z Italerii - sklejalny ale nie rzuca na kolana... Można dostać do niego troche zestawów waloryzacyjnych. Pozdrawiam, Maciej P.S. Spiton, są inne piękne modele w tej skali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavi Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Dobrego 29-go robi się z Italeri + Airfix/Heller. Proces łączenia tych modeli był opisany w Mini Replice. Chodzi głównie o kształt powierzchni sterowych i wloty powietrza. Jeśli nie chcesz się zbytnio "bawić" - model Airfix/Heller jest OK. Jeszcze parę blaszek, trochę pracy i nie ma się czego wstydzić. Kalki są. Tally Ho! Dodam jeszcze, że to MiniReplika nr 22 (6/2001). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Bardzo dziękuje za podzielenie sie ze mną waszą wiedzą. Okazuje sie ,że często nie ma prostych odpowiedzi :-))) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 A myślałeś o zakupie Revella? Z tego co wiem jest on jednym lepszych modeli, ostatnio było kilka sztuk na allegro nówki sztuki, sklep sprzedawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 W modelu Airfixa podoba mi się najbardziej całe podwozie... Italeri bardziej mi się widzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Kobyliński Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 A Italeri to to samo co ESCI? Czy jest to inny model? Pozdrawiam Grzegorz K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Osobiście uważam że ITALERI - ale są różne opinie. Można spróbować połączyć ITALERI.AIRFIX i HELLERA. Model ESCI to nie to samo co ITALKA. W ESCI kabina jest bardzo szeroka i wygląda dosyć paskudnie. KRYSTEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2008 A fujimi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 A fujimi ?? Fujimi, Hasegawa, Esci to śmieci nie modele Miga-29. Niech ludzie sobie to zapiszą albo coś... Co do Hellera to robili Tylko wersję UB na podstawie ramek Airfixa... Więc KRYSTEK jak chcesz użyć Hellera i Airfixa skoro to to samo ?? Chyba, że albo, albo... Nie znajomość tematu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Miałem na myśli wykorzystanie tylko niektórych elementów z modelu ITALERI i AIRFIXA. Proponuję przeczytać artykuł z MINI REPLIKI NR.22 gdzie do budowy MIG-a 29 użyto obu zestawów. Nie jestem zwolennikiem łączenia rożnych zestawów lecz wyboru możliwie najlepszego.Jestem za ITALKĄ. I mój 29 wykonany tylko z zestawu ITALERI - z tylko sobie znaną znajomością tematu. Pozdrawiam wszystkich KRYSTEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Nie miałem nic złośliwego na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Ja Cię pokuszę 48ką Academy. Całkiem niezły modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Polecam Italerkę, sam ją sklejałem - możesz poczytać o tym w Mini Replice nr 22, o której tu wspominano. Inaczej niż W.Butrycz użyłem tylko podwozia i sterów wysokości z Airfixa. Cały model, tak samo jak i Airfix należy na nowo - poprawnie - wytrasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sniper Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 A czy ktoś miał do czynienia z Migiem 29 ze Zviezdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Rozumiem, ze wszyscy dyskutujecie o wersji 9-12. Jezeli chodzi o 9-13 to najlepszy, bo chyba jedyny :-) w 1/72, jest ICM, o ktorym pisalem pare postow wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi