Adamo722 Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 A ja się zastanawiałem gdzie cię wcięło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2020 No dobra... Mnie się chce więc czyszczę, poniżej po 1 etapie... Czynność trzeba przyznać jest mocno "upierdliwa", ale mechaniczna, więc, co tam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 Oj tam oj tam, masz dużo czasu i chęci, to akurat do niedzieli zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2020 9 minut temu, toled napisał: Oj tam oj tam, masz dużo czasu i chęci, to akurat do niedzieli zejdzie Bez przesady, taki silnik to gdzieś godzinka, półtorej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Lipca 2020 Autor Share Napisano 16 Lipca 2020 (edytowane) Udało mi się "dogiąć" i poskładać ramę... Edytowane 16 Lipca 2020 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lipca 2020 Autor Share Napisano 17 Lipca 2020 Ciąg dalszy walki z geometrią ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Lipca 2020 Autor Share Napisano 17 Lipca 2020 Rama, silnik, wahacz zebrane do kupy... (na pręty i śrubki) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Lipca 2020 Autor Share Napisano 19 Lipca 2020 Łączenie i wypełnianie W tym wypadku mieszanką kleju CA i opiłków Jeżeli ktoś narzeka na tradycyjny plastik i szpachlę to powinien przestać 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Lipca 2020 Autor Share Napisano 20 Lipca 2020 Zaczyn lag, dolnej i górnej półki, klamek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Lipca 2020 Autor Share Napisano 24 Lipca 2020 Zabawy z wydechem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primabaleron Napisano 26 Lipca 2020 Share Napisano 26 Lipca 2020 W dniu 19.07.2020 o 16:03, Dorotka napisał: Łączenie i wypełnianie W tym wypadku mieszanką kleju CA i opiłków Jeżeli ktoś narzeka na tradycyjny plastik i szpachlę to powinien przestać Znany i.... nielubiany problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primabaleron Napisano 26 Lipca 2020 Share Napisano 26 Lipca 2020 A to Kolega Dorotka "ścichapęk" Zasiadam i znając warsztat Kolegi to się jeszcze czegoś nauczę. Robię drugie MFH w życiu i potwierdzam, że to zestawy dla indywidualistów-sadomomasochistów z grubszym portfelem Wprawka przed 250? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Lipca 2020 Share Napisano 26 Lipca 2020 10 minut temu, primabaleron napisał: to zestawy dla indywidualistów-sadomomasochistów z grubszym portfelem To dlatego tak dobrze mi się ogląda, jak ktoś się z tym morduje Mam olbrzymie pokłady cierpliwości, ale jakbym miał w aluminium robić i wszystko dopracowywać - to wywaliłbym to przez okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Lipca 2020 Autor Share Napisano 26 Lipca 2020 2 godziny temu, primabaleron napisał: A to Kolega Dorotka "ścichapęk" ...... Wprawka przed 250? Jak "ścichapęk" skoro warsztat już blisko od 2 miesięcy 250 leży i czeka... A czy się doczeka? Zobaczymy 2 godziny temu, toled napisał: To dlatego tak dobrze mi się ogląda, jak ktoś się z tym morduje Mam olbrzymie pokłady cierpliwości, ale jakbym miał w aluminium robić i wszystko dopracowywać - to wywaliłbym to przez okno Ja w tak zwanym międzyczasie dostałem zawału, ale to nie przez aluminium... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Lipca 2020 Autor Share Napisano 31 Lipca 2020 (edytowane) Czołem! Kończę powolutku zewnętrzną część ramy i zaczynam się zastanawiać nad jej "wypełnieniem" (tudzież wahacza)... Robota zapowiada się na upierdliwą... Jak sądzicie, bo sam już nie wiem? Edytowane 31 Lipca 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 31 Lipca 2020 Share Napisano 31 Lipca 2020 Problem czym ją wypełnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2020 6 godzin temu, cayman napisał: Problem czym ją wypełnić? Nie, z tym problemu nie mam... Pytanie, czy się w to ładować.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 1 Sierpnia 2020 Share Napisano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Dorotka napisał: Nie, z tym problemu nie mam... Pytanie, czy się w to ładować.... ? Ja ramę bym odpuścił a w wahaczu wypełnił boki a zakole bym zostawił.Tak zrobiłem teraz w CBRce. Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) W dniu 1.08.2020 o 07:50, cayman napisał: Ja ramę bym odpuścił a w wahaczu wypełnił boki a zakole bym zostawił.Tak zrobiłem teraz w CBRce. Trzeba pokombinować... Pogapię się jeszcze na oryginał... Na razie "pasuje" dalej i robię listę zmian, które trzeba zrobić (spawy, podkładki, śrubki). W sumie to już się do tego metalowego materiału przyzwyczaiłem Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2021 Panigale mnie chwilowo znudził, więc wracam do "Suzi", co niniejszym sygnalizuję Ramę jednak wypełniam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 8 Stycznia 2021 Share Napisano 8 Stycznia 2021 Masz taka mała TIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Lutego 2021 Autor Share Napisano 1 Lutego 2021 Ecie, pecie..., czyli powolutku kończę kompletowanie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Lutego 2021 Autor Share Napisano 1 Lutego 2021 I zbiornik.... Zamknięty: Otwarty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 1 Lutego 2021 Share Napisano 1 Lutego 2021 Fajne detale ,szkoda że nie będą widoczne. Kiedy malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primabaleron Napisano 1 Lutego 2021 Share Napisano 1 Lutego 2021 Część imitacji śrub MFH usunąłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi