unicaunica Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 (edytowane) Trzeba przywrócić równowagę mocy Dział został zdominowany przez mikrusy, ponadto wszędzie panoszy się moda na coraz wymyślniejsze malowania co prowadzi do frustracji i konfliktów Stając na przeciw tym wyzwaniom postanowiłem rozpocząć swoją rebelię. Model w skali 1/28 do tego żaglowy, cywilny, czysty, malowany jednolicie, bez dodatków. Z takiego założenia wielu z was pomyśli że to będzie zabawka , zobaczymy jak będzie Edytowane 6 Maja 2020 przez unicaunica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Uuu panie to ja siadam i patrząc z ciekawością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 no Kolego.... rozrzut tematyczny to masz niczym ze szwajcarskiej bombardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 7 Maja 2020 Autor Share Napisano 7 Maja 2020 Potrzeba szybkiego sukcesu Jacht zaginął u wybrzeży Szkocji a fregata ma nazwę po szkockim hrabstwie więc mają coś wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 (edytowane) 12 godzin temu, unicaunica napisał: …. postanowiłem rozpocząć swoją rebelię. ... Wpieramy Cię !! Edytowane 7 Maja 2020 przez blacman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 (edytowane) To tak pod Szkotów! Edytowane 7 Maja 2020 przez piotrkur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 23 Lipca 2020 Autor Share Napisano 23 Lipca 2020 Szkielet złożony i teraz tarnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 23 Lipca 2020 Share Napisano 23 Lipca 2020 Sam raz składałem drewniany model. To była szalupa z HMS Bounty. Świetna zabawa - szczególnie z przyklejaniem desek burtowych do wręg będę obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Lipca 2020 Share Napisano 23 Lipca 2020 ładnie, ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 23 Lipca 2020 Share Napisano 23 Lipca 2020 Kurczę ,przegapiłem start! Kiedyś, daaawno, daaawno temu, że już nawet nie pamiętam kiedy czytałem taką książeczkę "Moje Pen Duicki". Więc będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 23 Lipca 2020 Share Napisano 23 Lipca 2020 Też popatrzam bo mam w planie drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 24 Lipca 2020 Share Napisano 24 Lipca 2020 Poprzeczką idzie w górę patrzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 24 Lipca 2020 Autor Share Napisano 24 Lipca 2020 To dopiero początek, a drewno to bardzo wdzięczny materiał więc zachęcam Poprzeczka raczej spadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 25 Lipca 2020 Autor Share Napisano 25 Lipca 2020 Początek pokładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 26 Lipca 2020 Share Napisano 26 Lipca 2020 Fornir był w zestawie czy dokupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 26 Lipca 2020 Autor Share Napisano 26 Lipca 2020 Wszystko pudełkowe i tak zostanie, bardzo przyzwoity zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 29 Lipca 2020 Autor Share Napisano 29 Lipca 2020 Podłoga dalej się kładzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Lipca 2020 Share Napisano 30 Lipca 2020 ładna piroga no i konkretna, bo patrząc po fotce to chyba grubo ponad pół metra będzie miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Jeszcze pół metra niema, patyka brakuje. To najmniejszy mój model co do długości Koniec pokładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 30 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Postępy są nadspodziewanie powolne ale nabiera to kształtu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) masz już jakąś lilipucią flachę szampana na wodowanie ? Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 30 Sierpnia 2020 Share Napisano 30 Sierpnia 2020 Kleisz jakoś specjalnie końcówki desek na burtach, żeby nie odchodziły od rufy/dziobu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 31 Sierpnia 2020 Share Napisano 31 Sierpnia 2020 Jak to jest najmniejszy model to ja chcem zobaczyć największy :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 1 Września 2020 Share Napisano 1 Września 2020 W dniu 30.08.2020 o 12:22, M.A.V. napisał: masz już jakąś lilipucią flachę szampana na wodowanie ? https://www.mojehobby.pl/products/Champagne-cognac-bottles-w-crates.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 5 Września 2020 Autor Share Napisano 5 Września 2020 Lilipucia? Damy radę i normalnym objętością Listewki są klejone normalnie na wregach i na krawędzi jedną do drugiej plus gwoździe. Gwoździe można wbić całe albo do połowy i uciąć po wyschnięciu kleju. W tym modelu kształt kadłuba jest taki że klejenie jest na zimno i na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi