Varjubacsi Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 (edytowane) Moim starym wielkim faworytem jest łódź torpedowa G-5 zaprojektowana przez biuro Tupolewa. Na szczęście Merit wypuścił go, nie musiałem go budować we własnej wersji. Niestety, tak piękne, jak na zewnątrz, puste wnętrze rozczarowuje! Duże luki, dużo okien i nic w środku! Na szczęście podczas przeglądania Google udało mi się zebrać tyle informacji, ile odważyłem się wyciąć dla niego kompilację. Części zostały narysowane za pomocą oprogramowania Archicad i wycięte przez studio laserowe. Żebra włókien Evergreen zostały umieszczone na widocznej dolnej płycie i na bocznej ścianie. Stanowisko sternika w budowie. To samo z Gunze 1500 Black Primer. Ponieważ zdjęcia były najprawdopodobniej oparte na zdjęciach AMT-7, użyłem takiej farby od Mr.Paint. „Deska rozdzielcza” sternika. W mojej obecnej pracy włożyłem do kieszeni DsHK kilka kieszeni TaNK Model DsHK. Edytowane 16 Maja 2020 przez Varjubacsi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Maja 2020 Share Napisano 17 Maja 2020 Ambitny warsztat i bardzo ładnie to wyszło Jakbyś potrzebował jeszcze jakiś fotek czy info pod jakąś konkretną jednostkę w służbie to chętnie pomogę. Do G-5 mam tego sporo i może będę mógł pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varjubacsi Napisano 17 Maja 2020 Autor Share Napisano 17 Maja 2020 Dzięki. Zebrałem sporo zdjęć i rysunków, ale interesuje mnie cała dokumentacja. Jeśli wiesz, napisz do mnie na varjasiandras@gmail.com. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Maja 2020 Share Napisano 17 Maja 2020 Varjubacsi - daj mi kilka dni bo muszę to zebrać i zrobić skany. Czy materiały po rosyjsku też chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varjubacsi Napisano 17 Maja 2020 Autor Share Napisano 17 Maja 2020 M.A.V. - Niezależnie od tego, jakim językiem się interesuję, jestem wystarczająco dorosły, aby w tym czasie uczyć się rosyjskiego w szkole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Maja 2020 Share Napisano 17 Maja 2020 OK - posłałem na mail niezłą monografię bo miałem gotową, ale jest po rosyjsku. Reszta wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Maja 2020 Share Napisano 18 Maja 2020 W dniu 17.05.2020 o 08:19, Varjubacsi napisał: ...napisz do mnie na varjasiandras@gmail.com. sorry ale 32MB odbiło się : <varjasiandras@gmail.com>: 64.233.163.26 does not like recipient. Remote host said: 552-5.2.3 Your message exceeded Google's message size limits. Please visit 552-5.2.3 https://support.google.com/mail/?p=MaxSizeError to view our size Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varjubacsi Napisano 18 Maja 2020 Autor Share Napisano 18 Maja 2020 M.A.V - Alternatywnie spróbuj www.mammutmail.com, tam możesz wysłać do 40 Mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varjubacsi Napisano 25 Maja 2020 Autor Share Napisano 25 Maja 2020 (edytowane) Trochę postępu w łodzi. W sterówce znajdowała się taca, zgodnie z rysunkiem była w niej skrzynka z narzędziami, zrobiono to. Materiałem jest płyta drukarska, zagruntowana i pomalowana. Teraz jestem tutaj. Zdjęcie pokazuje, że wykonane są również żebra przedziału silnikowego, ponieważ planuję również wykonanie silników. Edytowane 25 Maja 2020 przez Varjubacsi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 Varjubacsi - sorry że tak długo trwało, wysłałem paczkę plików, duża jest więc wysłałem przy pomocy WeTransfer. Sprawa prosta: dostaniesz na mail wiadomość z linkiem do ściągnięcia, klikasz w link i ściągasz bez zapychania poczty Uwaga - mail z linkiem czasem wpada do spamu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varjubacsi Napisano 26 Maja 2020 Autor Share Napisano 26 Maja 2020 M.A.V - Dziękuję, przybyłem, udało mi się pobrać. Nie znałem polskiego materiału, chociaż dość często przeszukiwałem Internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Maja 2020 Share Napisano 26 Maja 2020 (edytowane) jakieś plany kutra G-5 ale nie wiem jaka jakość i czy poprawne są w czasopiśmie Modelist Konstruktor z 1978 (Моделист-Конструктор 1978, №08 ) tu masz link publicznego dostępu: http://publ.lib.ru/ARCHIVES/M/''Modelist-konstruktor''/_''Modelist-konstruktor''_1978_.html#7807 musisz tylko znaleźć odpowiedni numer i szukać : Торпедный катер типа Г-5 - plik dostępny tylko w formacie djv Edytowane 26 Maja 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varjubacsi Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2020 Żebra rufy i pierwsza wodoszczelna ściana zostały ukończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varjubacsi Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2020 (edytowane) Pomyślałem, że jeśli masz już żebrowanie, dołącz silnik! (Z powodu tych głupich myśli moje modele będą miały „neverending story”. Silniki również się przygotowują, choć trochę wolniej, niż bym chciał. Edytowane 9 Czerwca 2020 przez Varjubacsi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 Skąd masz takie fajne silniki???? Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varjubacsi Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2020 Statek pierwotnie miał silniki GAM-34BS. Są to faktycznie zmodyfikowane silniki lotnicze, więc bazą wyjściową był silnik IL-2. Obraz oparty jest na obrazie przedstawiającym dwa oryginalne silniki i zdjęcia nurkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 Znam temat silników GAM 34/BS czyli Mikulin AM38 , pytam bo potrzebuję 2-ch takich silników do kutra pancernego projektu 1124 .Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varjubacsi Napisano 9 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2020 Jeśli nie jest to bardzo pilne i na podstawie zdjęć, które zamierzam rozstawić, pasuje Ci, będę mógł wylać dwa takie silniki z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 Pewnie że tak ,ja na razie gromadzę zdjęcia, plany, różne takie elementy wyposażenia mam już wieże do T34 , (3szt.) i wyrzutnię rakietową BM 13 (1szt), brakuje mi jeszcze matrosów i HIPS-a w dużym wymiarze i planów. Podobnie zbieram materiały na amerykański monitor rzeczny z Wietnamu mam już łódkę( do przeróbki) , działko Bofors , i załogantów , brakuje mi zdjęć i moździerza i przede wszystkim CZASU. POzdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Czerwca 2020 Share Napisano 9 Czerwca 2020 Idziesz jak burza, model bardzo na bogato - silniczki rewelacja 2 godziny temu, Adams M1A1 napisał: .....do kutra pancernego projektu 1124 jak będziesz go budował to się odezwij - na niego też mam sporo kwitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Września 2020 Share Napisano 4 Września 2020 Hej ! projekt porzucony czy coś dalej się ruszyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varjubacsi Napisano 4 Września 2020 Autor Share Napisano 4 Września 2020 Projekt G-5 trwa, ale niestety drukowanie 3D tub jest bardzo powolne, więc dopóki nie zostaną ukończone, powstaje kolejny rosyjski cud, pr.1125. Wieża t-34/76 z przodu i BM 8-24 Katiusza z tyłu. Na razie buduję kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Września 2020 Share Napisano 4 Września 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 8 Września 2020 Share Napisano 8 Września 2020 Tak przy okazji, jaki był sens strzelania torped "w osi do tyłu" co skutkowało tym że musiały rozpędzać się praktycznie od zera zamiast mieć na wejściu prędkość okrętu (jak przy typowym rozmieszczeniu wyrzutni "na burtach do przodu")? Ktoś to poza Rosjanami stosował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varjubacsi Napisano 8 Września 2020 Autor Share Napisano 8 Września 2020 Był eksperymentowany zarówno przez Włochów, jak i Anglików. http://smallcrafthistory.weebly.com/thornycroft.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi