Dorotka Napisano 2 Listopada 2020 Autor Share Napisano 2 Listopada 2020 1 minutę temu, cayman napisał: Trochę farfocli zostało po wierceniu i jak mają być zestawowe to puść je na wiertarce i papierkiem ściernym przeleć po powierzchni ciernej. Ja do swojego miałem zestaw Top Studio i wszystko się z pasowalo. Wiem że zostało, walczę przecież Top Studio do siebie pasuje, nie pasuje do oryginału Decyzja ostateczna jeszcze przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Spojrzałem na fotki wersji Trocolore to prawy dekiel silnika powinien być pomalowany w dwóch kolorach złoty- czarny i srebrne logo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 (edytowane) 6 godzin temu, cayman napisał: Spojrzałem na fotki wersji Trocolore to prawy dekiel silnika powinien być pomalowany w dwóch kolorach złoty- czarny i srebrne logo. Zalecam żebyś się przyjrzał tej kwestii bardziej wnikliwie jeszcze raz Edytowane 3 Listopada 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 Powinien ale nie musi. No tak są całe złote i z czarnym. Z czarnym fajniej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 (edytowane) 22 minuty temu, cayman napisał: Powinien ale nie musi. No tak są całe złote i z czarnym. Z czarnym fajniej wygląda. Dekiel silnika jest zawsze taki sam w modelach fabrycznych od 2012 r. (czyli ten, co robi Tamiya). To o czym piszesz to carbonowa osłona (Carbon Cluth Casing Protection) wprowadzona w 2014 r. w modelu "R" dokręcana 4 śrubami "pod dekiel" . To jedyny model, który był w nią fabrycznie wyposażony. Producenci dodatków zaczęli pajacować i narobili tych osłon w różnych kształtach i kolorach, stąd spora różnorodność. Można w nią także wyposażyć modele fabryczne, nie "R", według własnego widzimisię zamawiając motor u producenta. Tak jak "malowanie" Tricolore. Fabrycznie "czysty" model tego motocykla z "malowaniem" Tricolore, wygląda jak poniżej: Edytowane 3 Listopada 2020 przez Dorotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 Zmyty, psiknięty białym Surfacerem 1500 od Gunze i zmalowany tym co na obrazku. Ten czerwony jest bardzo ok, przynajmniej według mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Jest ok, a jak dostanie jeszcze bezbarwnym to ładny kolor odkryje przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 19 minut temu, toled napisał: Jest ok, a jak dostanie jeszcze bezbarwnym to ładny kolor odkryje przed nami Dostanie bezbarwnym jutro, dziś jeszcze tylko kalki mu dodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Btw. kupiłem sobie Ninje H2R - którego producenta blach polecasz? Hobby Design czy Top Studio? Ten pierwszy ma bardziej rozbudowany zestaw, Top Studio ma za to lagi, dwóch kupować nie będę Do tego oczywiście carbon od Studio27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 3 minuty temu, toled napisał: Btw. kupiłem sobie Ninje H2R - którego producenta blach polecasz? Hobby Design czy Top Studio? Ten pierwszy ma bardziej rozbudowany zestaw, Top Studio ma za to lagi, dwóch kupować nie będę Do tego oczywiście carbon od Studio27 Ja mam ten z lagami z Top Studio i jest Ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 Jak Ci zależy na lagach to wyboru nie masz. Zestaw od HD ma za to łańcuch, bardzo dużo śrubek, różne duperele, no i bajerancki stojak na przednie koło.... Faktycznie trudny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Na szczęście mam jeszcze dużo czasu, bo dopiero po nowym roku odpalam ten projekt Chyba zdecyduję się jednak na HD, bo lagi nie są aż tak dobrze widoczne, a jak się je odpowiednio obrobi i ucharakteryzuje, to nie będzie tragedii Lubię skomplikowane rzeczy i ten łańcuch do mnie przemawia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 (edytowane) 3 godziny temu, toled napisał: Na szczęście mam jeszcze dużo czasu, bo dopiero po nowym roku odpalam ten projekt Chyba zdecyduję się jednak na HD, bo lagi nie są aż tak dobrze widoczne, a jak się je odpowiednio obrobi i ucharakteryzuje, to nie będzie tragedii Lubię skomplikowane rzeczy i ten łańcuch do mnie przemawia Jak lubisz skomplikowane rzeczy to ten filmik jest wart obejrzenia , oglądam poczynania tego japońskiego modelarza od dawna. Dla mnie to jest KOZAK. I co co wyprawił z Nissanem GTR , zrobił od podstaw system cięgieł od przepustnic gaźnikowych do pedału gazu i szereg innych dodatków i waloryzacji. Trzeba koniecznie obejrzeć wszystkie filmiki. Sorry Dorotka za zaśmiecanie wątku. Edytowane 5 Listopada 2020 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Gość jest nieźle poryty Oglądałem jak robił Nissana GT-R. Dokładność wykonania i czystość złożenia powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 6 minut temu, toled napisał: Gość jest nieźle poryty Oglądałem jak robił Nissana GT-R. Dokładność wykonania i czystość złożenia powala Jestem ciekaw gdzie kupuje te blaszki i rurki aluminiowe bo szukałem w HE i w Japonii ale nic nie znalazłem. Po Yamaszce wrzucam na warsztat H2R , jak będę miał wenę to zrobię stelaż i podłubię przy łańcuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 23 minuty temu, cayman napisał: ... Sorry Dorotka za zaśmiecanie wątku. Takimi rzeczami możesz "śmiecić" ile Ci się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Porypany japoniec xD To co on robi to już jest sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 Żeby wrócić na właściwe tory tego wątku, ostatnie przed bezbarwnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Po bezbarwnym to dopiero będzie czerwień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Balans bieli tego nie wytrzyma w aparacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 He, he... Generalnie jadę na automatycznym ustawieniu trybu makro, a oświetlenie z nowej komory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Jeszcze jedna uwaga odnośnie japońca. Bardziej niż umiejętności, zazdroszczę mu wolnego czasu xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 12 minut temu, Bartas89 napisał: Jeszcze jedna uwaga odnośnie japońca. Bardziej niż umiejętności, zazdroszczę mu wolnego czasu xD Japończycy nie znają pojęcia "wolnego czasu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 51 minut temu, Dorotka napisał: Japończycy nie znają pojęcia "wolnego czasu" Taa w kieracie 24H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Listopada 2020 Autor Share Napisano 5 Listopada 2020 10 minut temu, cayman napisał: Taa w kieracie 24H. No niestety... Przypomnę tylko, że średnia długość urlopu wynosi 2-3 dni w roku. A i tak jak z niego wrócą to dadzą wszystkim współpracownikom omiyage z przeprosinami, że ich tak długo nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi