Pires Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Witam, pytanie jak temacie. Zapowiada się Italeri z wersją 76, z polskimi kalkami, ale nie wiem czy to nowość czy reedycja starocia. Będę wdzięczny za wskazówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 (edited) Nie wiem czy to chodzi o nr 7078, ale jeśli tak to tu masz wszystko opisane: https://www.scalemates.com/kits/italeri-7078-t-34-76-model-1943--1272733 Co do kwestii który najlepszy to się nie wypowiem bo nie mam kompetencji - pancerka nie moja specjalność Edited May 27, 2020 by M.A.V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLO Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 To stary model Esci , dwie różne wieże oraz dwa komplety kół tylko kalki nowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemekW Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 (edited) A chcesz zbudować model jakiegoś konkretnego pojazdu (np. ze zdjęcia), czy po prostu model T-34? Jeśli to pierwsze, to napisz. Są tu fachowcy, co mogą doradzić co i jak. Jeśli to drugie, to bierz Zviezdę. Pozdrawiam, Przemek Edited May 27, 2020 by PrzemekW Literówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 (edited) Ja też ci proponuję Zwiezdę tylko że gąski są ciężkosklejalne i najlepiej wymienić:) Edited May 27, 2020 by Adamo722 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Italeri wstępnie wygląda ciekawie, kleiłem kiedyś wcześniejszą wersję (z czworokątnym włazem w wieży). Jeżeli będziesz robił konkretny czołg to bez przeróbek, dobierania części (np. kół) się nie obejdzie. Ja polecam całą serię T-34 od Unimodels. I jak napisał Przemek daj znać czy chcesz konkretny czołg skleić - Koledzy pomogą w takim wypadku dobrać sensowny model i podadzą zakres niezbędnych przeróbek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pires Posted May 28, 2020 Author Share Posted May 28, 2020 (edited) Wielkie dzięki za porady. Nie mam na mysli konkretnego egzemplarza, ja jestem lotnik-modelarz, ale chcę zrobić gift mojemu koledze, który w 34 walczy namietnie w WoT. Kupię więc zwiezdę. Edited May 28, 2020 by Pires Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts