kowal76 Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Kolejny Tu 154M na warsztacie. Model będzie bez łosza i śladów eksploatacji. Samolocik zacząłem jakiś czas temu i jestem na etapie kalkomani :). Kalkomanie PDT które nawet fajnie się kładzie, ale mają defekty już na arkuszu. W niektórych miejscach wykrusza się kolor granatowy i czarny w napisach. Okna będą z kalek. Do pomalowania użyłem farb Gunze seri H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Robisz dla kogoś (taki czysty)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2020 9 godzin temu, milczacy napisał: Robisz dla kogoś (taki czysty)? Tak, dla kogoś :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 7 Czerwca 2020 Share Napisano 7 Czerwca 2020 13 godzin temu, milczacy napisał: Robisz dla kogoś (taki czysty)? 3 godziny temu, kowal76 napisał: Tak, dla kogoś :). Dla tego gościa co ma oficjalną furtkę od ulicy Mickiewicza?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2020 Godzinę temu, kjp_a_man napisał: Dla tego gościa co ma oficjalną furtkę od ulicy Mickiewicza?! Nigdy w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2020 Nie wszytko idzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2020 Z kalek to koniec. Zostało jeszcze tylko nałożyć jednego żurawia, który się rozleciał podczas nakładania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 13 Czerwca 2020 Share Napisano 13 Czerwca 2020 (edytowane) A miałeś do czynienia z kalkami Revaro? Na Allegro jest oferta i tak się zastanawiam czy nie zrobić sobie też tej „kultowej” Tutki edit: już znalazłem opinie na forum, że są ok. Edytowane 13 Czerwca 2020 przez milczacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Czerwca 2020 Share Napisano 13 Czerwca 2020 W dniu 11.06.2020 o 13:15, kowal76 napisał: Nie wszytko idzie dobrze. Grześku, bez tego nie byłbyś sobą! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2020 1 godzinę temu, milczacy napisał: A miałeś do czynienia z kalkami Revaro? Na Allegro jest oferta i tak się zastanawiam czy nie zrobić sobie też tej „kultowej” Tutki edit: już znalazłem opinie na forum, że są ok. Widziałem i też szukałem opini. Mam już do Iła 62M :). Muszę jeszcze kupić do Tu 154M i B 787. Te kalkomanie PDT co nakłasdam na tutkę, są bardzo dobre w nakładniu jeśli chodzi o duże elementy. Jedynie malutkie napisy się rwą, ale to chyba dlatego, że kalki mają już parę lat. Co do większych elementów, to nic się nie rwie i nie skręca jak w przypadku np kalek Techmodu(Martoli). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2020 Stan na dzień dzisiejszy. Pozostało położyć końcowy lakier i dokleić podwozie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 Lakier położony. Zostało dokleić podwozie i zaznaczyć imitację lampek na końcówkach skrzydeł. Osobiście, to bym zrobił jakieś ślady eksploatacji i łosza, ale model nie dla mnie i ma być czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 27 Czerwca 2020 Share Napisano 27 Czerwca 2020 Łącze się z tobą w bólu bo jakoś zupełnie nie „wyglada” akurat ten samolot taki czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2020 Koniec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 2 Lutego 2021 Share Napisano 2 Lutego 2021 W dniu 13.06.2020 o 13:34, milczacy napisał: A miałeś do czynienia z kalkami Revaro? Na Allegro jest oferta i tak się zastanawiam czy nie zrobić sobie też tej „kultowej” Tutki edit: już znalazłem opinie na forum, że są ok. Odpowiem sam sobie, bo właśnie miałem do czynienia z kalkami Revaro. Nabyłem malutki arkusik samych okien do Boeinga 787 - i muszę przyznać, że Revaro mnie nie zachwyciło. Okienka są za małe, na czarnym widać nieładny raster. Samo nakładanie i "obsługa" natomiast są jak najbardziej w porządku. Takie moje '3 grosze'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 2 Lutego 2021 Share Napisano 2 Lutego 2021 (edytowane) Bardzo fajnie wyszedł. Edytowane 2 Lutego 2021 przez zloty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi